perjantai 4. toukokuuta 2018

Taas mennään


Johan minä jaksoin vuoden olla ilman hautomakoneen hurinaa.
Vieroitusoireet ja toisaalta esiin tulleet houkutukset ovat olleet niin voimakkaita, että nyt tuvassa pörisee kaksi keltaista pönttöä. Toinen testiajoa ja toinen jo toista viikkoaan munalastia.
Läpivalaisu kertoi, että ainakin kuudessa munassa vipeltää pikkuinen kananalku.

Tässä on nyt tekeillä erittäin mielenkiintoinen väriprojekti ja siitä syystä tipulan ovet pannaan visusti säppiin, ettei nyt vaan mitään sattuis.

Muut saavat höntsäillä onnellisen kanan elämää pitkin pihoja, jalostusyksilöt pistän kesäresidensseihin jahka kesäkuu koittaa ja ilmat lämpenevät.

Onneksi tuli tämä tipuhullutus taas, onhan se omanlaistaan vastapainoa terveysasioihin. Taas nimittäin pitää tutkia ja syynätä ja analysoida. Millään en jaksaisi taas alkavia odotusviikkoja ja säpsähtelyä aina puhelimen soidessa. Joskus tieto on valtaa mutta olen jo oppinut, että kyllä se välillä tuskaakin osaa olla.

Onneksi haudonta, kuoriutuminen ja tipusten seuraaminen tuovat vähän tervetullutta kepeyttä elämään. Ja kevät, ei sovi väheksyä lämmön ja vihreyden merkitystä mielenterveydelle.

Yksi mukava tyttöjen reissukin on luvassa, saan apukuskin kanareissulle etelään.

Kesäkuussa kurvaan  perinteiselle kanarallille pohjoiseen, Titan ja Särkän taimiston kautta Kainuuseen. Sen keikan ajan yksin, sillä mikäli vanhat merkit pitävät yhtään kutinsa, autoon ei kertakaikkiaan mahdu ketään muita. Apukuskina istunee joku ruusu tai pioni. Tai pihlaja.

Sitten voinkin rauhoittua Torpalle hyysäämään tipuja ja rehkimään kaivoksella.
Vaikka kesä meneekin sairauslomalaisen statuksella, tekemistä riittää. Ja niin on hyvä.

Mukavaa viikonloppua, missä lienetkin!


8 kommenttia:

 1. Oih, ihanaa pientä vipinää tiedossa! Jännää seurata, milloin eka munankuori rapsahtaa halki. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Maiju. Pysy kanavalla niin tiedät kyllä kaiken haudonnan ja kuoriutumisen kulusta. Eikä kuviakaan puutu mikäli kaikki menee toivotusti.

   Poista
 2. Toisaalta se on hyvä, että syynäävät ja analysoivat silloin kuin tarvetta on, vaikka se hermoja raastavaa monesta eri syystä onkin.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan se on OP.
   Mutta mä olen jotenkin väsynyt huonoihin uutisiin. Joko niiden kuulemiseen tai odottamiseen. Elämäni aikapommina, tik-tik-tik...

   Poista
 3. Juupa juu - vuosi on pitkä aika, ja kevät vaarallista aikaa monella sektorilla. Sitä sortuu vaikka munaamiseenkin. No hei - siellä on uuden elämän idut! Odotan tosi mielenkiinnolla, mitä ihmettä sieltä putkahtaakaan! Raporttia kehiin, kun on uutisoitavaa!

  Elämässä pitää olla jotain kivaakin. Nuo syynäykset ja epävarmuus tekevät arjesta riittävän työlään kuljettavan. Voimia kuomaseni! Eipä pitkääkään, niin voidaan turista nokakkain. Puolin ja toisin on kertynyttä asiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on varmaan sitä, että kun omat poikaset alkavat olla valmiita pesästä lähtöön, pitää minun jotain hyysättävää kehittää. Tässä tapauksessa kyllä emo oli ennen munaa.

   Kyllä kovasti odottelen sitä kesäkuista iltaa kun saadaan kunnolla ja ajan kanssa turista. Miksikäs sitä nyt sanoisi, tarinavelkaa on kertynyt :D

   Poista
  2. ... tarinavelkaa ja paljon! Onpa jotain tosi kivaa odotettavaa <3

   Poista
  3. Kyllä vaan, leuat loksaa tyhjäkäynnillä seuraavalla viikollakin.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com