perjantai 20. huhtikuuta 2018

Päiväkirjamerkintä nr. 1800

No hitto joo

Tämä huhtikuinen perjantai näytti aluksi olevan taas niitä päiviä, kun mikään ei meinaa sujua. Ei edes käynnistyä.

Kävin sentään pelastamassa pestyt soffanpäälliset ja matot ulkoa, siellä nimittäin sataa hirveän kylmää ja inhottavaa jäävettä. Se tietysti edistää lumien sulamista, mutta toisaalta kastelee ennestään litimärkää maata. Lunta on pahimmissa paikoissa pitkälti toista metriä, onneksi niitä pahimpia paikkoja on vain muutama.

Sade ja matalapainehan se veteläksi vetää, ponitkaan eivät olisi tahtoneet tallista ulos, eivät vaikka miten heinäkassia heiluttelin. Siellä ne lopulta seisovat, synkkinä ja märkinä. Ponimies pääsi jumpalle, kenttäkin on sula, mutta ei todellakaan kuiva.

Loading Elmo
Eilen pyörähdin pikaisesti hakemassa yhden kanan, Outokummussa oli treffit. Mulle on kyllä jo kehkeytynyt aika hyvä silmä bongata parkkipaikoilta kanaihmisten autot, aika paljon tuota kontista konttiin kauppaa on viime vuosina tehty. Kerrasta osasin oikean auton viereen.

Iso-J:n paksu rouva (ei puhuta minusta) teloi koipensa ja siirtyi ylisille. Nyt on kukon hyvä lähteä uuteen kesään uuden rouvan kanssa. Toivottavasti pariskunta hynttää ympäri pihaa jahka kelit tästä taas paranee. Muutenkin siipikarjan osalta näyttää elämä aktivoituvan taas. Kaikenlaisia mielenkiintoisia 'projekteja' on käynnistelty ja niistäpä sitten tuonnempana lissee. Ei käy elämä tylsäksi. Sitten jos alkaa mopo keulimaan, voi piipahtaa Eviran sivuilla tutkimassa erilaisia säännöksiä harrastesiipikarjan osalta. Voin kertoa, että sääntöjä on, kaikesta.

Hyvähän se on, että valvontaa ylipäätään, en minä siitä valita. Mutta joskus tuntuu, että maahan olisi helpompi tuoda vaikka ydinase kuin kananmunia ulkomailta. Paria riviä aiemmin Evira kuitenkin toteaa, että munissa tautiriski on huomattavasti pienempi kuin elävissä linnuissa. Mutta varmuuden vuoksi on hirmuinen sääntöviidakko hedelmöittyneille munillekin.

Lellun aamunaama

Päivä parani huomattavasti kun Heidi ilmoitti tulevansa pikkupoikien kanssa käymään. Niinhän savolaestuneet karjalaiset porhalsivat pihaan ja voe hyvä ihme kuitennii kun oli kiva nähdä pitkästä aikaa.

Kiva kun kävitte, Pollekin sai kaipaamaansa huomiota. Ja pikkupojat ovat ihan huippuja. En muistanutkaan miten paljon kaikenlaista mielenkiintoista roinaa Iso-J:n kokoelmissa on.
<3 p="">
Viikonlopuksi ei ole oikeastaan mitään suunnitelmia. Mikäli säät yhtään sallivat, veikkaan pihalta kuuluvan haravan rapsutusta. Kasvihuoneessakin varmaan multa pöllyää.

Mukavaa viikonloppua !

Kasvihuoneen työpöytä valmiina

PeeÄäs: tämä on bloggerin tilastojen mukaan 1800. päiväkirjamerkintä. On sitä 'asiaa' näköjään ollut paljon. Julkaisukynnykseni on tunnetusti matala. Kiitos kaikille mukana roikkuneille, kaikkea ei todellakaan ole pakko lukea, voi vaikka katsella kuvia. Jotka nekään eivät kummoisia ole. Kiitos ja anteeksi.
14 kommenttia:

 1. Jos olisin tiennyt tämmösestä merkkipaalupäevästä, oisin kuakun tuonunna! Onnea ja menestystä blogille, mukana roikutaan.

  Oli ihana käydä, kiitos kahveesta.
  Nyt on vahvasti Rouvalla itsellään vierailuvuoro ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, itsekin älysin merkkipaalun vasta kun illemmalla avasin koneen. Ja harmi kun ei kanelibullat olleet ihan valmiina kun kävitte.

   Kyllähän minä vielä sinne hankkiudun, se on vissi.

   Poista
 2. Onnea merkkipaalusta. Siinä on yksi näppäimistö jo kuolleeksi hakattu. Mukana hengataan varmasti kuin se tuotos Junttilan tuvan seinässäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan laskea, kolmas läppäri on menossa.

   Kiitos illan puhelinterapiasta. Se tuli niin tarpeeseen.
   Kesäkuussa nähdään !

   Poista
  2. Enkelin siivin ja Elisan välityksellä monet asiat hoituvat :) Hugs!

   Poista
 3. Mulla ja sun elukoilla (toi kukko ja Lellu) on sama kampaaja.

  OP

  VastaaPoista
 4. Sinulla on kiva tapa kirjoittaa, joten mukava kun ahkerasti postailet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin sinullakin. Löysin sinut facebookista, Millakanasen tapaus oli niin surullinen. Mutta joskus suurinta rakkautta on päästää irti.

   Poista
 5. Onnea, onnea merkkipaalupäivän johdosta! Täällä on monet naurut naurettu noiden ihanaisten karva- ja sulkakasojen touhuista kun olet kirjoittanut, muutakin mukavaa luettavaa on toki ollut, eli kiitos - anteeksi ei tarvi pyytää tietenkään!

  Tuo kukko on komea! Oikean hyvänmielen lintu ja Lellu ihan mussukka!

  Täälläkään ei mitään suunnitelmia ole viikonlopulle. Tytär otti aamulla niitit polvesta pois ja kasvariin ajattelin mennä vähän kylvöhommille, sopivaa puuhaa mulle tänään!

  Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onhan tänne siunaantunut aika hauska seurakunta, siis Torpanmäelle. Parhaani mukaan edesottamuksista raportoin tännekin. Tuo ylimmän kuvan kukko kuuluu Töyhtö & Hyyppä Ky:öön (kiljutaan yhdessä) ja duo matkustaa toukokuussa Lahteen.

   Täällä oli niin tylsä keli, että eheytin itseäni siivoamalla kanalan. Hyvä tuli.

   Poista
 6. Hitto mikä letti ylimmässä kuvassa! Oon niin kade :D :D

  VastaaPoista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!