sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Kevään merkkipaalutEi ole aratteja näkynyt meidän pihapuissa, mutta muita visertäjiä on jo runsaasti. Mustarastasta ei ole vielä näkynyt, kovasti minä jo odotan. Samoin laulurastaan yökonsertti olisi ihana kuulla, pitkästä aikaa.

Tänään on kuitenkin pari kevään merkkipaalua saavutettu. Minulla lepattaa ensimmäiset lakanat ulkona kuivumassa. Se puhtaus ja raikkaus mikä niihin ulkona tuulessa ja auringossa kuivattaessa tulee, se on ehkä ihaninta pyykkiasioissa ikinä.

Lisäksi siirrettiin etuportaiden joulukuuset varjoon, kevätaurinko kärventää kauhealla teholla havut ruskeiksi, suorastaan liekittää. Pari sypressiä näyttää menettäneen henkensä, enpä kyllä talvehtimiselle isoja panoksia laittanutkaan.

Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä merkkipaaluna on mainittava ensimmäiset haravanjäljet pihalla. Kyllä tässä ainakin toistaiseksi sääennusteiden katsominen lupaa haravointihommien lisääntyvän päivä päivältä. Eihän siellä vielä isoa länttiä paljaana ole, portaiden vierestä on kolattu niin vimmatusti, ettei lumikerros ole paksu ja siksi se sulaa nopsaan.

Tallin oven edessä on tuttuun tapaan kevään merkki, iso lätäkkö. Olkoon tämä viimeinen kevät kun se lätäkkö sinne ilmestyy. Ensi kesänä on tarkoitus tehdä vähän julkisivuhommia tallin päädyssä ja samalla minä vaikka itse kuokin tallipihaan salaojat.


Muita silmuja en ole sen kasvihuoneen mysteerivaahteran lisäksi bongaillut, kuvassa lupaus viikunasadosta.

Paperitöitä kartellessani kävin nuuhkimassa kasvihuoneen lämpöä ja mullantuoksua. Huomasin samalla, että pihasaunan aurinkoseinä kaipaa uutta maalia, johan siitä on yhdeksän vuotta kun se ekan kerran maalattiin.

Samalla älysin, että aurinkoseinustalla on etsimäni paikka kauan himoamilleni Adirondack -kalusteille. Voipi olla, että siinä kasvava hanhikkikasvusto kokee kuokkani raivon. Tänään minulle kirkastui, että seinusta on ihan ensimmäinen kohde pihalla johon ryhdyn kaikella tarmollani. Tarmo on patoutunut näiden kevättä varsin kitsaasti lupailevien kituviikkojen aikana.

Paikka on aivan loistavasti kasvihuoneen lähellä, siinä on soma pitää huili- ja suunnittelutaukoja.
Nyt vain pitäisi malttaa odottaa lumien ja roudan sulamista hanhikkikasvustolta...

Mukavaa alkavaa viikkoa, missä lienetkin.

Kuva maahantuojan galleriasta


PeeÄääs: 
tomaatintaimet ovat vielä hengissä, samoin kaikki muut suurin toivein kylvämäni. Todellinen kevään ihme !4 kommenttia:

 1. Täällä talvehti muutamia mustarastaita, ja niiden konserttia on ollut mukava kuunnella. Ihan täysipainoista iltakonserttoa ei ole vielä kuultu, mutta harjoitukset on käynnissä.

  Yllättäen tomaatintaimet on koulinnan jälkeen täälläki hengissä, mutta vielä ehtii kuolo ja näivettyminen korjata...

  Minä tuppuroin kevään töiden osalta kahden työpaikan välillä. Seurakuntakin tarvii puutarhuria, mutta väännän kättä kaupungin kanssa palkasta. Saapa nähdä mihin tämä johtaa..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tältä aamulta on näköhavainto mustarastaasta! Ihanaa, että nekin alkavat ilmestyä.

   Mehän petrataan taimikasvatuksessa kuin se entinen sika juoksuaan. Katsotaan nyt kangistuuko kalkkiviikoille vai vieläkö voittokulku jatkuu.

   Voi hyvänen aika, ensin ei ole töitä ja sitten on tuplasti. Kyllä nyt on osaavalle kysyntää, hieno homma!

   Poista
 2. Nemppalassa on sattunut ja tapahtunut IT:n ihanalla saralla. Mr. Dell sitten irtisanoutui viime perjantaina ja nyt edessäni on upouusi Mr. Dell Junior, joka nyt sattuneesta syystä lähtee aamukka kohti Alicantea. (jäätävä määrä hoidettavia asioita ja hotellin safetystä en jaksa paluun jälkeen hakea...) Eilen sitten puhelin ja iPad päättivät eristää minut muusta maailmasta sähköpostin osalta, joten voit vain kuvitella ketutuksen ja stressin määrää.. Nyt sitten olen onnellisesti Lempimajatalossa, joka uppgradasi ihansti<3, voin vaikka saunaan kipaista illalla. Rakkaat Pingit huilaa vielä autossa ja kuuden jälkeen kiikutan ne Norskin huomaan. Aurinko paistaa, toivottavasti Deniassakin. Kiva kurkistella Alicanten kulmille ja ennen kaikkea jahdata palloja melkein kuuden kuukauden tauon jälkeen. Voihan siinä myös ei-sivistysanat sinkoilla ja kroppa valittaa. Hugs from Nemppa. P.S Bollis on aika söpö, tosi Äijä poniksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, nytkö sinun vuorosi lehahtaa lämpöön? Olet sen ansainnut, ehkä myös pikkuisen kroppakipua kauden aloittajaisten kunniaksi :D

   Nauti kurssista ja pelaa paljon ! Lyö hyvin ja pitkälle (tai jotain muita golfareiden kannustuksia).
   Ps. IT hommat on syvältä silloin kun ne kyntää syvällä, I feel your pain.

   Poista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!