keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

KevätralliaElmon aamuinen peli oli kerrasta poikki, pikkukissa lensi välittömästi jäähylle kun ihana huonekuuseni rojahti lattialle. Kuvassa ei näy, latva on kuitenkin poikki. Olkoonkin huonekuusi, minä luotan pikkupuun sitkeyteen ja siihen, että uusi latvus pongahtaa esiin pikimmiten.

Elmokin sai armon ja pääsi penaltyboxista vartin jälkeen. On muuten toipunut pallienmenetyksestään mainiosti, vauhtia ja ruokahalua riittää.

Kissat ottavat ilon irti kun Iso-J ja kaikenlaiset leikkimisrajoitteet poistuivat Torpalta. Tuvan matot saisi naulata lattiaan kun rallin tiimellyksessä kurvaillaan. Tiesitkö muuten, että kissan tassutkin natisevat lattialla oikein tiukoissa kurveissa?

Pienoisella kauhulla odotan kevään ensimmäisiä kärpäsiä, niitä jotka ryömivät jostain pinkopahvin välistä surisemaan. Ei kestä Elmon itsekuri semmoista.

Kaipa valon lisääntyminen niitäkin villitsee. Kaikilla on hölmön pöljä ja samalla hämmästynyt ilme kun ne pysähtyvät kesken rallinsa arvailemaan seuraavaa ryntäyssuuntaa.Valon määrä on lisääntynyt huikeasti. Eilen oli ihan oikea kevään tuntu ulkoilmassa, satoi välillä vettä, välillä räntää ja plussalla käytiin. Vuorokauden lumisumma on kaikissa olomuodoissaan pahuksen raskasta uutta lunta n. 15 cm ja katoilta vyöryy alas lisää. Täytyykin käydä katsomassa kasvihuoneen tilanne.

Auramies kikkaili pihassa liki puoli tuntia, lumi on raskasta ja sitä on paljon. Meillä on tapana kolata pihan käytäviltä lumet keskemmälle ja traktori hoitaa ne sopivasti sivuun.

Ratsastuskentän auraaminen on näin keväisin taitolaji ja onneakin tarvitaan, että ajoitus on oikea. Nyt kun pakkasella ollaan, sen voi vielä kerran aurata, sitten lumimassaa on vähemmän ja sulaa/kuivaa nopeammin. Eipä sillä, että kenttää nyt paljoa käytettäisikään, hevoset ovat talvilomalla ja riekkuvat omissa touhuissaan.

Kovasti odotan hevostenkin puolesta aurinkoisia keväpäiviä, saisivat olla loimetta ja pöllytellä villahousujaan ulos lumeen. Sen verran nuutuneilta vaikuttavat, että taidan lirauttaa pienen vitamiinikuurin juomaveteen molemmille.
Sekin vielä on mainittava, että tänä aamuna yrittäessäni hankkiutua sängystä ylös kuulin pitkästä aikaa oikeaa linnunlaulua. Ei se ollut mustarastas (vieläkään) vaan joku toinen tirppa viserteli oikein keväisellä nuotilla. Kohtahan ne alkavat parveilla tallin liepeillä ja kerätä hevosenkarvoja pesiä varten. Nyt olisi hyvä aika putsata linnunpöntöt mutta eihän tuolla pihalla pääse mihinkään kun lunta on melkein kaulaan saakka.

Tinteillä näkyy myös olevan rallifiilistä, kovin vauhdikkaita lentoesityksiä sain ihailla.
Vaikka nyt ikkunantakaista lumisadetta katsoessa onkin vaikea uskoa kevääseen, uskon kuitenkin lintujen visertelemään viestiin, on se kevät tulossa.

Ihan varuilta kuitenkin klikkasin itselleni lennot andalucian kevääseen, aamukammassa 12,  muy bien. Hevostenhoitokin järjestyi melko kivuttomasti, luotettava vt. tallimestari lupautui palvelukseen ja naapuristakin löytyy käsipareja avuksi. Saan pitkän vapaan pääsiäisen kunniaksi, jippii jihuu.

Lesoilen vielä, onnistuin kaivamaan netistä sangen kohtuuhintaiset lennot. Pääsiäinen on tunnetusti aivan katalan hintaista aikaa lentomatkustajille, vain noidat lentävät ilmaiseksi mutta meitsi veti välistä -ja vielä suorat lennot.

Kivaa viikonjatkoa, ralli päälle!

4 kommenttia:

 1. Elmolla on vain vähän levottomat tassut. Kuusi toipuu kyllä, ja tekee uuden latvan.

  Miten olisi Torpalle kissoillekin kanatarhan tapainen ulkoilualue? Kesäaikaan avoimesta ikkunasta kulkien pääsisivät purkamaan energiaa lintujen/kärpästen/whatever kyttäämiseen. Silti pysyisivät turvassa liikenteen vaaroilta. Vaatii jonkin verran puutavaraa ja kanaverkkoa. Ynnä motivoituneen timpurin.

  12 aamua - sen kestää kyllä hymyssä suin, vaikka kelit olis mitä vaan. Sanoiskos, että nauti nyt pakkasista, kun se vielä on mahdollista... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi tässä eniten huoletti :D
   Kyllä noille kissankuikeloille pitää varmaan joku kesäresidenssi rakentaa kun ei me voida tuota tietäkään lakkauttaa eikä semmoista aitaa ole keksittykään joka olisi järkevä vaihtoehto tänne.

   Motivoitunutta timpuria työllistetään tulevana kesänä p a l j o n.

   Siellä jo ensimmäiset unikot kukkivat ja lämpösumma kasvaa.

   Poista
 2. Elmo, kevät, kärpäset ja Torpan ikkunat eivät kuullosta kovin hyvälle yhdistelmälle. Toivottavsti katti-Matti ei singahda ikkunasta läpi:). Täällä pitäisi singahtaa huomiseksi Kirkolle, onneksi nyt aurinko paistaa täydeltä terältä. Säät ovat todella vaatineet sinnikkyyttä. Redsy oli eilen hautautunut jääkuoreen yöks! Loistavan löydön teit lippujen suhteen. Surffaillessani Finnairin asiakaskirjeen innoittamana, lentojen hinnat oli korkealla niin Pääsiäisen, Vapun kuin Helatorstain lähellä. Kiva että pääset nauttimaan Pääsisäisestä ja Santa Semanasta ja toivottavasti auringosta! Fugessa on upeat pääsiäiskulkueet, tosin myös upeat ruuhkat! Hugs from Nemppa <3 P.S Leifille sopisi varmaan Star Wars-pehmokaveri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, iloitsen aidosti lippulöydöstäni, hinnat näyttävät nousevan päivä päivältä.

   Elmo osoittaa jo nyt suurta innostusta pikkukärpäsistä ja muista öttiäisistä, aina niitä ikkunoiden rakosista löytyy. Felix ja Oscar loikoilevat lähistöllä ja katselevat kiinnostuneena Elmon hosumista. Onneksi ei ole koko troikka höperehtimässä.

   Santa Semanaan pitää varautua huolella tankkaamassa ruokavarastot. Kävellen näkee eniten, en todellakaan lähde kansanvaunulla pääsiäisruuhkiin.

   Peetu muuten sai ne Dukierin Superhero -valjaat. Lellu on kateellinen!

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com