sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Eräät ne ei ikinä usko


Taas on tämä suurten toiveiden päivä. Meikäläinen poropeukalo kuvittelee olevansa multasormi tai vähintään viherpeukalo ja tällää multiin kaikenlaista.

Tänä vuonna ajattelin epäonnistua tällätavoin, talouspaperisuikaleen päälle yritin ripotella siemeniä niin, että ne olisivat järkevillä väleillä heti alkuunsa. Harventamisvaiheeseen ei varmaankaan nytkään päästä, mutta kiva katsoa mikä itää ja millä tavoin.

Chiliä ja tomaattia ja muutama eksoottisempi kokeilu, johanneksen leipäpuutakin on mullassa.
Tomaatinsiemenet kaivelin suoraan tomaatista. Sen verran olen jo aiemmista epäonnistumisistani oppinut, että ostosiemeniä ei ole kuin ihan pari sorttia vaan. Ei tule iso tappio kun kippaan muutaman viikon päästä nämä yritelmät kompostiin.Sulloin syvät lihalaatikot multineen ja siemenineen kinkkupusseihin ja kiikutin koko roskan poissaolevan Perillisen (se napero) huoneeseen. Siellä ne ovat ainakin Elmon uteliaiden käpälien varalta turvassa. Yritän niitä vimmatusti tuulettaa ja sumuttaa ja mikäli siellä vihertää jokin muukin kuin levä tai home, ne saavat valoa ja viileää ihan niin paljon kuin kaipaavat.

Siellä on tilaa hillota useampiakin taimipurkkeja jos näitä koulimaan pääsee. Ihan henkeäni pidätellen en enää näiden kasvun ihmeitä odottele, onpahan taas yritetty.

Se on kevät nyt!

Reipasta maanantaita, missä lienetkin.


6 kommenttia:

 1. Okeeeeiii - sinä olet aloitanut, ja mulla jumii vielä. Seuraan perässä askelmerkkien mukaan. Kuvataanpas sitten blogipostaukset aikaansaannoksista :D (Jos kehdataan)

  Onnea meille molemmille! Tarvitaan sitä pikkasen enempi kuin muut! Mä olen yrittänyt niitä perkuleen tomaatteja kasvattaa jo viisi vuotta. Sitten haen oikeat taimet taimistolta. Mutta hullu yrittää joka kerta uusiksi. Ei tässä hommassa tosiaankaan ole mitää järkeä :)

  Iloa viikkosi täällä lumen ja pakkasen kurittamassa maassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkeinpä voisin luvata kuvat surumarssista kompostille :D
   Me tarvitaan todellakin vähän extraa mukaan.

   Onnea omiin turaamisiisi.

   Poista
 2. Nyt vaan peukut pystyyn että lähtevät itämään:) Eikös sitä sanota että sinnikkyys palkitaan,toivottavasti tässäkin! Kiva on kyllä sitten taimien kasvua seurata jos niitä alkaa mullasta pukkaamaan:) Oikein mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, toivotaan sen sinnikkyyden vihdoin kantavan taimiparkoja kompostia pidemmälle.

   Kivaa viikkoa sinullekin.

   Poista
 3. Minulla on kerran tomaatti omatoimisesti kylväytynyt pullojukan juurelle ruukkuun. Hämmästelin outoa tainta ja uteliaana siirsin sen omaan ruukkuunsa.

  Koska en omista kasvihuonetta, se sai jäädä ikkunalaudalle ja jopa teki kohtuullisen määrän keltaisia luumutomaatteja. En mielestäni syljeskele tomaatinsiemeniä suupielestä olohuoneessa, joten täysi mysteeri miten se oli sinne kylväytynyt. Kaupan tomaatit todistettavasti toimivat eivätkä taida olla kovin vaativaa sakkia.

  Onnea viljelmille!

  t. Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa, kotibileiden salat paljastuvat viimeistään kun siemenet itävät :D

   Meillä kasvoi muinoin Espoossa kattoahipovien traakkipuiden juurella milloin hernettä milloin tomaattia kun naperot jemmasivat kaikenlaista vastenmielistä kukkaruukkuihin. Siis semmoista mitä koira tai kissat eivät syöneet.

   Keltainen luumutomaatti meni heittämällä toivelistalle, tanskanvientiä täällä yleensä on tarjolla.

   Kiitos tsempistä, hyviä niksejäkin kuunnellaan.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com