tiistai 20. maaliskuuta 2018

Kevätpäiväntasaus 2018


Hopsanhei, se on kevätpäiväntasaus tänään. Portailta katsoessa näen vain hanget korkeat nietokset. Rakkaat pionini ja ruusuni ovat vielä tukevan penkan alla, päällä vajaa metri lunta. Alppiruusuyritelmäni talvehtii toivottavasti tyytyväisenä kinoksessa, kaikista muista puhumattakaan. On jotenkin kuvaavaa, että jouluruusu kukkii meillä yleensä kesäkuussa.

Juuri nyt pyryttää oikein kunnolla ja kohtalainen koillistuuli pyörittelee uusia valleja pihaan ja pihatielle. Hevoset seisovat toppatakeissaan pyllyt kohti tuulta. Onhan tässä vähän hammastenkiristystä ja ruikutuksen makua mukana vaan minkäs säälle teet?

Tänään on siis oikein hyvä päivä saattaa paperityöt finaaliin ja piipahtaa apteekissa tankkaamassa dosetti.

Onneksi sentään sisätiloissa vihertää, taimilaatikoissa on kaikenlaista pikkulehteä ja pelargoniatkin näyttävät selvinneen vuosihuollosta. Oikein sievästi siellä freesit lehdet kurkottelevat valoa kohti.
Lyijykukkakin näytti selvinneen ensimmäisestä pohjolan talvestaan ja puskee uutta lehteä.Se vain on tämä ihmisen mieli semmoinen, että valon lisääntyessä kaipaa jo muutosta vuodenaikaankin. Toki kevät tulee vasta kunnon karistajaisten jälkeen, eli ainakin kolme kevätmyräkkää vielä saadaan. Auttaisihan sekin, että tuulen suunta kääntyisi nyt jollekin lämpimämmälle kantille ja toisi hönkäyksen etelästä.

Vaan koska kevät ei aina tule toivottuun aikaan pyytäjän luo, täytyy pyytäjän lähteä kevättä vastaan. Ensi tiistaina toivottavasti herään taas mustarastaan lauluun ja auringonpaisteeseen.

Koetan kaivella tähän vähän mieltä piristäviä kuvia.
Hammasta purren, kevättä kohti!

20.3.2015
12 kommenttia:

 1. Kanakuva oli eniten mieltä ylentävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, siinä se ihkaensimmäinen parvi, tupaantuliaiskanat, avioerokanat ja evakkokanat kaikki yhes koos.

   Poista
 2. Todellinen kevätpaiväntasaus, pohjoistuuli vinkuu nurkissa ja lunta on muistanut sataa säännöllisen epäsäännöllisesti. Sään aiheuttaman ahdistuksen lisäksi Nemppalassa podetaan käsittämätöntä urheiluvammaa, pelottavan suurta vesikelloa keskellä pohjetta! Päätin sitten eilen viilentää ärtynyttä akillesta jääpakkauksella niin perusteellisesti että sain aikaan todennäköisesti paikallisen paleltumavamaan jääpussilla. Ei niin kovin kipeä...vielä mutta visuaalisesti vähemmän houkutteleva. ihanaa että aamukammassasi piikit vähenee. Napsterille ja Seniorille paljon terveisiä Nempalta. Uskon kyllä että palvelu on pelannut ja pelaa Mummolassa ja helpostihan ne herkut terrierin vyötärölle tarttuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä ja sun paleltumavammasi, voi itku... toivottavasti paranee ennen pallojahtikauden alkua.

   Sää on ihan uumenista, kohta alkaa selitykset ja tsemppilauseet loppua.

   Mummo oli kuulema antanut Nasselle erikoisaterian kun oli kidutettu koiraparkaa trimmauksessa.

   Poista
 3. Mietin juuri kuumeisesti mitä kannattaisi tehdä, no aika parantaa ja tänään himmaillaan kotona. Onneksi ei ole bikinilomaa ihan lähiviikkoina:). Mummon erikoisateria ei kuullosta ainakaan terrieriä hoikistavalle, ehkä ne juoksutreenit Lefan kanssa olisi hyvästä. Pakoilen exceliä... nemppamaiseen tyyliin. Ääk!

  VastaaPoista
 4. Kivoja kuvia. Tuo ramppakuva on mainio :D Tälläisenä päivänä ihan kaipaa vihreitä ja keväisiä kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eipä uskoisi, että trampoliinilla pomputtelee muinaisena vappuaattona Perikunnan nuorempi. Niin se aika rientää. Ja lapset vanhenee.

   Poista
 5. Minä jo isonsinkin kanakuvaa, älyten sitten kuvan olevan arkistoista. Hieno kuva, mutta ei saa säikyttää hienojen tukkatirppojen ja jättien katoamisesta! Pohdin jo omituista transformaatiota silkistä tehokanaksi.

  Kevät näyttää vielä aikalisän merkkiä, mihin sääntöjen mukaan pitää suostua. Onnekas sinä, kun voit lentää etelään nauttimaan auringosta ja lämmöstä.

  Nempalle osanotto käyttöhäiriöstä. Tuli ja jää polttavat molemmat. Toipumisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanalakuva on tosiaan siitä ensimmäisestä porukasta joka tänne majoittautui. Nyt on vähän erinäköistä porukkaa.
   Kevään aikalisä, tällä kertaa on todellakin kiva sanoa sille piutpaut ja pyyhältää lämpöisempään ilmanalaan. Tulen varmaan hulluksi paikallisilla taimistoilla.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com