maanantai 12. maaliskuuta 2018

Hullua päässä

Kompostikuorma 
Felixin harharetket 
Seisaalleen kuoli
Ihan täytyy muistiin kirjata, olen tänään vaihtanut pelargoneille multia, ruukkuja, leikkonut pistokkaita ja törkkinyt niitä multiin. Kaksi vanhaa Mårbackan ränsistynyttä ruippanaa viskasin tylysti roskiin, samoin sopeutumattoman eukalyptuksen. Siivosin kaksi murattia joista isomman survoin koristelintuhäkkiin, toinen on ihan surkimus ja saa kasvatella juuriaan tuoreessa mullassa.

Piti oikein miettiä milloin olen viimeksi itse multienvaihtohommia tehnyt, ehkä joskus Espoossa. Tänne muutettua homma luiskahti ihan itsestään Seniorikansalaiselle. Nyt sitten ihan itse ryhdyin hommaan.
.
Hyvinhän mummokulta on homman hoitanut, vanhimmat pelargoniani ovat yli kymmenvuotiaita, aikanaan Hagalandetin puutarhalta ostettuja. Jopa yksi valkoinen Mårbacka sinnittelee vielä hengissä. Hoidosta huolimatta, sitkeitä ovat mokomat.

Kuva Pinterestistä
Lauantaina jo tämä keväthulluus iski. Samaa tahtia kun B-influenssa kaikkoaa, tulee jotain muuta hulluutta päähän. Lauantaina rymysin kanalassa ja siivosin koko kioskin. Iso-J raahasi ison teollisuusimurinsa paikalle ja imaisi ällöttävät pölymadot katosta pois, verkot ja hirretkin puhdistuivat hienosti.

Lauantaina otin tukkapääkanat (ne kaksi jotka enää ovat jäljellä) kainaloon ja kipaistiin tukkapesulle.
Samaan hässäkkään otin jokaisen siipiveikon ruumiintarkastukseen, leikkasin kynnet ja tuikkasin kalkkijalan hoitamiseen tarkoitetun Ivomectiinin niskaan. Munat on siltä osastolta nyt kuukauden ajan kompostikamaa.

Kaikken pahiten kalkkijalasta kärsi Iso-J:n pulska rouva (en minä). Se pääsi jalkakylpyyn ja rasvasin vielä jokaisen varpaan Scaly Leg ointmentilla. Reppana nilkutti oikeaa jalkaansa, varmaan teki kipeää kun vaiva oli niin pahana. Harmittaa, etten huomannut asiaa aikaisemmin.

Toivottavasti Paksu Bertta tuosta vielä toipuu ja pääsee pihapartioon ensi kesänäkin.


Sunnuntaina siis mesoin niiden siemenkylvösteni kanssa ja tänään rääkkäsin ruukkukukkia.
Mihinkähän tässä vielä päästään jahka viikko on ns. pulkassa?

Seuraava työmaa odottaa tallissa ja kaksi nälkiintynyttä poniaan odottaa heiniään tarhassa, Ponimiehen syyllistävä katse porautuu talon hirsienkin läpi.

Pitää mennä, moido!


PeeÄääs:
Hälyyyytys, täällä rääkätään kissoja. Ihan heitteille jätetään, ulos hankeen hylätään. T.Felix

PeeÄääs2:
Felix oli luikahtanut ovesta samalla kuin minä ja Lellu lähdettiin talliin. Päivällä, kun olin etukuistilla ruokkoamassa pelakuita, kuului oven takaa surkea parku ja mölinä. Kukapa muu kuin Felix siellä rääkyi. Reppana oli kiertänyt taloa usempaan kertaan ja etsinyt sisäänpääsyä. Onneksi ei ollut pakkasta vaan kiva, keväinen, nollan asteen päivä. Vaan onhan sekin julma kohtalo sisäpalvelukseen tottuneelle kotipossulle. Ei siinä edes linnunlaulu lohduta kun matsa kurisee nälästä ja tassuja paleltaa. Nyt on kaikki hyvin, Felix nukkuu vieressä ja kehrää.
6 kommenttia:

 1. Keväiset puuhat alkavat! Minullakin on siemenpussit pöydällä analyysissä. Jotain sortimentteja pitää hankkia huomisella Kärkkäisen shoppailureissulla.

  Kanalaan käy minunkin tieni, viikkosiivouksessa on helppo samalla tarkistaa kanojen jalkasuomut. Kaikkia pirun öttisiä niitä onkin. Syksyllä talvikanalan puolelle vaihtaessa kaikki saivat myrkyn niskaansa, kun se aine toimii kaikkiin muihinkin loisiin. Keväällä saavat tarvittaessa kesäkanalan puolelle mennessä toisen käsittelyn.

  Mukavaa viikon jatkumoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tutkin tänään tomaatinsiemenpusseja. En ostanut. Tanskanvientiä tulee tutulle puutarhalle terhakoina taimina kuitenkin.

   Kanalan siivous on yksi maailman palkitsevimmista hommista. Se potina ja pulina kun rouvat kylpevät puhtaissa puruissa on niin mukavaa kuultavaa.

   Örkkejä on, ei niistä koskaan eroon päästä. Onneksi talvi hoitaa kesäresidenssien ötökät melko tehokkaasti huspois. Pahin lienee kanapunkki, se vaatii jo tosi tehokkaat häätötoimenpiteet. Ja kalliin remontin. Siksi suihkaan uusille tulijoille aina häätöaineet siiven alle.

   Poista
 2. No voihan Felix, ehkä se suunnitteli avartavansa maailmankuvaansa ja siirtyvänsä esim. tuhoeläintorjuntaan hiiren pyynnissä mutta tulikin toisii ajatuksiin. Harmaan, inhan sään keskellä sinnitellään, onneksi ei ole matkailua ennen torstaita. P.S Fugessa on ollut jälleen tapahtumaa, yhdessä tornihotelleista jonkin asteinen tulipalo, huhhuh! Pari kertaa öisen palohälytyksen hotellissa kokeneena sitä ei toivo kenellekkän. Valoa viikkoon Nempalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raukka oli kahlannut hangessa -ja uponnut syvälle. Ei ihme että kissaa v-tutti.

   Palohälytys on varmasti inhottavimmasta päästä herätyksiä, en toivo omalle enkä muidenkaan kohdalle moista. Se oli joku niistä rantsun 'pöljemmän pään' apartomentostorneista jossa oli jotain ongelmaa ollut.
   Silti inhaa.

   Täällä satoi rapsakat 15 cm lunta, räntää ja vettä. Nyt pakastuu kuulema yöksi. Onneksi mulla on välilehdellä lennot klikkaamista vaille valmiit.

   Poista
 3. Toteemieläimiä on kohdeltava hyvin, sellaisilla tapaa olla erinäisiä voimia...

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kyllä Hän sai erityisrapsutukset ja ekstrapussillisen ruokaa kuppiinsa. Söi kuin olisi pitkäänkin nälkää nähnyt.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com