maanantai 16. maaliskuuta 2015

Silmua pukkaa


Siinä se on, hirmu pikkuinen hevoskastanjan alku, Tita sen tänne toi ja tietää tarkan tieteellisen nimenkin, minä puhun rehvakkaasti Hevoskastanjasta. Yrittää reppana yhä kohti korkeuksia, ei häneltä uskoa omiin voimavaroihin puutu. Se on kuitenkin vain ajan kysymys milloin ohiloikkaava rusakonretku hänet typistää bonsaimalliksi. Taisto Tammikin änkeää lumen alta esiin. Korkeutta ei vielä polven vertaa mutta sieltä vaan puskee. Silmut ja kaikki. Toivottavasti näkee kesän (rusakkovaara) ja pääsee vihdoin kasvuvauhtiin.

Käppäilin hankia pitkin tutkimassa talvisuojaamattomien kasvien tuhoja. Ei näytä pahalta, paitsi luumupuu on pätkitty kaikista versoista tyngäksi. Mitäs jätin suojaamatta, tässä se taas nähdään.

Päivä oli mahdottoman aurinkoinen ja lämmin, hanget sulavat niin, että kohina kuuluu. Illaksi näemmä jäätyy, (taas kerran) perskohtaisesti asian totesin, kun kurvasin pikkuisen vauhdikkaamman yhden mutkan ja mäjähdin ahteri-polvi-kämmenselkä -järjestyksessä kyljelleni. Ihan lähti jalat alta, ei kumpparin syrjässä sen vertaa pitoa ole. Aivan kun en olisi asiaa älynnyt aiemmin, en varmaan.

Mitään ei kuitenkaan ole rikki, pystyn yhä etenemään.

Nolliksen blogista löytyi linkki mainioon Jaskan Pauhantaa -blogiin josta kopioin oheisen 'Uusin Maammekirja' -pätkän riemuksenne. Lukekaa loput suoraan Jaskalta.

18. Pohjois-Karjala
Pohjois-Karjala on yhtä metsäistä kuin muu Suomi, melkein yhtä järvistä kuin Savo ja melkein yhtä mäkistä kuin Lappi. Siksi Pohjois-Karjalassa liikkuminen oli mahdotonta ennen teiden keksimistä. Matkustusmahdollisuuksien puuttuessa ja väestön asuessa harvassa serkun kanssa on menty naimisiin viidessä peräkkäisessä sukupolvessa. Maakunnan pääkaupunki on Joensuu. Sinne on rakennettu paikallisten mielestä nerokas ruutuasemakaava. Valitettavasti kaupunki on Pyhäselän luoteisrannalla ja kadut ovat järven suuntaisesti. Tuuli taas puhaltaa aina suoraan järveltä. Niinpä kadunkulmissa näkyy pohjoiskarjalaisia kasoissa, joihin he ovat kaatuneet tullessaan nurkan takaa hyytävän tuulen yllättämiksi. Oikeasti pohjoiskarjalaiset ovat savolaisia, jotka kuvittelevat olevansa karjalaisia. Savolaiset eivät kuitenkaan laske heitä savolaisiksi, koska he eivät ole riittävän kieroja. Karjalaiset taas eivät hyväksy heitä karjalaisiksi, koska he puhuvat savoa.

Tähän ei mulla tänään muuta lisättävää. Pitäkää maakuntahenkeä korkealla, missä lienettekin!

Tilhet kävi sorbuksella

9 kommenttia:

 1. Aesculus hippocastanum eli Balkanin hevoskastanja, nimettynä kahdella kotimaisella :D Helvetin hidas alkuvuosina, kuten tammikin. Sitten noin 10 vuotiaana lähtee vähän paremmalla vauhdilla kasvamaan. Yksi omista taimistani tuli typistettyä rusjäneksen toimesta, mutta siitä tulee varmaan sitten pensas. Isoimman suojasin myyriltä, jänis jätti sen kuitenkin rauhaan.

  Pitääpä käydä kattomassa, mitä mieltä Jaska on pohjalaista...

  Päivä muuten oli aurinkoinen ja hyvä. Kuopus sai osastolta lämpimät toivotukset selvitä murrosiän kuohuista jämäkällä otteella. Ei ole testeissä mitään, mistä pitäisi huolestua. Helpotti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, tulipa selväksi tuo oikea nimikin. Mulla oli siitä puolet oikein.

   Jaskalla oli mielipide pohojalaasista, montakin. Osuiko? Upposko?

   Kuopuksen jutulle iiiiiiso tykkäyspeukku!

   Poista
  2. Jaskan diagnoosi Pohjois-Pohjalaista on lainattuna:
   "Pohjanmaa tunnetaan tasaisena seutuna, mutta se ei koske Pohjois-Pohjanmaata. Mitä helvettiä Kuusamo tekee Pohjanmaahan kuulumassa? Ja löytyy mäkiä muualtakin, siitä on omakohtaista kokemusta maakunnassa järjestetyistä SM-maastojuoksuista. Muutenkin pohjoispohjalaiset eivät ole mitään oikeita pohjalaisia. Oikeat pohjalaiset ovat naurettavia, mutta pohjoispohjalaiset ovat vain helvetin ikävystyttäviä. Ylivoimaisesti mielenkiintoisin maakunnan mies on ollut Kalle Päätalo, jolta kestää 200 sivua taluttaa polkupyörä ulos liiteristä. Siitä voi päätellä, miten tylsiä ne muut ovat."

   Koska rantapohjalaiset eivät ole päässeet analyysiin mukaan, niin voin vain kohauttaa olkapäitäni. Jaska lienee suurten linjojen mies, joten annetaan anteeksi. Onneksi Hikipedia on huolehtinut netin kautta välitettävästä Raahe-tietoisuudesta. Nostan hattua kirjoittajille!

   Poista
  3. Noh... se hikipedian osoite on http://hikipedia.info/wiki/Raahe

   Poista
 2. Se Jaskalle suotakoon, ansiokas ja viihdyttävä analyysi jossa oli kyllä näkemystäkin.

  Mutta sun elämää seuranneena vastustan jyrkästi ikävystyttävä -termiä. Ehkä teillä rantapohjalaisilla on ihan omat, vauhdikkaammat geenit.

  ;D

  VastaaPoista
 3. Miulle tuli kyllä nyt identiteettikriisi. Vakava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä maakunta? Noi kaikki on pahoja ja välillä pelottavan tosia :D

   Poista
 4. Nemppalassa on ollut tapahtumarikas päivä. Aamu alkoi juoksulenkillä noutamaan Polar Loop, sitten Mr. Dell, my almost best friend...päänahkojen kv. metsämies pirautti...ja pisteenä i:n päälle, Nemppa sitten hurahti Teknavin faniksi. Elämä tosiaankin yllättää:) Huikea jakso, jossa testattiin Landrover Discoveryä Islannissa ja mikä parasta, seuraava osa ensi viikolla.Hahaa..aaltoja sekä Discoverylle että Satujen Saarelle. Ponniinit olivat ihan huippuja, puhumattakaan siitä majatalosta, jonne testiryhmä majoittui:) Islanti ei tosiaan naisesta lähde. Huomenna kotitoimistoaskareita...illalla valkoisten pallojen talvitreeni ensi kertaa sairasloman jälkeen ja perjantaina Turkuun. Ensi viikolla suuntana Hampuri, hoppas Saksa ei ole...miten se menikään:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tuo Teknavi kaivella nähtäväksi, Islannista ei vaan voi saada koskaan kyllikseen.
   Lisään muuten tuohon blogilistaan myös yhden loistavan Islanti-blogin.

   Anna Saksalle mahdollisuus :D

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com