maanantai 11. marraskuuta 2013

Mannaa maanantaille


Orvokit tikistävät vielä kukkia vaikka marraskuu on jo hyvällä mallilla. Ensi yöksi kyllä pakastuu, sen tunsi jo iltatallin aikaan, tarhan portin tienoo ei lotissut entiseen malliin vaan hevoset astelivat melkein kuivin jaloin talliin.

Jorriinin juurakot on taltioitu sillanaluseen ja monta muutakin syksyn viimeistä puutarhahommaa voidaan nyt kuitata suoritetuksi.

Päivällä kilvoittelin itseni kanssa käsijumpan äärellä ja kyllä soittavat ojentajaparat riitasointuja huomenna ja ylihuomenna. Nyt ne ovat rääkistä ihan mykkänä.

Illalla oli pakko tarttua itseään tukasta ja hinata tositemappi ja oma hanuri tuvan pöydän ääreen. Puoli tuntia tiivistä aherrusta ja kas, tositteet ovat valmiina alv-laskentaa varten. Jonka eräpäivä on huomenna. Jonka kirjanpitäjä, tuo aarre naiseksi, ystävällisesti huomautti. Lupasi tehdä laskelmat heti aamusta jos ja kun toimitan tositteet vitkastelematta. No toimitan minä! On muutenkin asiaa sille suunnalle.

On se kyllä kumma, miten niin vähäpätöinen homma kuin tositteiden järjestäminen tiliottteen perään onkin niin työläs aloitettava. Minäkin keksin monta ja taas monta tärkeämpää hommaa. Kuten maustekaapin siivouksen. Sekin tuli tehdyksi.

Kaikista hölmöintä on se, että tiliote sekä tositteet ovat jo mapissa valmiina, yhtään paniikkietsintää ei tarvitse tehdä kun kerää kaikki nätisti samaan muovitaskuun oikean kuukauden kohdalle. Ja silti, aina se jää viimeiseen hetkeen.

Taas ollaan yhtä marraskuista maanantaita vähempänä kaamoskuukautta. Se on paljon se!

Tässäpä vielä malliksi sangen siisti ja tyhjä versio Torpan maustekaapista!
Kivaa tiistaita, missä lienetkin!


PeeÄäs:
tarkkanäköiset huomaavat ylimmän hyllyn oikeassa reunassa pari tupakkiaskia. Toinen on Iso-J:n viimeinen aski vuodelta 2008 ja toinen on minun, kesäkuulta 2009. Viimeisiksi jäivät. Siellä ne ovat vieläkin, muistoina. Pari Moore -askiakin on iskemättä, niillekään ei ole käyttöä löytynyt. Onneksi.


8 kommenttia:

 1. Ja ylähullulla tutun näköisiä "maustepulloja" :D

  Sain ystävän muistokirjoituksen tehtyä. Olo on Well Done. Kuulin edesmenneen ystävän sarkastiset kommentit korviini ja kirjoitin ne ylös. Annetaan huomenna lesken luettaviksi ja hyväksyttäviksi. Sitten toimitus paikallislehteen.

  Tämän vapaapäivän jälkeen otan vastaan arkiviikon. Työtä ja lauantaina ystävän muistotilaisuus, sunnuntaina toisen ystävän 75-synttärit. Elämä ottaa ja antaa. Tai antaa ja ottaa... miten päin nyt vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tropit ovat tallessa! Ja juuri nyt vilustusta tarvitaan sillä makaan sohvalla vällyjen alla hiljaa kytevän kuumeen riivaamana. Ei mikään ihme, tämmöiset säät tekevät terveestäkin ihmisestä romuraunion!

   Elämä juu... :-/

   Poista
 2. Samaa heimoa sillä ikävät mutta sangen pientä työpanosta vaativat hommat koitan siirtää hamaan tulevaisuuteen valehtelemalla joka kerta itselleni että onhan tässä aikaa. Kunnes se aika sitten loppuu ja tulee Iso Kiire.

  Maustekaapin kuvaamisesta päätellen tästä on pikkuhiljaa tulossa lifestyle- blogi...olenkin ajatellut että koskahan niin tapahtuu ja nyt kun sulla on uusi kamera niin tapahtuihan se ;D

  No ihan oikeesti kuule tulit tänään mieleeni kun roilasin pitkin nettiä ja löysin googlesta tämän:

  http://www.ilmaisohjelmat.fi/xnview

  Se on yksi noista suomenkielisistä Ilmaisohjelmat.fi :n tarjoamista jutuista ja on kuvien arkistointi/katseluohjelma (kai sisältää jotain kuvankäsittelytoimintoja). Sulla kun tuon kuvausharrastuksen myötä on ja tulee niitä kuvia olemaan ja kaiken lisäksi mun yksi nettituttuni suositteli tätä taannoin. En toki tiedä onko sulla hienompi sydeemi mutta tämmöinen on kumminkin olemassa.

  Hyvää viikon jatkoa ja olkoot polkusi kevyet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ei ja ei, en aloita päivän kattausten esittelyä vaan sitä samaa arkea täällä jorisen.

   Lifestyle-blogit jätän muille ;-)
   Pitääpä tutkia tuo linkitetty ohjelma jahka saan Perillisten sosialisoiman koneeni takaisin.

   Seuraavaan uuteen läppäriin otan Photoshopin vaikka sitä edelleen vastustan kiivaasti.

   Kunhan nyt ensin selättäisin tämän ärsyttävän kuumetaudin.

   Poista
 3. Niin ja toi maustekaappikuva kertoi mihin puuhiin sikäli ryhtyy vain laiskuuttaan, velvollisuuksia väistellessään. Ensi kuun tositteiden sijaan silitän varmaan jouluverhot.

  VastaaPoista
 4. Voi juma - vanha raato raahataan taas barrikadeille. Mä olen jo mielestäni täysin palvellut aktivistina, mutta näköjään on taas pakko. Aiheena tällä kertaa tuulivoimalat.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com