maanantai 18. marraskuuta 2013

Erittäin Hyvä Nasse ja Tuhma Eino


Lähes 8 vuotias veteraani-ikäinen uros. Hyvät mittasuhteet ja raajakorkeus. Voimakas pää, hyvät tummat silmät, hyvät korvat. Riittävä eturinta. Vahva tilava runko. Hyvä paksu nahka. Hieman luisu lantio. Tasapainoinen joskin hieman niukasti kulmautunut. Hyvä häntä. Hyvät yhdensuuntaiset edestakaisliikkeet. Sivuliikkeessä tulisi olla enemmän tehoa. Hyvä karvanlaatu.
AVO EH, AVK3.

Meillä on hemmetin pätevä terrieri. Vaikka tuomisina olikin vain kaksi muovinauhan pätkää, olimme ukkokullan esiintymiseen hyvin tyytyväisiä. Ja sen mitä vähän ehdin vilkuilla muita bordereita, Nasse oli minun (erittäin puolueellisella) silmälläni katsottuna hitosti paremmassa kunnossa kuin moni esilletuotu koira. Valiouroksia oli esillä kaikkiaan huimat 7 ja niiden joukossa Nassen ei olisi tarvinnut hävetä mitään.

Tuo hieman ponneton sivuttaisliike myönnetään, draivia ei ollut tarpeeksi, mutta asia korjataan Messukeskukseen mennessä.

Rouva Tuomari aloitti rekkujen osalta urakkansa kolme varttia myöhässä, teki perusteellista työtä ja mietti ilmeisen tarkasti valintansa. Edelliset koirat olivat australianterrierejä ja kyllä ne vaan ovat metkan näköisiä kavereita.

Näyttelyreissulle lähdimme navakan tuulen siivittämänä, herätys Torpalla oli 05.45 joka on minusta lähinnä Pyhänhäväistys, kirjaimellisesti. Pyhäpäivänä pitää nukkua ainakin seitsemään. Hevoset olivat erittäin hämmästyneitä kun marssin talliin kl. 6 ja ilmoitin, että nyt rotsit niskaan ja pihalle. Hyvittelin niitä tavallista runsaammalla aamiaiskattauksella sillä arvelin tuulen puhaltavan osan aterioista pitkin peltoja.

Enkä väärin arvellut. Jyväskylässä tuuli puhalsi kohtuullisen kovaa ja Paviljongin läheisten rakennustyömaiden aitoja oli kaatunut pitkältä matkalta, onneksi poispäin autoista. Sinne ajaessa vastatuuli yritti kammeta piskeillä lastattua autoamme milloin oikealle milloin vasemmalle. Tiellä pysyttiin ja perille päästiin aivan aikataulussa.

Kotimatkalle pääsimme pikkuista vaille kolme. Juuri ennen rantaväylän loppua jäin katsomaan erään teollisuushallin kattoa ja tunnustan, että kesti pidempään kuin kolme sekuntia ennenkuin ymmärsin näkemäni. Hallin kattopellit olivat rullautuneet syttyrälle, kuin sardiinipurkin kansi.

Kaatuneita puita oli pitkin ja poikin teiden varsilla ja tuuli viskoi autoa hetkittäin melko voimallisesti.
Kotoa tuli terveisiä, että sähköt ovat poikki. No niin olivat monesta muustakin paikasta. Olihan se aavemaista ajella halki pimeyden, vain keltainen kuu ja repaleiset pilvet valaisivat tietä.

Kun auton kuorma koirineen ja matkustajineen oli purettu sekä matkan varrelle että kotipihaan, rojahdin suunnilleen seisovilta jaloiltani sohvalle. Sitä särkyä, pakotusta ja kipua! Olisin antanut nyhtää vasemman jalkani pottuvarpaan kynnen pois jos se olisi pois ottanut siinä sykkivän kivun. Palelin, tärisin ja kitisin vällyjen alla, muuhun en pystynyt.

Sähköyhtiö löysi tuulen irroittaman töpselimme kello 21. Juuri kun olin tottunut kynttilöiden valoon ja uunissa rätisevään rauhoittavaan tuleen. No, hyvä niin, helpottaahan sähköenergia nykyihmisen elämää melkoisesti. Ja loppui se väsyneen teinin vinkunakin. Se oli ehkä pahinta koko sähköttömyydessä, kaksi turhautunutta teiniä kränää ja kinastelee joutilaina. Harkitsen edelleen vakavasti lähettäväni heidät vaihto-oppilaaksi jonnekin ulkosaaristoon, mahdollisimman karuihin ja ankeisiin oloihin. Ilman nettiä ja puhelimia.

Saunan jälkeen latasin särkylääkkeet ja varmistin hyvät yöunet lasillisella punaviiniä. Ja nukuin.
Tänäänkin on tuullut, mutta sähköt ovat pysyneet ja ilma on pysynyt nollan tienoilla. Aurinkolasejakin olisi tarvittu.

Tänään en pystynyt lähtemään lääkärireissulle mutta huomenna on sen vuoro. Tulee nimittäin viikko täyteen kuumeilua ja kipuilua ja särkylääkkeen kulutuskin on noussut huomattavan korkeisiin lukemiin.

Tämmöistä näin tällä kertaa.
Saisi jo talvi tulla.

Tyynempää viikon alkua, missä lienetkin!

12 kommenttia:

 1. Onnea Nasselle. Sitä tuomarit eivät arvostele, mutta sillä on komean ulkokuoren lisäksi kultainen sydän.

  Kaikenlaisia sitkeitä infektiotauteja kuuluu olevan liikkeellä. Paranemisia!
  Äitimuorillakin on taas keuhkokuume :(

  Tuulet olivat siellä päin Suomea pelottavissa lukemissa. Kaakossakin oli viikonloppuna turha ajatella esimerkiksi pihan siivousta. Tai ehkä viimeiset lehdet olisi saanut näppärästi lennätettyä naapurin tontille kun olisi pölläyttänyt ne liikkeelle tuulen mukaan.
  Todistin myös bussille kävellessä kun keskikokoinen koivu rapsasahti tuulessa katki ja kaatui autotien poikki. Molemmista suunnista oli tulossa auto, mutta ehtivät hyvin pysähtyä. Toisen porukat jalkautuivat kiskomaan rungon syrjään.

  Ulkona on näköjään taas pimentynyt, mutta viime yötä valaisi aika hieno täyskuu.

  /Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuulet olivat hurjat ja vieläkin melko puuskaisia. Hautausmaalle näkyy kaatuneen kaksi vanhaa aitakuusta. Juurineen nurin.

   Toivottavasti ihmisvahingoilta on vältytty, materian voi aina jotenkin yrittää korvata.

   Pikaista toipumista äidillesi, eivät ole yleensä ihan harmittomia ikäihmisille nuo tulehdustauditkaan.

   Nasse kiittää <3

   Poista
 2. Hyvä Nasse!
  Jos katselit aussiterroristit, näit VV:n veljenkin sitten. Poika pokkasi ekan sertinsä! :-o
  Meilläkin tuuli, mutta ei sentään sähköt mennyt. Akalla oli vaan tuulettunut olo pihatalkoiden jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno koira oli se velikoira, tepsutti oikein vauhdikkaasti.
   Onnittelut kasvattajalle!

   Minä iloitsin hyvin tuuletetuista hevosista ja tallista, salavista oli irronnut oksia kahdenkin juhannuskokon tarpeisiin. Kotiväki oli lennättänyt leijaa ja hienosti oli dragon lentänyt :-)

   Poista
 3. Milloinkas se Messukeskuksen tapahtuma olikaan?
  Minä päivänä olet tulossa sinne?
  Hirmu hinku olisi meilläkin päästä siellä käymään, mutta luvata en uskalla vielä.
  Jännitysmomentteja teki myrsky meille etämaalaisillekin. Onneksi jäi vain vuorokauden mittaiseksi sähkökatkos, ettei tarvinnut pestata enoa elvyttämään aggregaatilla pakastimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messarissa haukutaan 13.-15.12.2013 eli kolmepäiväinen suurtapahtuma kyseessä. Kennelliiton sivuilta on varmasti linkki tapahtuman omille sivuille. Muistelen, että perjantai olisi ns. koululaispäivä jolloin lippujen hinnat alhaisemmat. Me olemme kaikkina päivinä paikalla Peetun kanssa, Nasse vain 14.-15.12.

   Onneksi pakastimet eivät sulaneet, iso harmi menettää kesän sato ja saalis.

   Poista
 4. Mitä parhaimmat onnittelut Nasselle!
  Hiton hieno saavutus ikämieheltä joka osoitti ettei tarvinnut turhaan ajella keskellä myräkkää.

  Täällä oli sen verran kova myräkkä että olimme sähköttä 13 tuntia kaikestaan ja lisäksi jouduin turvautumaan moottorisahaan matkallani naapurikylään kun kuusi perkele rohjahti keskelle tietä. Muutama hetki ähellystä ja taas oli tie auki mutta kiitin luojaani ettei tuo tapahtunut pimeällä tai Syyrialaisen nokka olisi muuttanut muotoaan varsin radikaalilla tavalla.

  Kevyitä polkuja sulle ja toivottavasti paranet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nasse kiittää ! Tiimi kiittää !
   On se kuule hyvä homma, että osuit moottorisahasi kanssa ns. hollille, monelta olisi matkanteko tyssännyt kuusen takia siihen. Ei mulla ainakaan ole auton kontissa minkäänsortin sahaa perusvarusteena. Liekö pakollinen ambulansseissa?

   Huomenna sairauskertomus, nyt unta!

   Poista
 5. Hyvä Nasse! Nyt pitää komentaa Torpan Armoa toipumaan. Siis huilimaan = lepäämään :) Väänsinhän oikein rautalangasta.

  Hurjat tuulet riepotti täälläkin, mutta ilman suurempia vanhinkoja. Edelleen ilma vaihtuu rivakkaa tahtia, mutta ei enää niin nurkista repimällä.

  Sain tänään semmoiset akupunktioneulat, että ilta meni sängyssä torkkuen. Peräti rauhoittavat siis. Edellisenä yönä menikin huomaamatta aamu viiteen asti pojan kanssa jutellessa. Ehtihän sitä pari tuntia sitten nukkuakin ennen Ouluun lähtöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juujuu, levätty on ja maltan kyllä huilata. Nyt on vaivalla nimi ja lisätutkimuksia tulossa.

   Tänäänkin on tuulonen ollut navakka, tosin se toi taas noi pahuksen sateet :-/

   Onneksi teidän pihakuuset säilyivät, niistä koivuista ei kai olisi niin väliksi?

   Poista
 6. Isolle Kirkolle päästiin hyvässä järjestyksessä, Valkotassu kiisi halki Pohjois-Karjalan läpi sateen ja sumun, ei onneksi tuiskun. Vielä rapsutukset Kummikoiralla hienosta suorituksesta, Joulupukki muistaa Nassea tämän johdosta. Ota nyt rennosti ja palaillaan:) Terkkuja kaikille nimimerkiltä Reissu-Nemppa. P.S radiossa kerrottiin mm. matkustamisen olevan hyödyksi sosiaalisten taitojen suhteen, joustavuus ja paineensietokyky kehittyy. Pikkuhiljaa tässä pitäisi olla aika PRO:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuomaseni, sä olet PRO :-) Mutta myös PRO saa kilahtaa mänteille hotelliväännöille ja muille vastauksille, niin kauan kun niistä voidaan syyttää ihmisten silkkaa hölmöyttä.

   Onneksi pääsit hyvin perille. Tehokasta työviikkoa sinne! Nasse toivoo oikein isoa puruluuta ;-)

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com