maanantai 19. elokuuta 2013

Maanantain aurinkoinen aamu


Hyvää alkanutta viikkoa.
Torpalla paistaa aurinko ja mahdollisia sadekuuroja halveksuen kiikutin pyykit ulos kuivamaan. Tämä päivä menee kotioloissa, eläinlääkäri käy tsekkaamassa tilanteen ja lupasin päivystää. Sen teen mielelläni, sillä kotityölista on pitkä. Tallin vuosihuolto pitää saattaa finaaliin ja monta muutakin hommaa odottaa tekijäänsä. Maalauspensseleitä en saa vieläkään lykättyä santaan sillä vesivahinkokohteen ikkunanpuitteet vaativat kipeästi hiontaa ja maalausta.

Se on kyllä kumma miten yhden paikan kunnostuksen jälkeen viereinen 'ennen ihan ok' -paikka näyttää nuhjuiselta ja tympeältä. Ja tokihan uuden valkoisen paneelin vieressä ajan hampaasta osumaa ottanut ikkunanpoka näyttää hölmöltä.

Eilinen meni sekin ihan sutimiseksi. Hioin, rapsuttelin ja maalasin koko päivän tallissa. Lampaiden karsinan puuosat eivät lähde pesemällä puhtaaksi joten hiomiseksihan se meni. Villan rasva ja kaikki töhnä hankautuu äkkiä valkoiseen puupintaan. Nyt näyttää taas vallan mainiolta kun kaikki pinnat on maalattu vähintään kahteen kertaan.

Häikäisevä valkeus on muisto vain jahka poss... hevoset pääsevät takaisin tallifasiliteettien äärelle.
Tämä puhelinräpsy ei näytä parhaalla mahdollisella tavalla tallin nykytilaa, se on vielä valkeampi.

Talli kesäkuussa

Kohtaloa härnäten rohkenen kuvitella, että korvassa olisi vähän vähemmän painetta tänään. Hetkittäin jopa olen kuulevinani sillä. Jospa tämä ihan oikeasti kääntyisi paremmaksi. Lääkekuuria jatkuu vielä muutaman päivän, joten en ainakaan tänään lähde korvalääkärin juttusille.

Koetan nyt kerätä jostain inspiraatiota kirjallisten hommien tekemiseen, yksi ihan virallinen paperihommakin pitäisi tehdä. Hommahan on käytännössä aloittamista vaille valmis. Tai sitten ei. Juksasin, pitää ensin saada ajatukset jäsenneltyä kirjoitettavaan muotoon, sitten veivattua ne virkamieskielelle ja tarkistaa jokaikinen pilkun paikkakin.

Kuulostaa vaikeammalta kuin onkaan sillä oma vastahankainen asenteeni jarruttaa eniten. Palkinnoksi olen säästänyt kaivausretken valkosipulipenkille, pitää tutkia minkälaisia valkoisia aarteita sieltä mullasta löytyy. Ei sentään tryffeleitä.

Tätä tänään ja nyt tämä työtävieroksuva laiskuri ryhtyy oikeisiin hommiin.
Mukavaa alkanutta viikkoa, missä lienetkin.

Kansalaisopiston kurssitarjonnan helmi

 PeeÄäs: kuvioitu ja värillinen jesari... my ass!



10 kommenttia:

  1. Nyt ei voi sanoa kuin Ou Tsiisöös! Jeesusteippiä koruvärkkinä... * rolleyes *

    Talli on hieno, mutta tiedän tunteen kun pors... hevoset pääsevät kihnuttamaan taturaista turpaansa kauravellin jälkeen pystytolppiin ja tähtäävät munkkiannoksen takaseinään. Niin että kannattaa ottaa paljon kuvia ja istua hartaasti ihailemassa kättensä työn jälkeä, ennen kuin päästää hevoset sisälle!

    Minullakin on vapaapäivä ja minäkin välttelen yhtä ikävää virallisen paperin täyttämistä. Jos istuttais vähän kasveja ja palkitsisi itseään etukäteen ikävästä hommasta...?

    Leppoisaa viikkoa Torpalle ja muillekin lukijoille! Talttukoot pöpöt ja kirkastukoon säät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisitpa nähnyt ilmeeni kun luin itse tuon kurssikuvauksen. Keräsin leukaani teekupista :D

      Tänään kävi eläinlääkäri ja totesi Tötilas-Potilas-tautisen toipuvan hyvin. Hyvin on hoidettu ja samaa pitää jatkaa vielä. Sitten vielä vähän karanteenia ja homma on klaari, meidän osaltamme. Ou jees.

      Kävin etukäteispalkkiona nykäisemässä kolme valkosipulia ylös ja voi varjele miten ihania isoja ja pulskia sipuleita löysinkään! Jippii !

      Nyt on vielä yksi veruke jolla lykätä paperihommia, virkonit valmiina, talliin siis töhöttämään.

      Poista
  2. Korviksia tehdään myös mm. karkkipapereista :D Jesari O N niin monikäyttöistä nääs...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta ne kahvipusseista ommellut ostoskassit olivat aikanaan kierrätyksen huippua (ja ovat edelleen), karkkipaperikorvikset on ihan hyvä idea. Mutta että jesarista koruja, miksei jostain kierrätysaineesta? Kananmunakennoista? Oli siellä kurssiohjelmassa "koruja klipsuista" -kurssikin. Tarkoittaa varmaan juomatölkkien avausrenkaita.

      On se. Ihminen kekseliäs. On.

      Poista
  3. Helpoin versio on varmaan leikata jesari mieleiseen muotoon ja teipata suoraan haluttuun kohteeseen korvikseksi, kaulakoruksi tai vaikka rintapieleen. Jesarikoru EI olis tullut itselle mieleen.

    Kamera ottaa varmasti sinut haltuunsa kunhan maltat tutustua rauhassa. Ainakin lampaiden riemastus oli tallentunut hyvin. Sulla on kuitenkin tässä aika positiivinen ongelma. :)

    Minä tarvitsisin uudet kasvatusohjeet sekä valkosipulille, tavalliselle sipulille että pinaatille. Kaikkea kyllä tulee, mutta määrällä ei juhlita.

    Talvivalkosipulin alkuja sain naapurilta jo pari kolme vuotta sitten. Viime kesänä en raatsinut taittaa pois kukkavarsia koska ne olivat niin kauniita. Sain muhkeiden sipulien sijaan paljon pikkusipuleita, joista on toki hyvä jatkaa kasvatusta. Tänä vuonna mullasta nousi keväällä mukavasti alkuja ja katkoin kukkavarretkin, mutta lehtien vehreys kuihtui jotenkin ennen aikojaan. Ei tainnut onnistua nytkään.

    Samoin pinaatti jäi mitättömäksi ja sipulit pieniksi. Pitää ehkä lisätä lannoitusta?

    Toipilaat parantukoot!

    /Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toveri Titan ohjeilla minä nuo omat valkosipulit kasvatin. Muistatko viime syksyisen postauksen kun kaupunkilainen istutti talvivalkosipulit? Ensin lapioitiin vako lumesta paljaaksi ja sitten tehtiin vaonpohjalle hevonsonnasta peti. Kynnet siihen ja mullat päälle. Kesällä kippasin kahdelle sipulipenkilleni ruohonleikkuujätteitä katteeksi (ei puske rikkaruohot sipulinvarsia kumoon).

      Eivät enää nauraneet kylällä kun komiasti rehotti sipulipenkki. Kyllä Tita tietää. Nih!

      Ne kurjenkaulat pitää napsia pois (vaikka ovat kauniita) ja nyt kun maanpäälliset osat ovat kellastuneet, sipuli on valmis nostettavaksi.

      Nykäisepä yksi kellastunut varsi ylös. Saattaa olla isokin saalis.

      Pinaatit meillä rehottavat hyviin, hevonsontaa on sielläkin buusterina.
      Onko sun palstasi käytettävissä pollenpotkua?

      Kyllä tästä toivutaan. Huomenna aion käydä vähän fillaria ulkoiluttamassa. Ihan vaan pikkuisen verryttelylenkin polkaisen.

      Poista
  4. Näin torilla tuollaisia koruja ja naureskelin itsekseni mokomille. Kaikkea se askarteluinnostus teettää ja kaikesta opisto rahansa ottaa. Jotenkin kuulostaa ja näyttikin roskiskamalta, vaikka kyllä se teippi on ihan hyvää monissa paikoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kurssikalenteri on mielenkiintoinen :D

      Saas nähdä onko tulevien joulumyyjäisten hitti jesarikääty vai klipsuliivi.

      Jesaria mulla on aina talliapteekissa. Esimerkiksi kaviopaiseen hoitohauteen saa jesarilla ja muumivaipalla paketoitua oikein sievään ja kestävään muotoon.

      Poista
  5. Jösses. Teen jonkin verran käsitöitä, ja olen sanonut, että sitten kun minä virkkaan tai kudon tiskirättiä, minut saa kärrätä jonnekin, missä on pyöreitä huoneita...mutta eihän se olisi vielä mitään...
    Niin ja noista klipsuista tehdään ihan kukkaroita ja laukkuja. Niitä ostetaan valmiina, niitä ei siis pelkästään kerätä juomatölkeistä, mikä on vähän ristiriitaista, jos sellaista eko- ja kierrätysideaa noissa haluaa nähdä.

    Mutta että kuvioitua jesaria koruiksi VHT (Voi hyvä tavaton). OP

    VastaaPoista
  6. :D VHT, totisesti !
    Tuskin maltan odottaa presindentin joulukuisia kemuja, onkohan Rouva Haukiolla klipsulaukku ja jesarirusetti hiuksissa.

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com