lauantai 31. elokuuta 2013

Haakka, kaakana


Siellä se liitelöö, kiekoo mennessään ja tekee upeita immelmanneja ja muita kuvioliidännän temppuja. Parhaimmillaan noita on liitänyt Torpan ilmatilassa viisi. Se on Haakka. Se on kaakana.

Torpan Haukka on kanssa kaakana kotoa. Täällä espoolaisuuden turvallisessa ytimessä. Kohtuullisen helposti pystyisin näkemään minkävärisessä kylpykauhtanassa naapuri tepastelee omassa talossaan mutta enpä taida vaivautua. Rauha kullekin.

Eilen ehdittiin kolmen minuutin myöhästyksellä lakitusseremonioihin. Oltaisiin oltu ajoissa, mutta ajoin yhden ympyrän väärin ja aikaa tuhrautui turhaan selvitellessä oikeaa reittiä.

Kolmekymmentä kirkasotsaista isänmaan toivoa sai painaa IB -lyyralla komistetut valkolakit päähänsä. Kyllä se on semmoinen tilanne jossa silmähikeä kertyy pienellä paineella silmänurkkiin ja kun Gaudeamus igitur kajahtaa, meinaa sydän pakahtua rintaan. Ei ollut eilinen poikkeus. Niin nuoria, niin täynnä mahdollisuuksia. Niin paljon itseluottamusta ja niin paljon toivoa.

Olkoon onni myötäinen ihan jokaisella lakkinsa eilen saaneella.


Tänään juhlittiin lisää. Lämminhenkiset perhejuhlat, komeana loistanut ylioppilas, säteilevä äiti, isovanhemmat, sisaret, veljet, serkut ja muu suku. Perhettä ja sukua viime kuukaudet seurannut suuri suru väistyi hetkeksi ja oli kuplivan ilon ja naurun aika.

Silti, kaikkien katseissa oli hetkittäin nähtävissä haikeutta. Kameran takaa näkee paljon. Joskus enemmän kuin jaksaisi katsoa, syvemmälle kuin olisi tarpeen kajota, yksityisyyteen.


Tehtiin Nuorimmaisen kanssa tänään pikapisto tuttuun kauppakeskukseen juhlien jälkeen. Länsimetronperhana oli tukkinut entiset tutut reitit ja kallista aikaa tärvääntyi uusien reittien hakuun. Saatiin mitä tarvittiin ja vielä vähän löytöjäkin.

Ilta on mennyt kuvasatoa peratessa, hyvin on syöty ja nyt alkaisi pitkä päivä vaatia vaaka-asentoa.

Huomenna lähdemme kurvailemaan takaisin kotiin. Siellä on miehissä värkätty saunaa. Homma on edistynyt, mutta saunomaan ei vielä pääse.

Nyt jo kerron, että yöllä ei tule syyskuun kilpisoturin esittelyä. Se ilmestyy sitten, kun pääsen kotona kääntämään uuden lehden. Se on sitten syyskuu. En totisesti anna syyskuun lyödä minua mattoon, minä perhana vielä sen selätän. Kovaa treeniä luvassa...

Mukavaa lauantai-iltaa, missä lienetkin. Kaakana?


4 kommenttia:

 1. Eiku aika lähellä, naapurikaupungissa. :)
  Mä kun jo luulin, että tuut Nassen kans huomenna erkkariin, mut ei. Pitää rehvata Stadikalla sit.

  Me oltiin tänään pentunäyttelyssä prinsessailemassa. Tuloksena ROP-pentu kivalla arvostelulla. Oli kivan näköisiä russeleitakin paikalla monta. Voittaja oli Peetun näköinen tyttörusseli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nassen sukua on siellä erkkarissa paljon ;-)
   Onnittelut hienosta näyttelymenestyksestä, siellä taitaa varttua toinen Tenavatähti.

   Poista
 2. Ihanat taivaskanavakuvat! Free to fly.... mukaeltu slogan Harrikkaharrastajilta...

  Mukavaa reissua ja turvallista paluuta arkeen Torpalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, juhlistakin on kivoja otoksia mutta ne jääkööt yksityisyyden puolelle.

   Kivahan täällä on käydä mutta ihan kiva on suunnata leijonan kuono itää kohti.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com