keskiviikko 7. elokuuta 2013

Kappas kehnoa


Kyllä nyt tökkäsi pahasti pohjaan.
Iso-J:n 'flunssa' on mitä ilmeisimmin sairaalahoitoa vaativa keuhkokuume ja koska minulla on samat oireet, joudun ilmeisesti itsekin kuurille.

Viime yö meni yskiessä ja aamuyö kylkiluita pidellessä, olin ihan varma, että ne napsahtelivat yksi toisensa jälkeen irti sijoiltaan. Semmoinen kiva hakkaava yskänpuuska varttitunnin välein. Aamulla douppasin vahvan särkylääkkeen ja nyt sitä ollaan iloisesti ihan tillintallin. Melkein poromiesten autoilukunnossa.

Pitää selvitellä nyt päätä, hankkiutua kiireesti kauppaan, hommata viikonlopuksi tänne tuleville ruokatarpeet, hakea kirjastosta pari Läckbergiä lisää ja leipomolta pari limppua. Sitten voin ehkä ajatella sairastelua.

Suoraan sanoen potuttaa niin paljon, ettei mitään rajaa. Paikallisen keskussairaalan, Tikkamäen Takomon varma veikkaus oli ilmastointilaitteistosta saadun bakteerin aiheuttama keuhkotulehdus ja kuume.

Lyhyestä virsi kaunis, tää ryhtyis nyt laatimaan ruokalistaa, ostoslistaa, tehtävälistaa ja aikatauluttamaan viikonloppua niin, että täällä pärjätään vaikka isäntäväki rojottaiskin sairaalassa. On se saunan rakentaminen ja kolmet koiranäyttelytkin. Ääh, haasteeita riittää ja kyllä tästä vielä noustaan. Niinkuin se kuuluisa usva paskasta.

Että semmoinen Torpan uusivuosi tästä tulikin. Juhlitaan sitten myöhemmin, meillä on kellari täynnä paukkukorkkijuomia. Synttäreistä ei nyt niin väliksi ole. Me Prinsessathan olemme iättömiä ja ikuisia, meihin ei ajan hammas pysty. Joten mitäpä noita mittariin kertyneitä vuosia sen enempää juhlimaan. Pääasia, että vuodet rullaavat ja niitä näkisi vielä mahdollisimman monta.

Pitäkäähän peukkuja, että tästä selviäisi ihan vaan antibiootilla ja kotihoidolla. Ja jos joudun sairaalaan niin manatkaa voimallisesti, että muistan ottaa laturipiuhan mukaan.

Kiitos. Missä lienetkin!


15 kommenttia:

 1. Voi surku. Toivotaan, että antibiootit purevat ulkomaanpöpöihin nopsasti. Keuhkokuume ei ole olankohautuksella ja sisulla selätettävissä oleva tauti.

  Kuohujuoma ei onneksi kellarissa pahennu ja vieraat tulevat varmasti mielellään vaikka bileet hieman lykkaytyisivätkin. Paranemisia torpan mäelle.

  /Anu

  VastaaPoista
 2. Stemppiä parantumiseen! Ei oo pelleilemistä sairauksien kanssa.

  VastaaPoista
 3. Ai hitto. :(
  Ei kiva tauti. Toivottavasti saat kunnon tropit, jotka myös purevat ja toivottavasti Iso-J pääsee tolpillen.

  Keuhkokuume ei tosiaan ole mikään leikin asia, joten lepää äläkä murehdi tekemättömiä.

  Onnea kuitenkin Torpan uudelle vuodelle. Emäntää onnitellaan sitten huomenna. ;)

  VastaaPoista
 4. Voihan tauti... Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 5. Keuhkokuume on tosiaan ihan vakavampi juttu. Paranemista toivotan roppakaupalla!!

  VastaaPoista
 6. Hyvä että JT otettu sairaalaan, vaatinee infusoitavan antibiootin. Tsemppiä ja toivotaan että selviät konservatiivisella kotihoidolla.

  VastaaPoista
 7. Luin jostain lastenkirjasta: "Kuningattaret ovat hyvin säilyneitä prinsessoja"
  Sitäkin miettien, pikaista paranemista!

  Huisa

  VastaaPoista
 8. Raato vieköön minkä vastuksen lykkäsi! Käy nykkäämässä joku valkosipuli maasta ja vetele sekin kitusiin. Helpottaa hengittimiä muutamassa minuutissa.

  Huista pisti todella hienon ajatuksen näkösälle - Onnea tässä myös Torpan Armolle samaan syssyyn!

  Tänään iski tajuntaan se tosiasia, että pennukoista pitää pian luopua... tänään kävi yksi perhe katsomassa omaa terroristia. Kyllä on haikeeta lähettää pienet kissanpentuset maailmalle...

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikki ihanat <3 Olo on kuin mankelista läpi rullattu mutta henki kulkee!
  Pikkuisen horisontti heittää eikä jalkeilla oikein voi olla. Onneksi on kesäkausi, hepat laitumella ja Perilliset niin nohevia, jotta osaavat hoitaa hommat itsekseen. Sörsselsonkin pääsi taas tänään töihin. Töttis paranee päivä päivältä.

  Aamulla pitäisi hankkiutua samoja latuja arvauskeskuksen kautta keskussairaalaan. Ja jos ei aamuun jaksa niin sitten pitää ottaa lanssi tai pirssi. On tämä kyllä niin penaalista kuin olla voi.

  Iso-J kuittasi sairaalasta, että hyvä sviitti on mutta viinilistaa ei ole. Pitää pakata omat eväät mukaan. Jostain syystä korvamadoksi iski oitis "ilman kossua pännii".

  Leikki sikseen, kuittaan kirjan kannet kiinni. Viides asuinvuosi Torpalla lähti käyntiin ja huomenna olisi Prinsessatortun paikka. Saas nähdä... torttu mikä torttu.

  VastaaPoista
 10. Voi ei ! Olipa kehnoja kuulumisia :(
  Keuhkokuumeen kanssa ei ole leikkiminen.
  Toivottavasti saatte pian sopivan droppicoktailin ja paraneminen pääsee alkuun. Tsemppiä ja parane pian terveisiä Torpan väelle.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salla, odotahan kun saan kirjailluksi päiväkirjamerkinnän...

   Poista

 11. Hyvin säilyneelle rinsessalle hhhurjan paljon onnitteluja ja LEPOA !

  Itse kerran keuhkokuumeen sairastaneena tiedän, että se vie totaalisesti voimat.

  Eli isäntä ja emäntä huilivat nyt pöpön pois, maailma kyllä jaksaa odottaa.

  Puss o kramis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nita, ei tämä mennyt niinkuin Stömsössä mutta lähes yhtä kintuille kuitenkin. Levätään!

   Poista
 12. Huomenta Hirnakka!

  Pari vuotta sitten meillä kiersi samanlainen tauti.
  Ensin Neuvoa Antava sairastui ja tartutti minuunkin.
  Yskin niin vahvasti, että Pönö pakeni tontin viimeisimpään nurkkaan. Vieläkin, jos yskäsen, se lähtee välittömästi pois huoneesta.
  Takaisin aiheeseen, jouduin kuumeettomassa keuhkokuumeessa osastolle neljäksi päiväksi tiputukseen. Pääsin melkein normaalina ulos ...

  Nykyaikana onneksi keuhkokuume on ihan kelvollisesti sairaalassa hoidettava tauti. Pikkasen pidempään menee sitten pelautuessa. Joten ole huoletta, selviätte varmasti, vaikkei tilanne nyt juuri näytä hyvältä.

  Jaksamista molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula, henki kulkee. Eipä tässä nyt muuta voi kuin huilia.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com