tiistai 25. kesäkuuta 2013

Massahurmaaja tarjoaa seuraa


Eilinen oli helteestä ja paisteesta huolimatta alakulon päivä, hiirenharmaa ja hirmuisen pitkä.
Elli sai viimeisen kyttäyspaikkansa tilusten laidalta, kahden tuomen luota. Siellä se muutenkin tykkäsi turkki tuulessa hulmuten istuksia. Ja siellä oli hyvä odotella naapurin navettakollin kyläkierrosta. Pari kertaa kollin kierros osuikin ns. napakymppiin ja seurauksena yhteensä kuusi jälkeläistä. Pitkää ikää kaikille lapsille, mammakatti vahtii silmä kovana tekemisiänne!

Peetun lomahoito aiheuttaa päänvaivaa.
Varmana pidettyyn hoitopaikkaan tuli ilmeisesti ajankohtaväärinkäsitysten vuoksi tuplabuukkaus ja sinne menee sellainen koira, joka ei oikein viihdy toisen koiran seurassa.

Nassehan jää Äitikullan kanssa kotiin sillä Äitikulta haluaa varakorvat ja hälyyttimen (koiramegafoni). Peetua hän ei kertakaikkiaan uskalla ottaa vastuulleen, ei varsinkaan eilisen jälkeen.

Peetu on niin salamannopea ninja, että se livahtaa vähän turhankin vikkelästi ovesta ulos ja etupihalta on suora sihti tielle. Jos siellä löntystelee sauvakävelijöitä tai koiranpissittäjiä, Peetu on ottanut tehtäväkseen raportoida kulkijoista ja kipaisee tekemään tarkempaa tullausta. Viis siitä, että Ellinkin kohtaloksi koitunut kylätie menee vieressä.Monta mukavaa lomakotia Peetulle on jo tarjottu, mutta valitettavasti olen joutunut vastaamaan niille kieltävästi. Tässä on pari mutkaa matkassa. Vaikka Peetu tulee kaikkien kanssa juttuun, se ei ole tottunut olemaan yksin. En tiedä, enkä viitsi ajatella, minkälaisen konsertin se pitää jäädessään kymmeneksi tunniksi yksin.

Toinen koira ei ole ongelma, ei kissat eikä hevosetkaan. Mutta yksinolo on paha. Kerrostalonaapurit eivät välttämättä ilahdu ulinakonsertista, ei vaikka se miten komealla vibraatolla vetäistäisiinkin.

Joten: jos ja mikäli tiedät Peetupojalle hoitopaikkaa, ole kiltti ja ilmoita. Paikalliset ja tutut tietävät yhteystietoni. Kommenttilootaankin voi jättää viestiä.

Päivän työlista vaatii kiireellisiä toimenpiteitä joten nyt kamat kasaan ja tien päälle. Uusi yritys katsastuskonttorille rekisteröintiasioissa, hevosten örkkimyrkkykaappi vaatii pikaista täydennystä ja pari muutakin hoidettavaa asiaa huohottaa niskassa.

Hellurei ja silleen, missä lienetkin!17 kommenttia:

 1. Kylläpä on vetoava katse!

  Tarjoaisin heti majoituksen, jos se olisi mitenkään viisasta. Peetu on itse paras mainoslauseensa. Helppo luottaa että majapaikka löytyy.

  Nyt lähden keräämään salaattiaineksia palstalta. Kuulemma vesiheinä ja maahumala ovat erinomaisia ruoka-aineksia ja niitähän tuolla yli viikoksi hylätyllä viljelypalstalla riittää (ja rucolakin olisi syötävän kokoista).

  /Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kokeilepa sitä vesiheinäpestoa :D Paljon oliiviöljyä ja pecorinoraastetta ja vähän sekalaista vihreää kitkentäjätöstä myllyyn. Maistata vaikka palstalaisten talkoissa niin et itse tikahdu.

   Poista
 2. How about The Korpi? Eukko on käytännöllisesti katsoen kotona Lätkiksen kanssa ja menot ovat tyyliin asiointi-kauppareissut naapurikylään - lääkäri- akselilla joten Lätkiskään ei ole kotona yksin kuin maks. kahdesta kolmeen tuntia. Toki mun on kysyttävä eukolta koska mulla alkaa heinäkuun alusta yksi mökkiprojekti ja päivät ovat 10 - 14 tuntisia joten päävastuu jaa hänelle. Kuitenkin ruoka-,ulkoilu- ja seurustelupuoli olisi taattu ja Lätkis tulee kaikkien kanssa toimeen, sillä meillä on ollut päivän, parin hoidossa mm. amstaffi, sussari,dalmatialainen ja muutamia sekarotuisia (eri ikäisiä, niin narttuja kuin uroksiakin) eikä minkään kanssa ole ollut ongelmia. Eikä myöskään kohtaamisissa kylän muiden koirien kanssa. Meidän neiti (tai vanhapiika, täytti just 6v)osaa kyllä leikkiä mutta on yleensä sellainen että parit nuuhkaisut ja toteamus että terve, sä sitten tulit porukkaan ja se on siinä. Johtuu varmaan siitä että elo entisessä paikassa oli sen verran sekasortoista ettei sitä ihmeemmin hetkauta enää mikään. Paljastettakoon tässä että kuukkeloin teidän kaupungin ja meidän kropikylän välisen eron kilometreissä ja liikennevirasto ilmoitti tulokseksi 371 kilometriä. Onhan se matka mutta...meille voi pöräyttää vaikka yöllä jolloin on viileämmät ajokelit - täällä ollaan valmiudessa 24/7 eli varsinkin vaimo valvoo toisinaan myöhään ja toki meikäläinenkin on Peetu the Valloittajaa vastassa (mikäli niin tapahtuu). Tyyliin on kuulunut että vien Lätkistä klo 03.30 - 04.30 aamulla ennenkuin lähden töihin ja vaimo käyttää metsälenkillä iltapäivällä ja minä taas siten illalla kun tulen maailmalta. Viimeinen kusireissu tehdään (vaimo hoitaa) yöllä ennen nukkumaan menoa. Safkaa, luita ja lellimistä olisi siis tarjolla jos kelpaa, takuuvarmasti osaan sanoa sitten kun emännyys kotiutuu asiointireissultaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eukko ilmoitti ottavansa ilomielin Peetun meille eli no problemos sen asian suhteen. Sanoipa että tuleehan vaihtelua tämänkin torpan eloon. Lätkis kun on tottunut talon tapoihin ja päivät tuppaavat menemään sen saman kaavan mukaan, niin ärrierin tulo riemastuttaisi ei pelkästään meitä vaan ihan oikeasti koiraystävällistä korpikylää (noitten juuttaan eukkojen kanssa menee varsinkin iltalenkillä aikaa kun kohdataan sillä siinä kerrotaan koirien viimeaikaiset tempaukset, sitten kylän juorut, omat sairaudet ja taas palataan koirien edesottamuksiin :D ).
   Joten jos muuten käy, niin Peetulle on paikka.

   Nimim. On siinä sängyssä ennekin kaksi koiraa nukkunut

   Poista
  2. Voi vihne. Kuulostaa kyllä mahdottoman hyvältä. Mutta tuo matka taitaa olla niin mahoton soviteltava. Nämä viimeiset päivät ennen lomaa mennään tuhatta ja sataa eikä vajaan 800 km:n ajo mahdu mihinkään kalenteriin. Ellei nyt olisi niin hyvä tuuri, että The Korpi olisikin jostain syystä Joensuun ja Espoon välissä??
   Jos se on täältä länteen tai pohjoiseen, menee mahdottomaksi :(

   AHISTUS!

   Poista
  3. Sulle on postia.....

   Poista
  4. Kiitoksia, vastailen kunhan pääsem koneelle.

   Poista
 3. On tosi hermoja rassaavaa järkätä kotizoon hoidot loman ajaksi, toivottavasti saat kaikki järkättyä sujuvasti, myös Peetun osalta.

  ( mä voisin ehkä olla se viimeinen oljenkorsi, plään ööö,ja tarjota Peetulle lomanne ajan tylsää työ,talli ja taajamaelämää jos muut, taatusti paremmat, vaihtoehdot jostain syystä pettävät.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä kuule muuta virka. Kunhan hevoset lähtevät täältä maanantaina, piirrän itseni kokoisen rastin tallin seinään. Ja toisen siihen päälle kun olen todennut niiden majailevan kesäkoulunsa tallissa :D

   Sun parketit olisivat tuhannen karrella ja mies hermoraunio jos Peetu tulisi Pätkiksen kaveriksi. Mutta älähän mittään, varaudu pahimpaan. Tsekkaa kotivakuutus ja anna miehellesi prätkävapaata (tai lupa hankkia joku kallis osa) niin ehkä yksi russelikin siinä menisi... Olisi ainakin koordinaatit kohillaan.

   Poista
 4. Voi hitsi. Mä voisin ottaa Peetun muuten VV:n kanssa vääntämään kun alkaa lomakin, mutta taitaa meidän reissu mennä päällekkäin teidän reissun kanssa, joten se ei vaan käy kun omatkin rekut menee hoitoon sinne ja tänne.
  Kyllä asia varmasti järjestyy, uskotaan niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, heinäkuun alku on pahin ja vaikein mahdollinen aika koirien lomahoidon kannalta. Täällä on tassuparkit ja muut täynnä kun tämä ylläripylläri tuli pikkuisen myöhässä.

   Järjestyy se. Jotenkin.

   Poista
  2. No näin on. Mäkin olen hoitolapaikat omilleni varannut jo joskus kevättalvella...
   Ootko kyselly täältä suunnalta hoitoloista? Espoossa Nupurissa on ainakin yks ja sit on toi, mitä mä käytän Järvenpäässä.
   Voin kaivaa yhteystietoja jos haluat. Laita vaikka meiliä mulle.

   Poista
  3. Kiitti vinkistä. Yritetään selvitä ilman hoitolaa, eiköhän tämä tästä. Varuilta kysyn lentolipun hintaa...

   Poista
 5. Heh, voi teidän Peetua ;) Täytyy sanoa kokemuksen syvällä rintaäänellä, että tuossa nimessä on jotain hyvin erikoista, sitä nimeä ei mikään tavallinen koira voi itselleen saada. Kyllä meidänkin tiluksilla kaksi Peetua menee, jos on vaan irti pysyvää sorttia :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan Peetuja :D Ovat ne omanlaisiaan. Tämä Peetu kun ei ole just nyt siinä ikävaiheessa, että luoksetulo olisi satavarmaa kaikissa tilanteissa. Yhtään ei voi ennustaa miten toimii vieraalla pihalla.

   Poista
 6. Heips, Orivedellä on tietääkseni erittäin hyvä koirahotelli, suunta ei joskaan ole Torpan näkökulmasta paras mahdollinen. Hoppas, Peetu löytää kivan lomaresidenssin.

  VastaaPoista
 7. Me jatetaan kaikki elaimet kotiin ja kovasti ollaan varvatty ihmisia, jotka kayvat paivittain taalla katsomassa, etta kaikilla on vetta ja ruokaa ja muutenkin kaikki hyvin. Buster on nyt opetellut olemaan yon tarhassa ja ei ole pihahdustakaan kuulunut. Vahan janskattaa sita jattaa, mutta ei kai silla mitaan hataa taalla ole. Eka viikoksi menee tosin kavereille, mutta toisella viikkoa meni lomat paallekkain.

  Osanotot Ellin lahdosta paremmille hiiriapajille. Meilla on myoskin ollut vahan surua, kun toinen ankoista kuoli ihan yllattaen. Kerkesin maasta nostaa syliin, jossa sitten viimeisen henkayksensa otti. Muuten nuo ankat ovat kylla aivan valloittavia otuksia. Niilla on aina hymy naamassa. Kaverin loytaminen jaljelle jaaneelle on tosi vaikeaa. Nyt mulla on kiinnitys ankkapariskuntaan eraassa rescuessa, mutta niitten kanat sairastu ja eivat voi ankkojakaan adoptoida ennenkuin kanat tervehtyy.

  Eikohan se Peetulle joku paikka loydy loman ajaksi. Rentouttavaa lomaa teille !

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com