keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Ground Zero
0


Eipä tähän kuvia ole ja tuskin tarvitaankaan. Yläpuolella komeileva nolla on tuttu sekä Euroviisujen pistesaaliista, vastustajan verkkoon tehdyistä maaleista sekä loton voittosummasta. Usein se on tuttu myös pankkitilin saldosta. Nyt on kuitenkin ensimmäinen päivä ikiomassa ground zerossamme.

Kello kilahti kahdeksan ja pihaan jyrysi heppua kolmella autolla. Tuli vesijohtomies joka taiteili vedet remonttiosasta pois. Tuli sähkömies joka kikkaili sähköt sammuksiin. Tuli piällysmies joka katsoi hommat alulle ja tuli purkumies joka riipii ja raastaa puupaneeleita irti. Saunan lauteet lähtivät jo.

Sitten pihaan möyrysi kuorma-auto ja jätti vaihtolavan. Ruma kuin vanhan kehnon persaus ja kohta täynnä purkujätettä.

Koirat ja kissat ovat ihmeissään kun vakioreitti ulos onkin tukittu pakastimella ja kissanvessalla.


Tämän kuvan pysähdyin nappaamaan eilen iltalenkilläni. Ajelin tutun tunnin lenkin ja kilometrejä kertyy jokunen metri päälle 20. On ehdottomasti suosikkireitti, parhaassa kohdassa molemmin puolin tietä on laitumien täydeltä lempeitä lehmiä. Eivät ne kannusta eivätkä huuda heiaheiaa mutta minä tykkään katsella niiden lepäilyä.

Auringonlasku oli punaisista punaisin. Kuvanottoaika on n. 22.30.

Iso-J ja Esikoinen lähtivät työreissulle, tulevat torstaina illalla. Minä, Nuorimmainen ja Äitikulta jäätiin talonpitäjiksi. On tässä pitäminen etteivät pura koko höskää. Takaovenkin meinaavat nostaa pois paikoiltaan siinä vaiheessa kun betonin särkeminen alkaa.

Toinen koirista, oletettavasti Nasse, hämmentyi aamuhässäkästä niin, että murjaisi kunnon jöötin tuvan matolle ja Elli syöksyi taas traagisen hyppynsä yläkerran ikkunasta. Saas nähdä palaako ja milloin palaa.

Sen mä vaan sanon, että silloin kyllä tapahtuu ja äkkiä kun vakuutusyhtiölle tehdään remonttia. Itse kun olisi työpiällikkönä, saisi varmaan rukoilla ja anella luuri tulenhehkuisena loimottaen työmiehiä hommiin. Nyt sitä vaan katselee, että aha, vai tuolleen se tapahtuu.

Eipä silti, olihan mulla tallinrakentajanakin niin kellontarkka eläkeläinen, että ei ole ennen nähty.

Elämä nollapisteessä jatkuu. Remontti jatkuu. Raportoin lisää. Kaapistoja purkaessa ilmaan levisi tuttu ja aina yhtä puistattava likakaivon katku joten ihan aiheesta tuolla oven toisella puolen nyt mesotaan.

Hei hulinaa! Nyt lähden mielelläni kaupunkireissulle. Vastentahtoisesti pidän välipäivän liikunnasta, semmoinenkin on pakko sietää. Huomenna sitten elpynein lihaksin käsitreeniin.

Mukavaa päivänjatkoa, missä lienetkin.


7 kommenttia:

 1. Marsulle suuren suuret synttärionnittelut ja kaikille tsemppiä remontin suhteen. Eilen kotiin Isolta kirkolta ja nyt pitäisi painia planin ja yhden esityksen parissa. La suuntana Hki ja su aamulla Pariisiin josta sitten kotia kohti keskiviikkona illalla. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerroin terveiset ja myös sen, että meillä on aurinkorannikolla treffit :D

   Työmiehet lähtivät tältä päivältä ja nyt meinaan hiippailla katsomaan mitä siellä on tehty. Metelistä päätellen ei ainakaan uutta ole rakennettu, särkeneet kaiken...

   Poista
 2. Hurjaa menoa Torpan mäellä! Tuleeko Elli takaisin taas ns. pullat uunissa...?

  Voi kun olisikin konsti, millä jotenkin säädellä pentueiden lukumäärää ilman katin sterilointia. Mutta kun ne e-pillerit voi viedä maidontulon. Onko Hirnööksellä tietoa, vain kilautanko eläinlääkärille...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilsuja ei kannata antaa niin kauan kuin imettää pentuja. Laita hiekkavessa äitylin ja pentujen käyttöön. Pennut oppivat samalla senkin homman. Heti kun on vieroittanut pennut, 10-12 vkon päästä, tunget pilsun kitusiin 1 per vko.

   Ja nyt laulaa rälläkkä. Yöllä kävin vahtimassa kanoja kun yksi mekasti ihan huimana, luulin, että kettu kiusaa.

   Poista
  2. PeeÄäs: etkä sitten päästä kissaa pihalle ilman pilsuja. Se on nyt lapsivuodeaikaa tuonne syyskuulle ;-)

   Poista
 3. Kiitti hyvistä neuvoista, mutta tuota Horoa ei vahdi pirukaan pääsemästä pihalle. Sen verran tiivistä on ovesta kulku, että se on tehnyt ulkoistumisen jo useaan kertaan.

  VastaaPoista
 4. No sitten ne vaihtoehdot ovat vähissä ;-)

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com