tiistai 4. kesäkuuta 2013

Valmistautuminen


Päivä 1 ennen remonttia on ollut aamusta alkaen kuuma ja aurinkoinen, nyt jo yli 30°C.
Ohjelmassa on ollut remontoitavan kohteen tyhjennys ja kamojen uudelleensijoitus.
Ällistyttävä määrä kaikenlaista kodinhoidollista roinaa, kamaa ja sekalaista sälää sitä tuleekin säilötyksi kaappeihin ja laatikoihin. Olihan tuo jo aikakin tehdä romppeiden inventaario ja tyhjennys.

Perin ärsyttävää löytö oli pussillinen pesupähkinöitä, jossain hörhöpuuskassa olen semmoisiakin tullut hankkineeksi. Nyt se oli sekalainen limainen klöntti. Ilmeisesti päälle oli joskus tirahtanut tippa huuhteluainetta ja tämä yhdistelmä on varsinainen sekasikiö jossa ekologinen kohtaa keinotekoisen.

Nyt kun näen 'elintasosiiven' karun paljaana, näen myös selvästi kuinka kipeästi se onkaan kaivannut vähintään pientä pintaremonttia. Remontti tehdäänkin nyt sattuneesta shitgatesta johtuen perusteellisimman kautta.

Tuosta rempasta ei selviä valkoisella maalilla. Olkoonkin retro miten tahansa muotia tai über hip ja cool, en totisesti enää jaksa katsella kaakelitrendejä vuodelta 1985... yrjönruskeaa ja aneemista beigeä 'hillityin bambunlehväkuvioin'... puupintoja ja virttyneitä kalusteita.

Otin muutaman kuvan muistoksi jotta tietäisin mistä lähdettiin. En ehkä julkaise, liian masentavia maisemia ovat.

Illalla jumpataan pesukone varastoon, hinataan pakastin tuvan puolelle ja suljetaan väliovi. Aamusella pitäisi timanttilaikan (tai joku muu rälläkkä) aloittaa ujelluksensa.

Pitäisi muistaa nyt ottaa tarkat mitat ja merkitä mittakaavapaperille ikkunoiden, vesilaitteiden ja ovien sijainti. Helpottaisi hirveästi kalustevalintojen tekemistä kun tietäisi minkälevyinen kalikka mihinkin mahtuu. Muutenhan se menee ihan tetris-peliksi.

Ja sitten meneekin hermot.

Ajattelepa omalle kohdalle

Perilliset ovat olleet kiitettävän avuliaita ja kiikuttaneet tavaroita ympäriinsä. Äsken kävimme hakemassa hevoset jotka olivat poistuneet oma-aloitteisesti tarhasta. Poni Sörsselsson seistä tönötti tähystämässä maakellarin katolla ja tamma pasteerasi riihen edustalla. Portista olivat tulleet ihan itsekseen ja muistuttivat näin kuinka tärkeää on aina vilkaista taakseen, tuliko homma kunnolla tehdyksi, tuliko portti kiinni.

Onneksi niillä ei ole minkäänlaista pyrkyä kylille päin tai edes naapurin kukkapenkkiin. Kunhan töllistelevät pihaamme uusista kulmista.

Uusista kulmista tulevat mieleen uudet piilolihakset jotka osoittavat nyt sangen pisteliäästi kuinka uusi treeniohjelma pureutuu uusiin ärsykkeisiin. Eilen kävin polkaisemassa kevyen, palauttelevan iltalenkin. Onneksi kävin, tänään en olisi nimittäin liikkunut riittävän vikkelästi jos lihakset olisivat jääneet maitohappoiseen jumitilaan.

Muuten oli aivan luksusta ajella, mutta ensi kerralla otan jotkut pleksit päähäni. On älyttömän ärsyttävää kaivella mikroskooppisen pieniä hyönteisiä silmistä ja korvista. Olen sentään jo oppinut pitämään ajaessa suuni kiinni. Ei ole mitenkään mieltäylentävä kokemus niellä sääskiä ja muita öppiäisiä. Olkoot miten tahansa proteiinipitoista evästä. Mieluummin syön juustoa ja rahkaa.

Tämmöistä tänne tänään. Pyykkikone laulaa nonstoppina, pesen nyt kerralla kaikki petivaatteet ja muut isommat rätit sillä huomisesta alkaen olemme Äitikullan pikkupyykkärin varassa. Peitot ja tyynyt kuivavat hetkessä mutta koska räkätit paskovat holtittomasti, osa peitoista on jo uusintapesussa.

Mukavaa päivänjatkoa, missä lienetkin!
6 kommenttia:

 1. Pesupähkinät on ihan jees, ei kovin likaisen pyykin pesussa muuten. Käytän suurimmaksi osaksi niitä.

  Tuosta tavarasta, minusta tuntuu, että tavarat sikiävät keskenään minun poissaollessani...Ei uskoisi, että 17 muuton jälkeen saa tavaraa kantaa kirpputoreille ja kavereille, mutta niin se vain on.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku viisas on sanonut, että jos muuttaa viiden vuoden välein, tavarakaaos pysyy hallussa. En usko. Ne kloonautuvat ja ties miten monistavat itsensä.

   Löysin jopa sellaista rojua jonka luulin heittäneeni roskiin Espoossa pakatessani.

   Poista
 2. Jaksamista remontin keskellä asumiseen! Onneksi teillä on homman ns hyvin handussa, kun on ulkosauna ja mummon pesukone! Meillä pesutorni vietti pesuhuone/saunaremontin aikaan viihteellistä aikaa pirtin lattialla. Kenellä mulla on pesutorni pirtissä?!? No aikansa... ja pesulla käytiin kaupungissa vastaanoton tiloissa. Muta aikansa kaikki kestää - onnea jo etukäteen remontin tuomasta edistyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä tässä nyt jo rupeaa näkemään asian positiiviset puolet vaikka realisti minussa miettii mitä kaikkea voi mennä pieleen tai mikä lankeaakin yllättäen meidän kontolle maksettavaksi.

   Pessimisti ei pety.

   Aamu on hitusen edellisiä viileämpi, taivaalla pilvihuttua. Sateita ei ole luvassa.

   Poista
 3. Motivaatiota varmaan lisää nähdä vuosikymmenten takainen karu kuosi ilman tuttuja tavaroita ja tietää että kolmen kuukauden päästä tilalla ovat itse valitut kaakelit ja muut laitokset. Arkisiin maisemiin tottuu ihmeellisesti eikä pienet repstotukset satu enää niin silmiin. Toisaalta armollista :).

  Voimia remonttiin!

  Sadetta jo hieman kieltämättä kaipaisi. Viikon sääarvauksissa viikonlopulle merkityt pisarat oli taas ennusteen tarkentuessa siivottu pois. Sitä kyllä ihmettelin eilen illalla palstalla huiskiessani miten hyttyset ovat selvinneet loistavasti näistä viime päivien helteistä.

  /Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tupa on täynnä ukkoa, nuorta ja vanhempaa ja minä täällä hosun aamunaamakummituksena, voi poikaparat ;-)

   Sääskistä ei voi muuta sanoa kuin että sitkeitä ovat, penteleet!

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com