torstai 27. kesäkuuta 2013

Tulin vain kertomaan...


... että on tämä Torpanmäki kyllä ihme paikka. Kahta puolta tätä harjua sataa ja ukkostaa ja jytisee, tulee tulvaa ja maanvyöry, trombeja ja muita luonnon ihmeitä. Ja täällä vedellään kasteluletkuja mansikkamaallekin, etteivät aivan nääntyisi kuivuuteen. Mittari tököttää +32 lukemissa.

... että hevoset huilasivat tallissa pitkän päivän, vasta iltaruokien jälkeen pääsivät yöksi ulos.

... että tänään käytiin Iso-J:n kanssa kaupungilla syömässä. Päämiehen piikkiin. Oli niin harvinainen kutsu, että minäkin sonnustauduin mekkoon. Oli kyllä kivaakin ja ilolla otin kuskin roolin ja autonavaimet. On virkistävää tavata uusia tuttavuuksia.

... että lomareissu painaa päälle, mutta sitä ennen on mm. pakattava 5 mottia halkoja riiheen, tulivat tänään, mutta pinoamisen ilo jäi meille.

... että päädyin Canon 7D:n hankintaan. Tästä suurkiitos paikallisen Rajala Pro Shopin myymäläpäällikölle. Aikaansa, vaivojansa tai hermojaan säästelemättä kuunteli jaarituksiani, vastasi kysymyksiini ja jaksoi jopa koko session ajan teititellä minua. Ihana nuori mies! Lopullisen ratkaisun sinetöi käsiveskasta tiskiin kolistelemani objektiivi. Näytin sen ja sanoin, että tämän parempaan en pysty, tämä on kuin Tuhkimon kenkä. Se oli sillä selvä. Putkeni on hyvä, erittäin hyvä ja se pääsee oikeuksiinsa uudessa rungossa.

... että helteestä huolimatta ja ehkä juuri siksi, jaksoin pusertaa melko hyvän treenin, hoitaa muutaman juoksevan asian ja nukkua päiväunet.

... että tänään oli oikein hyvä päivä.

... että mansikat ovat makeita, isoja ja superhyviä.

... että yöllä saisi sataa.

... että nyt on pakko heittää siltakaadolla petiin.

Mukavaa illanjatkoa, missä lienetkin!


11 kommenttia:

 1. Onnittelut uudesta kamerasta ja olkoon se varjeltu Kurjilta (en tarkoita niitä Hugon hemmoja vaan niitä toisia, siivekkäitä perkeleitä).

  Täälläjytisti kahdelta rintamalta ja toisen kerran 12 vuoden aikana nuo rintamat kohtasivat minkä seurauksena kolme tulipaloa, kaatunutta metsää ja muuta kurjuutta. Sade ja ukkonen loppuivat vasta muutama tunti sitten, sitä ennen sähköt pois useamman tunnin mutta nyt ilma on raikas. Tosin vain hetken sillä huomiseksi on luvattu paahtavaa hellettä.

  Onnittelut myös hyvästä päivästä sillä sellaisen jälkeen on tosiaankin mukava laittaa luut laatikkoon ja levätä kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Toveri Hengenmies.
   Tässä tehtiin nyt niin, että kun ukkosjyly kuuluu ison veden yltä niin jylhästi, että saattaapa hyvinkin rynniä tällekin kurjalle rannalle. Otettiin hevoset talliin yöksi. Mitäpä niitäkään kurjia pellolla pitämään kun talli on olemassa, siellä heinää ja kuiviketta.

   Kyllä se kuiva, sääsketön talliyö varmaan vertoja vetelee ukkossateelle.

   Tosin voi olla, että aamulla herätään kuivuudesta halkeilevan maan säröilyyn ja aletaan pumppaamaan vettä tilusten elvyttämiseen. Se on vähän niinkuin valtiontalous ja eu-tuet. Pumppaa hulluna ja mitään et kostu.

   Uusi kamera ei ole vielä näillä tiluksilla vaan vasta huomenna käyn lyömässä kaupat lukkoon. Pitää saada lasku ensi kuulle, sillä alv-vähennykset tulevat tarpeeseen.

   Nyt luut laatikkoon ja unten ulapoita kohti.

   Poista
  2. Pitää muuten jokin Pahan Kurjen karkoitusmanaus kehitellä. Ehkä semmoinen irtoaa jo Hispaaniassa jahka tankkaan ensin riittävästi taikajuomia (sangriaa) ja pohdin syntyjä syviä hyvässä seurassa.

   Les Miserables, sitähän me kaikki.

   Poista
 2. Ihanaa, löysit kameran! Ja kyllä hyvä asiakaspalvelu on kyllä ihan liian aliarvostettua nykyään. Heja Rajala, sieltä minäkin olen hyvää palvelua saanut, viimeksi passikuvan muodossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä Rajalan poikia pikkuisen moitin kun eivät suostuneet photoshoppaamaan mun passikuvia. Ovat kyllä muuten tosi avuliaita.

   Poista
 3. Onnea uudesta kamerasta! Hyvän kameran valitsit. Ellet parhaan :D Ja yksi piste täältäkin Rajalalle.

  Täällä satoi eilisen päivää kevyttä tihkua, mikä tulikin tarpeeseen. Vieläkään ei tarvi kasteluletkuja, tulee taivaalta aina juuri sopivasti.

  Päivän puuhat odottavat - siivousta, ruoan laittoa ja kihlajaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos. Tänään kävin antamassa tilaustiedot ja vapaapäivältään se kiva piällikkö ohjeisti puhelimessa.

   Pukkaa kuvien suhteen jatkossa suorituspainetta...

   Teille onnea kihlajaisjuhlien johdosta, myötätuulta nuorten taipaleelle. Lempee ja lämpöö teille kaikille <3

   Poista
 4. Hyvä Sinä ! Päädyit varmasti aivan oikeaan kuvausaparaattiin, ei lopu tehot ja tekniikka ihan heti kesken !
  Toivottavasti saat uuden pelin ennen matkaanne, olisi varmasti tosi orpoa matkustaa ilman kameraa ja toisaalta on tässä vähän itsekästäkin ajatusta takana ... *punastus*
  Ehkä uusi kamera innostaa sinua päivittelemään matkalta blogiinkin kuvia meidän lukijoiden iloksi. Päästäis siivellä nojatuolimatkalle ;)

  Mukavaa viikonvaihdetta Torpalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salla. Just nyt nousi rima seuraavien kuvien julkaisuun noin metrin...
   Taidan latailla netistä kaikenlaisia hassuja kissameemejä ja voimajoutsenia ja kuvittaa blogin niillä siihen saakka, että olen läpäissyt jonkinlaisen 'valokuvaus for dummies' kurssin.

   Jos Luoja suo ja tuulet ovat suotuisat, pakkaan käsimatkatavaraan uuden aarteen. Mutta joo... JOS sana jättää paljon pelivaraa, myös kuriiripalveluiden toimintaan.

   Poista
 5. Lieneekö Torpalla teknisiä haasteita vai matkakuumetta? Pitkänaamoille mukavaa ja työteliästä kesäkoulua, huomennahan se alkoi? Täällä pakkaillaan kovassa kiireessä ja siinä sivussa tehdään vielä töitäkin. Huomenna läntisen Suomen kautta kohti lentokentän mieli majataloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nemppa, både och. Molempia. Kuten päivän tekstissäkin kerroin, ukkonen ja monet muut esteet (ne paholaisen simssit) ynnä kohtuullisen pitkä työlista pitävät minut näinä päivinä sangen kiireisenä.

   Hevoset todellakin siirtyvät tenttimään ratsukoulutuksensa välikokeita huomenna. Kello 18 pitäisi tapahtua hallittu ja nätti lastaus, lyhyt kuljetus ja purku määränpäässä.

   Pidä kuule varpaatkin ristissä, että kaikki sujuu hyvin. Eniten jännittää se, mahtuvatko ne kaksi valasta traileriin rinnakkain :D

   Seuraavan kerran nähdään toivottavasti ihan erilaisissa maisemissa!

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com