maanantai 9. tammikuuta 2012

Pikkupakkanen


Huomenta ja uuden viikon alkua!
Täällä on nyt nätti talvi. Lunta on semmoiset vajaat 20 senttiä ja pakkasta -7, ei tuule eikä tuiskuta. Ulkona on vielä pimeää, mutta äärimmilleen katsetta tarkentamalla ja pinnistämällä kaakonkulmalla sarastaa.

Hevoset lampsivat ulos ja ainakin Tammatytteli dyykkasi oitis puhtaaseen lumeen aamupesulle. Siitä ravilla aamuheinien kimppuun. Ja possu paineli perässä.
Molempien vatsavaivat ovat historiaa, toivottavasti pitkäksi ajaksi.

Nuorempi perillinen pitää vielä tänään vapaapäivän, kuumetta ei ollut eilenkään, mutta kurkkua karhentaa joku äkäinen asia. Olkoon kotona ja harjoitelkuun jakolaskuja kun niiden idean eilen illalla hoksasi. Oli mukava seurata sivusta kun asia aukeni ja toistoilla muuttui rutiiniksi. Alkuhaparointi ja tuskastuminen jäivät taakse ja lapsen ilo omasta osaamisestaan tarttui. Silitin pyykkivuoren riemulla.


Eilinen lehti-ilmoitus eräästä koulutusohjelmasta jäi näköjään itämään... tutkailen asiaa tarkemmin tänään ja saatanpa hyvinkin ottaa selvää omista mahdollisuuksistani. Voi olla, että otan yhteyttä Titaan asian johdosta. Jätän asian näin ärsyttävästi häälymään ilmaan enkä kerro enempää. Niin se kuulkaa häälyy minunkin päässäni. Jakakaa te lukijat epätietoisuus kanssani vielä vähän aikaa.

Tähän tarvitaan vielä pari mukillista kahvia. Sitten tallihommiin ja kuittisavottaan. Joulukuun kuitit ja tositteet ovat melko mystinen läjä. En jaksa nyt ajatella tilinpäätöksiä, veroilmoitusta enkä varsinkaan vakuutusyhtiöiden vuosi-ilmoituksia *brrrh*

Mistähän sitä ottaisi kaiken niiden setvimiseen tarvittavan tarmon? Kertokoon se joka tietää. Minä juon nyt kahvia ja ihmettelen maanantaiaamun kaunista sinistä hämärää.

Reipasta viikon alkua, missä lienetkin!
3 kommenttia:

 1. Kauniit on Karjalan lumiset maisemat ja pollen röhnäkkeet! Riittävästi on lunta ja pakkasta - enempää ei tarvi. Tilauksessa olis vähän aurinkoa. Mutta varovaisesti vain - silloin iskee ne pakkasetkin...

  Laitoin meiliä Hirnakalle.

  VastaaPoista
 2. Sähköt tulee -ja menee. Voi kehno, aina se on yhtä tylsä ylläri. Onneksi meidän sähköyhtiön vikatiedotesivu netissä on ajantasainen ja sinne pääsee helposti. Aiemmin päivällä meidän alueelta oli 3 muuntajaa pimeänä ja 36 asiakastaloutta. Nyt illalla pimeitä muuntajia näkyi olevan 9 ja asiakastalouksia 143. Me saatiin just sähköt (kiireesti kaikki laitteet lataukseen) mutta koulun alueella on vielä pimeää.

  Aamulla tulee hevosille kengittäjä, ei kuitenkaan laiteta rautakenkiä vaan ihan vuolulla pitäisi selvitä tämä talvi.

  Hepat saivat Äitikullan vehreän ja tuoksuvan joulukuusen tarhaansa ja molemmat haisivat ihan wc-raikastimelta kun talutettiin ne äsken sisään. Onneksi pollet eivät ole milläskään vaikka niiden ympärillä heilutaan otsalamppujen kanssa ja tallissa on fikkarivalaistus. Yöksi kun saisi edes muutamaksi tunniksi koneellisen ilmanvaihdon päälle... tassut ristiin ja anomusta yläkertaan.

  Suurkiitos sähkömiehille, siellä ne taas ahertavat pimeissä metsissä...

  VastaaPoista
 3. Talven pakkasennätys tuli viime yönä: -10,2. Nyt on taas pilvessä ja lauhtuu kovaa kyytiä. Polku puuliiteriin pysyy silti auki.

  Päivällä näin ihanan auringon! Se teki kultaiset reunat pilviin... tulipa tähän mustavalkomaisemaan vähän väriä! Ja kamera ei tietenkään ollut mukana...

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com