torstai 19. tammikuuta 2012

Höveli mieli ja heleä ääni


Meinasin jo laittaa, että nyt on vakavia häiriöitä torpan lähetyksessä, ei kuvaa eikä ääntä ensinkään.
Onneksi kuva-arkistossa on jotain harvoin julkaistuja räpsyjä joilla voi vähän pätkiä tekstipötköä ohuemmiksi siivuiksi.

Ohuita siivuja tässä pitäisi kai muutenkin harrastaa. Tulisi höweli mieli ja heleä ääni. Jollain tuommoisilla mielikuvilla joku mainosti taannoin väkijuomia, muistaakseni jotain Sawon wiinaa se oli :D
Olisi ainakin letkeämpi olo sairastaa.

Kas kun tämä tauti ei nyt oikein asetu eikä tokene. Mutta en minä taida ryhtyä väkijuomiin, tulee vain katala kohmelo ja olo tuplasti kauheammaksi.

Ääntä sen sijaan ei ole ollenkaan ja yskiminen sattuu persauksiin saakka. Pää on mukavasti tukkoinen, korviin koskee ja potuttaa. Silti on syytä iloita, tänään on ensimmäinen kuumeeton päivä. Oujee.


Lunta sateli jokusen sentin, ei kuitenkaan semmoisia määriä mitä etelään on tullut. Pakkasta oli totuttuun tapaan -6 ja tuulen lisäämä purevuus siihen päälle. Peittelin flunssan rupsahduttaman fasaadini huiveihin ja hiihtelin pihalla entistä elegantimpana. Ulkoilma kävi rööreihin tosi ilkeästi ja tuntui, että nyt lähti viimeisetkin värekarvat keuhkoista irti.

Hevoset katsoivat vähän kummissaan mutta kelpuuttivat minut heinäntuojaksi ja rapsuttelijaksi, ryysyistä ja tee-se-itse-burkhasta huolimatta.  Perilliset auttelivat tallitöissä ihan kiitettävästi. Kätevää kun on kaksi vikkeläkinttuista käsikassaraa apuna.

Ja luojan kiitos, talli on todellakin toimiva.
Tämmöisinä tautisina aikoina sitä arvostaa lyhyitä siirtymiä ja leveitä liikennöintiväyliä niin tallissa kuin tantereillakin.

Tälle illalle on ohjelmassa enää lämpimän veden yötankkaus talliin.


Huomenna nuorempi perillinen matkustaa yksin Kalakukko-linjuribiilillä Karjalan kunnahilta Savon sydänmaille. Vähän ehkä jänskättää, minua.

Onneksi jouluisia glögivarastoja on vielä, nyt taitaa olla stydimmän kuuman juoman paikka.
Hiphei ja sille siis, ääntä päin. Äänen toivossa. Tällä viikolla äänet ovat olleet enempi lähteviä. Käytiin maanantaina piirtelemässä numerot äänestyskuponkiin, sekin homma on nyt ekan kierroksen osalta hoidossa.

Älä hukkaa ääntäsi, raakkuu vaakkuu torpan Wanhempi Armo

3 kommenttia:

  1. Torpan Armo on nyt hyvä ja lepää vain. Iso-J:n ja perillisten korvatkin lepäävät - jos kinttujen ja käsien pitääkin olla vikkelinä. Nitaa komppaan komentamalla olemaan leikkimättä tyhmää ja urheaa. Flunssan kanssa se ei kannata.

    Ja aivan ihana jouluruusun kuva!!!!

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com