lauantai 1. tammikuuta 2011

Niin hyvää vuotta 2011


Aurinko etelässä, hyvin kaukana siellä jossain. Meille näkyy vain sävyjä.
Mutta niinhän se on, uusi vuosi tuo lisää valoa, päivälle pituutta ja elämään uusia käänteitä, yllätyksiäkin.

Torpalla on nukuttu pitkään, velttoiltu pyjamissa ja lopulta hinauduttiin ulos. Raitista ilmaahan sitä ihminen sisätiloissa aikansa muhittuaan kaipaa. Iso-J viilasi pihaa lumikolansa kanssa, se on rakkaan imurin ulkoilmaversio ;-)

Kissoilla ihan oma sissiluola
Oli ihan outoa nähdä koko perhe pihalla, päivänvalossa! Minä ulkoilutin kameraa. Nyt on kyllä säädöt hukassa ja sihti kateissa, mitään oikeasti kivaa ei kortille tarttunut. Ehkä huomenna. Toivottavasti vielä joskus.

Nyt on taas turvallisen pimeää ja jäälyhtyjen jono hohtaa pimeässä. Pihaan pörähti juuri auto, sieltä tulee kuulema mojovan kokoinen kuha. Äitikulta saa luvan taikoa Pyhäselän kaverista maukasta lähiruokaa, minun kuhani tuijottaa ajasta iäisyyteen pakastimen syövereistä. Ja aina yhtä syyttävästi.

Illan ohjelmistossa on perheleffaa Risto Räppääjän tahtiin. Kenties sitten myöhemmin jaksan vilkaista jotain lahjaleffaakin. Sitä ennen on luvassa glögiä ja joulutorttuja Äitikullan salongissa.

Nasse lupautui auliisti tortunpaistajan assistentiksi. Kuinkas muuten. Tänään muuten totesin, Nasse tarvitsee talvitakkiinsa pidemmän vyön tai laihdutuskuurin. Ei sitä näillä pakkasilla sovi pihalla takki auki remeltää... Ja koskapa koirien rotsivalikoima on tähän aikaan vuodesta Nassen kannalta mallia xxx-large, on kova kohtalo mahduttautua entisiin. Mitään kaljasaavin peittoja osteta. Hmph.

Kaikkea se kirkas päivänvalo paljastaakin. Pieniä pyyleviä koiria ja muita esteettisiä epäkohtia. Peiliin en tohtinut kurkata. Siellä lymyää varsinainen esteettinen ongelma.

Kynttilän valo on ah niin lempeä ja ihmisystävällinen.
Nauttikaamme siitä ja Uuden vuoden ensimmäisen päivän illasta.

Ja jos nyt eilen tuli skumppahuuruissa jotain uudenvuoden lupauksia tehtyä, ne voi ihan hyvin perua. Etenkin kaikki dieetteihin, kuntoiluihin ja paremman elämän aloittamiseen liittyvät ovat ihan humpuukia.

Tärkeintä on kuitenkin elää niin, että tohtii peiliin katsoa (edes kynttilänvalossa) ja pysyä kutakuinkin kartalla mitä elämässään tekee. Ja muistaa elää. Enimmäkseen sovussa niin itsensä kuin läheistenkin kanssa.

Veli Winston, pulkkakissa

14 kommenttia:

 1. Hyvää alkanutta vuotta torpan väelle täältä AurinkoVuorelta : )

  Ihana tuo teidän jäälyhtykuja ! Huisa.

  Meillä poltettiin eilisiltana pihalla jätkän kynttilöitä ja käytiin vakoilemassa kunnan 675-juhlavuoden ilotulitusta. Se oli jo iltakuudelta, joten vanhakin jaksoi..

  VastaaPoista
 2. Erittäin lohdullinen tuo toteamus uuden vuoden lupauksista...Nemppahan niitä teki ja katsotaan kuinka käy. Nasse-sedälle pitäisi tarjoilla p...iitkiä kävelylenkkejä, samoin kuin Kummitädillekin. Huomisen jälkeen alkaa arki, sinänsä oikein mukavaa. Sitäpä siis pikkuhiljaa suunnittelemaan.

  VastaaPoista
 3. Lapsilta kuulee kovat totuudet. Eilen kysyin, että mitäs uudenvuoden lupauksia olette ajatelleet tehdä? Vastaus tuli täysin miettimättä n. 140 cm:n korkeudelta: "miksi niitä pitäis tehdä, kun ne ei kuitenkaan pidä?"

  Jos 10 vuoden elämänkokemuksella päätyy jo syvän totuuden löytämiseen, niin minä ainakin uskon sovulla.

  Syömistä ja makaamista on jatkettu hartaudella täälläkin kantilla. Pieni ulkoilureissu tehtiin mummolaan, siinä kaikki.

  VastaaPoista
 4. Hyvää uutta vuotta torppalaisille sekä kaikille muillekin täällä käyville!
  Meidän ihan kohta nelivuotias teki tänään uudenvuoden lupauksen - tosin luulen kyllä että koko uudenvuoden lupauksen konsepti taitaa vielä olla hiukan hakusessa, mutta anyways :-) Hän teki lupauksen, että tänä vuonna hän ratsastaa ja hiihtää. Sanoisin, että uusien suksien omistajalta ja lupaavalta ponitytöltä varsin pätevä lupaus. Ja mammaa erityisesti lämmittää tuo ratsastus-osuus :-)
  Itse en ryhtynyt lupailemaan, kunhan mielessäni vähän olen pohtinut tulevaa ja mitä sillä oikein tekisi. Vähän on vielä hommat auki enkä yhäkään tiedä mitä alan sitten isompana tekemään, mutta jos nyt jotain puuhailen ja ehkä se oikea homma vielä tulee joku päivä vastaan. Saa nähdä.

  Eilen ei skumppaa tässä huushollissa nähty. Toinen koira tärisi saunan lattialla radion pauhatessa lohduttaen vieressä ja prinsessaakin vähän meinasi pelottaa kun naapuri ammuskeli ikkunan alla isoja paukkuja.
  Tänään oli kyllä kiusaus lähellä, kun kävin tallilla ja tuuli puhalsi sen verran kovaa, että melko pienellä selittelyllä olisi voinut kuvitella, että edes neliveto ei olisi päässyt peltoaukean yli kulkevaa tietä takaisin kotimatkalle kun lumi kinostui sen verran vauhdilla. Ja juuri kun olin ehtinyt selvittää skumppa- sun muun tarjoilun määrät tallin talolla, tuli paikalle aura-auto. Kotona ollaan siis, pizzat syöty mutta sentään löytyi kuppiin hiukan terästettyä glögiä. Näin se vuoden ensimmäinen ilta sujuu. Eiköhän vuosikin lähde ihan ookoo taas käyntiin.
  Kaikkea hyvää torpalle ja yritetäänhän nyt edes tänä vuonna tavata!

  VastaaPoista
 5. Lupasin muuten itselleni pitää edes jonkinlaisen version kesälomasta. Katsotaan mitä se nyt sitten onkaan.

  Perheleffa jäi väliin kun saatiin saunavieraita. Tai tuttujan ne yleensä on jotka persaus paljaana hangessa hyppivät ;-)

  Nyt Iso-J ja Isänmaan Toivot sivistävät itseään Pink Panter -älypläjyksellä. Steve Martin on niin hyvä. Ja niin oli Peter Sellerskin omissa versioissaan. Mutta enpä jaksa kantaa huolta perheeni älyllisestä tasapainosta, minä taidan liittyä tuohon soffaseurueeseen. Täällä tuvassa on pieni mutta hyvin pontevasti pierufanfaareja päräyttelevä terrieri. Joutaisi pihalle tuulettumaan mutta siellä pakkanen panee -myös tassut jäähän joten olkoon ja haiskoon.

  Huomenna voisi harkita työntekoa. Sairauskortti on jo niin nähty. Ja käytetty ;-)

  Kiva kun vierailette torpalla edes näin vieraskirjassa. Paplu ja muut, olette erittäin tervetulleita myös ihan oikeasti. See you!

  VastaaPoista
 6. Tänään ei tule päiväkirjamerkintää. Ei oikein ole mitään joutavaa kummempaa kerrottavakaan.

  Pakkanen kiristää otettaan ja röhäkröhä tuli takaisin. Yrittelin oikeasti työhommia mutta tulin kotiin ja nyt hoidan laskutusta vällyjen välistä.
  Perilliset jatkavat Joululomaansa vielä viikon ja ilmeisesti pakkaskelissä.
  Onneksi ensi viikko on myös venäläisturistien viikko ja annoinkin reilummin työtunteja palkansaajalle. Yrittäjän aikahan on ilmaista ja sen voi viettää kotona räkimässä... :-/

  Ei vaiskaan, paljon on kaikenmoista vuodenvaihteen puuhaa ja lomakesulkeisia. Ja huomenna tapaaminen silmälääkärin kanssa. Pakkohan hänen on mulle jonniinmoiset klasit määrätä kun täydelliset pokatkin on jo valittu *oi turhamaisuutta*.

  Minä määräsin koiran dieetille, se on helppoa. Mistähän saisi jotain itsekuria oman kuosinsa kunnostamiseen?

  VastaaPoista
 7. Koita nyt Hirnakka parannella tuo flunssasi ihan kokonaan! Ei tuommoinen jojotus kuumeen kanssa ole terveellistä. Tai käy se ainakin hermojen päälle!

  Paljon lämpimiä ajatuksia ja puhalluksia sinne!

  Minä menen puhumaan itsekseni rumia. Tein juuri kaksi isohkoa powerpoint esitystä aiheesta tautioppi. Ja ilmeisesti tuo muistitikku, jolle tallensin oli jo elämänsä määränpäässä. Ei aukea ei...
  RumaSanaRumaSanaRumaSana!!!!

  VastaaPoista
 8. Nemppa valvoo Suomen ilmatilaa ja selvittelee kuitteja ja laskuja, mistä näitä riittää...niin kuin tv:ssä. Laitoin Hirnakka sinulle mailin, vilkaisen kun ehdit. Kai sitä pitäisi suunnistaa pikkuhiljaa Höyhensaarille houkuttelemaan nukkumattia.

  VastaaPoista
 9. Matkapäivä tänään Ouluun tsekkaamaan a-sarjan uudet kämpät.

  Lunta hiutailee ihan hiljalleen ja pakkasta -8. Leppeää kuin mikä!

  Hyvää työviikkoa Hirnakalle!

  VastaaPoista
 10. Jassoo, uskolliset lukijani ovat tänään päivityksen toivossa (pelossa) turhaan klikanneet torpan ovea. Ei aukene uutta päivitystä tänäänkään. Kun ei vieläkään ole mitään mainostamisen arvoista. Tiedättehän, ihanan hölmöä ja ah niin turvallista perusarkea, ei mullistuksia eikä isompia hailaitseja.

  Päivän hailaitti oli Tikitiimin toinen voitto. No joo... vitsivitsi. Oli se komeeta. Kiekko-Vantaa otti pataan.

  Voittajana kurvailin minäkin, optikolta. Herra Silmänkääntäjä eiku lääkäri totesi, ettei tässä näin nuorelle vielä mitään monitehoja tarvitse kirjoittaa. Ihan pelkät ajolasit passaa.

  Ne sopisi kuitenkin olla vahvuuksilla joten tein tilauksen. Ja aika marginaaliset ne vahvuudet ovat mutta auttavat kuitenkin. Mullahan on 8 vuotta sitten laseroitu supernäkö mutta pientä laiton paikkaa on nyt tullut. Ei kuulema mene takuuseen joten uusintaleikkausta ei heru, ilmatteks. Eikä edes ulkonäköön :-( Höh.

  Ihan oon visuvarma että nämä vuosi vuodelta sakenevat silmärypyt vaikuttavat myös näkökykyyn!

  Lainalapsi jäi toiseksikin yöksi, ihan menee täydestä kolmas likka tässä huushollissa. Paitsi että parin vuoden päästä kahdessa omassakin on tietäminen (sietäminen) kun teinituulet puhaltaa oikein kunnolla.

  Selasin tänään hetken aikaa hevosten nettimarkkinoita ja totesin että nyt olisi kyllä kelpo hopukoita tarjolla, vallan houkuttelevaan hintaan. Nyt pitää olla hyvin hyvin tarkkana ja piiskata itsensä itsekurin osalta luotisuoraan järjestykseen. Ei repsahdella ei.

  Visiitti nettipankkiin palauttaa ihmisen hyvin vikkelästi ponipilvistä maan pinnalle. Tammikuulla erääntyvät verovelvoitteet ovat pienyrittäjää yskittävät. Onneksi niihin on varauduttu eikä mikään keskikokoinen yllätyskään suista vielä turmioon. Enää pitäisi nähdä pari kuukautta eteenpäin ja ennakoida tuleva tilanne. Oliko niitä kristallipalloja kaupan jossain?

  Ja nyt kuitenkin unta, se auttaa aina. Moi.

  VastaaPoista
 11. Sievä pähkinävarasto (sellainen pienen ponin kokoinen) turvaa kummasti yrittäjän elämää. Ainahan voi jotain sattua. Sellaistakin mitä ei ole saanut vakuutettua. Niin että onhan tapaturmavakuutus kondiksessa? Jos on, niin lue vielä sen ehdot. Pienellä präntätytkin.

  Nyt pitää munkin ryhdistää ja kellottaa uusiksi treffit nukkumatin kanssa. Aamulla nääs alkaa työt. Mutta vain kahdeksi päiväksi. Eli käväisen harjoittelemassa vähän työn tekoa ja sitten neljä päivää jatkan lomailua. Eiks se ole ns. pehmeä lasku?

  VastaaPoista
 12. Tita, pehmeä lasku hyvinkin. Just tuohon minäkin pyrin kun sekä huomenna että ylihuomenna käyn työpaikalla vain näytösluontoisesti.

  Poninkokoinen pähkinävarasto olisi tilauksessa mutta sen kerryttäminen on välillä vähän hidasta. Hyvällä alulla. Joku neuvoi taannoin, 10 % jokaisen kk:n tuloista pitäisi siirtää suoraan yrittäjän omalle lomarahatilille. Että tulisi se kuukauden lomailu myös taloudellisesti mahdolliseksi. Ihan viisasta ja järkeenkäyvää.

  Ja unirytmiä minäkin koetan vimmatusti uudistaa. Viime yön kun uinailin possun lailla, sen tänä yönä valvon :-/ Ja aamulla uuvuttaa.

  Tapaturmavakuutus ON ja pari muutakin pelastusrengasta. Onhan se vähän tylsää maksaa kaiken varuilta mutta vahingon tullessa ei vtuta ehkä ihan niin paljon. Toivottavasti ei tulekaan sitä tarvetta nostaa vakuutusrahoja.

  Ja nyt sinne minne edes yövalo ei paista. Omaan petiin.

  VastaaPoista
 13. Mukavaa Loppiaista Nemppalasta! Arki ja työt alkoivat. Karautin Isolle Kirkolle ja takaisin ja ensi koko viikko Isolla Kirkolla. Tänään olen autuaasti nakuttanut Mr. Delliä oikeastaan hyvällä ponellakin. Katsellessani ulos aivan kuinj päiväkin olisi hiukan pidempi, päivä kerrallaan kohti kevättä ja uusia seikkailuja.

  VastaaPoista
 14. Huhuu Nemppalasta, kiitos mailista! Vastailen myöhemmin illalla. Nyt aion olla hyvä liikuntaa harjoittava kansalainen ja vetäytyä Villen 75 minuutin spinningiin. Jos ei kuulu, eivät voimat ole riittäneet... We'll see kuinka käy. Viime viikko Isolla Kirkolla vaatii veronsa ja nyt alkaa uusi elämä Nemppalassa. Mukavaa talvista viikkoa kaikille!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com