sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Ihan tavallinen Sunnuntai


Juuri tämmöinen pitää lepopäivän ollakin. Vailla kiirettä ja hoppua. Aikaa pysähtyä toljailemaan maisemia, aikaa rämpiä umpihangessa ja aikaa nojailla hevosen lämpimään kylkeen. Ei harrastuspaineita, ei paineita mistään.

Aamun pakkanen oli ärhäköissä -24 lukemissa joten Tex Toppahousuina hankkiuduimme perillisten kanssa tallille. Ponikerho meidän tallin tapaan kestää kolme tuntia. Ja kun tänään oli liian kylmä ratsastukseen, pääsivät kerholaiset mukaan talliarkeen.


Sitähän se on, hevosten loimittamista, sisään-ulos -liikennöintiä, karsinoiden putsausta, heinien jakelua ja tuhat muuta hommaa. Ei pelkkää possujunaköröttelyä kentän päästä päähän. Sen minä kyllä sanon, että tuommoinen muu puuhastelu ja sen avulla hevosen elämään tutustuminen hälventää myös mahdollisia ratsastukseen liittyviä henkisiä jännitteitä. Kun sen heppasen kanssa pärjää pienestä pitäen maan tasaltakin, on selässäkin helpompaa.


Niinkin kuvauksellinen eläin kuin hevonen voi näyttää takki päällä hangessa törröttäessään varsin höntiltä. Edes varsat eivät innostuneet revittelemään. Pientä pöristelyä vain. Pitkänaamoja kaikki tyynni.

Aikani nojailin erään hyvin erityisen tamman kylkeen ja lepuutin kättä sangen pyöreällä mahalla.  Valitettavasti en saanut tuntea varsan tervehdystä, oli päivänokosilla. Tammamamma oli eilen valmennustunnilla ja ilmeisesti alkaa jo käydä voimille. Vielä muutama kuukausi vähitellen kevenevää liikuntaa ja kevään tullen äitiyslomalle.  Näin se aika rientää.


Muiltakin osin päivä meni ns. lepäilyyn. Tottahan ne asialliset hommat hoidettiin mutta muuten ollaan kuin Ellun kanat.

Suosittelen muillekin. Lepo on hyvästä.

Tässä vielä Titalle kuvia visioinnin avuksi:

4 kommenttia:

 1. Kiitos, bongasin kuvan ja siirtelen sitä hieman. Nyt on takki niin tyhjä, että pitää hetki elpaantua. Koko viikonloppu koulutustöitä vetää vähän väsyksiin. Mutta pienen levon jälkeen pelittää taas tämäkin vanha kone... Palataan asiaan siis.

  VastaaPoista
 2. Hups, nyt olisi jo nukkumaanmenoaika. Vaan kun ei vielä oikein malttaisi. Tämmöisessä sunnuntaifiiliksessä olisi kiva hyrritellä vielä tovi. Tupa on lämmin ja possufileet muhivat yrtti-kerma-sinappikastikkeessa huomista varten. Kelpo äitihän se vielä jaksaa suorittaa :-)

  No en suorita oikeasti yhtään mitään. Sattui vain kaupassa roteva paisti kohdalle ja siitä syntyi tuommoinen pulskat pihvit uimaliemessä -sötkös.
  Jos ihan hetkisen selaisin rouvainlehtiä ja sitten unta päin. Adios!

  VastaaPoista
 3. Ai teillä syödään huomenna eilistä lämmitettyä.....?

  :D

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com