maanantai 17. tammikuuta 2011

Digiajan luomiskertomusPikkupoika kysyy isältään: "Isi, miten mä oikein tulin maailmaan?"
Siihen isä: "Hyvä on poikaseni, joskushan tämä keskustelu on käytävä..


Kuuntelepa tarkasti: Isi tutustui äitiin eräässä "Chatroom'issa".
Myöhemmin isi ja äiti tapasivat "Cyber Cafe'ssa" ja vessassa äiti halusi tehdä isin "Joy Stick'istä" pari "Download'ia". Kun isi sitten oli valmis  "uploadaamaan", huomasimme yhtäkkiä, että emme olleet asentaneet "palomuuria". Valitettavasti oli jo liian myöhäistä painaa "Cancel" tai "Escape" ja ilmoituksen: "Haluatko varmasti ladata?" olimme jo poistaneet "asetuksista". Äidin "virusskanneria" ei oltu aikoihin päivitetty eikä se tunnistanut isin "Blaster-Worm-virusta".  Niinpä me painoimme "Enter'iä" ja äiti sai ilmoituksen: "Arvioitu  latausaika 9 kuukautta!"

 Niin, tällä tavoin nykyajan lapsille kerrotaan haikarasta!


---

Hihhhiih, eikös olekin heti hauskempaa? 
Yöllä oli taas tuiskuttanut ja pyryttänyt, piha-aukea oli paikoin nietostunut umpeen. 
Mikä merkillistä, pihalla tepasteli kaksi pulua. Tai siis niitä semmoisia urbaaniin ympäristöön liittyviä harmaita kyyhkyjä. Sitten onneksi muistin, että onhan niitä metsäkyyhkyjäkin. Yön myräkkä viskasi pulutkin metsästä pihaan. Mitähän tähän talveen vielä mahtuukaan?

Nyt hymy huulilla töiden kimppuun, hushus siitä!

8 kommenttia:

 1. Sepelkyyhkyjä lienivät. Semmoisen tunnistaa valkoisesta rinkulasta kaulan ympärillä. Mutta pulu kuin pulu... :D

  Lumen keskisyvyys pohjanmaalla on 48 senttiä. Ihan riittävästi nyt, mutta arvatenkin lisää tulee. Onneksi on tilaa lykkiä lumia pois pihamaalta.

  Minä olen vietttänyt laiskaa vapaapäivää. Illaksi olis mukavaa lukemista, kun lainasin hostakirjan ja yhden toisen puutarhaopuksen. Vaarallista luettavaa tämmöiselle puutarhanistille... niistä helposti kerää inspiraatiota ja kierroksia - mutta kun ei pääse pihalle muuta kuin lumikinoksia potkimaan. Oh my dear - kevät tuntuu olevan niin kaukana!

  VastaaPoista
 2. Ai minä jo ne pulut unohdin, pitääpä katsoa tipukirjasta mikä näyttää miltäkin. Valkeaa niillä oli mielestäni siellä siiven tienoilla.

  Nasserekku on nyt vähän vaisuna. Ja hyppääminen (sohvalle) tekee kipeää, ihan selvästi. Ulkona tasaisella liikkuu ihan letkeästi. Soittelenpa heti aamusta eläinlääkärille. Jos tuota hyppäämiskankeutta ei olisi, veikkaisin, että on liiasta lumenhaukkomisesta kurkkutulehdus ja/tai munuaisten suunnalla kylmetystä. Mutta kun en ole lääkäri en arvaile.

  Reppanakoira! Pääsee mamman kainaloon yöksi.

  VastaaPoista
 3. Tiistaita! Tänään ei heru päivitystä. Ei oikein ole mitään muuta sanottavaa kuin että auh, sattuu! Selkä on nyt niin kipeä. Lääkärille on aika varattu helmikuun alkuun ja sitä ennen yritän pitää itseni edes jotenkin liikkuvana, käppäilen tasamaalla tasavauhtia.

  Nasse oli aamulla pirteämpi ja poikkean eläinlääkärin pakeilla kotimatkalla. On se vaan jännä että koiran naamasta näkee kun kaikki ei ole ihan kunnossa. Kun terrieri on vaisu eikä säntää ruokakipolleen, näkee sokeakin otsallaan että vaivaa on jossain.

  Outoa jäykkyyttä ja ilmeistä arkuutta, mielestäni lonkanseudulla. Ei kai tuo nyt voi viikossa ukkoutua? Hyväkuntoinen koira? EIkä ole edes riehunut toisen koiran kanssa itseään kipeäksi. Hmmm. Tutkittavahan se on. Nassella on vielä runsain mitoin virkavuosia jäljellä. Toivottavasti.

  Tänään kuului hyviä uutisia autokauppiaalta, finansing OK. Mutta vielä(kään) en tällää nimeä tilauslomakkeeseen, siirrän sovulla vähintään ensi kuulle. Pakko saada yksi uusi työjuttu sopimukseen ennenkuin lähtee tilailemaan mitään.

  Vaikka nyt on kaupallisesti ehkä vähän hiljaiseloa, muulla saralla näyttää hyvältä. Ja se on hyvä se.

  Torpan lumitilanne normalisoituu päivä päivältä. Alkaa olla jo ihan normaalin talven lumimäärissä, kohta paukkuu puolen metrin merkkipaalu.

  VastaaPoista
 4. Tiedät sitten, että täällä odotetaan päivitystä Nassen selän statukselle! Ja sinuan komentaisin kyllä kans käymään vähän hoidettavana. Se kipu ei vain mene pois odottamalla sinunkaan selästäsi. Edelleenkään. Kuuntele kehoasi yhtä hyvin kuin tarkkailet koiraasi.

  Jaksamista!!!

  VastaaPoista
 5. Tiedotus:
  Nassen terveydentilassa ei äkillisiä muutoksia. Hieman pirteämpi. Lääkäri tekee anaalirauhasten tyhjennyksen koska muutama lisäkilo ja minimiin jäänyt liikunta lienee tukkinut koiran aineenavaihduntaa vähän ikävämmällä tavalla.

  Ei tekisi liikunta pahaa itsellenikään. Selkä taitaa olla toista mieltä. Mutta joskushan on poistuttava mukavuusalueelta (sohvalta) ja kurkattava kipukynnyksenkin yli kuntoutuakseen.

  Palataan myöhemmin!

  VastaaPoista
 6. Onneksi tuo Nassen vaiva on helppo hoitaa!

  Päivä valkenee täällä pilvipoutaisena parilla pakkasasteella, saukon jälkiä seurailen joella. Valtakunnassa kaikki hyvin ja tasapainossa.

  VastaaPoista
 7. Saahan täällä käydä kyttimässä, että onko Hirnakka hegissä....
  Mut ehkä hää on jo stydin pillerin heittänyt kitusiin ja vaipunut sängyn pohjalle...

  VastaaPoista
 8. Hep! Elonmerkki annettu. Yritin elvyttää selkäruotoani sekä saunassa että keinutuoliterapiassa. Laihoin tuloksin. Nyt annan vielä Oiva Skumpalle tilaisuuden toimia kunnes nappaan painkillerin ja siirryn vanhojen lehtien pariin sänkyyn.

  Sitä ennen yritän killistellä vähän rakennuspiirustuksia ;-)

  Huomenna lisää, kenties ihan uusi päiväkirjamerkintäkin?!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com