tiistai 4. tammikuuta 2011

Aloittamista vaille valmis


Koiralla sentään vauhtia riittää, satunnaisesti tosin.
Nyt on kyllä niin ote hukassa kaikesta ettei mitään rajaa. Tämä on nyt kyllä sitä syvästi harmitelemaani arjen suorittamista, ei elämistä. Sitä vain raahautuu kellon tahdissa sinne ja tänne ja koettaa pysyä hereillä.

Onneksi, oi onneksi tämä on vain väliaikainen repsahdus. Heti kun valoa tulee vähän lisää, päivä pitenee ja talven piukka pihti irrottaa otettaan, edes aavistuksen, ihmiskurja piristyy.

Nyt jokainen päivä tuntuu urakalta joka on aloittamista vaille valmis, ja sellaiseksi jää.

Perin tympeää.

Pitäisköhän sukeltaa Nassen lailla mahaplätsis pakkashankeen?

Veli Winston tuijotti tuimana koirakaverin älyvapaita puuhia ja Veli Milton tunsi niin kovaa myötähäpeää, että lymysi luudan alla.

Tänään on vielä semmoinen päivä, että pitäisi oikeasti saada asioita aikaan. Puhtaan pyykin keko on kolossaalinen ja odottaa kaappeihin siirtoa. Kaappeihin taas ei mahdu mitään, joku ei ole saanut aikaiseksi poistaa kesävaatteita tilaa viemästä.

Joulukuun kuittisulkeisetkin ovat vielä loppuäkseeräystä vailla, kuulen kuinka tilitoimistossa napsutellaan kynsiä pöytälevyyn. Tahtovat pikkuhommat alta pois ennen masiiviisia veroilmoitushippaloita.

Oi joi, minnuu niin kehtuuttaa.

Ei oo pakko jos ei haluu!
Eihän?!

4 kommenttia:

 1. Ei oo pakko jos ei haluu!!!
  Sanoo tää, pakkaa koirat sekä pari pulloa shampanjaa autoonsa ja suuntaa iltaa ja yötä viettämään hauskaan nuoreen seuraan siihen tallirakennuksen viereen. Eiköhän taas maailma parane tänäkin iltana merkittävästi :-)
  Tsemppii tsemppii torpalle!!!
  :-)

  VastaaPoista
 2. Pauliinalla on otetta elämään! Ja Hirnakalle voimia jaksaa. Ei kaikkia pskahommia (lue: paperihommia) tarvi tehdä kerralla. Tilitoimistossa sun ja mun kirjanpidot on ns. pikku suupaloja jotka hoidetaan vasemmalla kädellä vartissa. Olen joskus vienyt hyvinkin viime tippaan tositteet (siististi järjestyksessä ja valmiiksi tiliöityinä) ja olleen ihan hyvin puheväleissä kirjanpitäjän kanssa :D. Varalta vein sille kyllä joulun alla orkidean.... sellaisen viattoman valkoisen.

  Pakkanen kirii alta kahdenkympin jo. Mutta pian lämpenee lähes vesikeleille. Näin netissä näkyy ennusteena forecan sivulla. Sitä odotellessa!

  VastaaPoista
 3. Paplu on kyllä yks skumppaterapeutti. Ja Nemppa toinen. Ja mulle tulee kiivasta päänsärkyä paukkukorkkijuomista. Mutta pointti tuli perille ja selväksi. Ei todellakaan oo pakko kun ei haluu.

  Ja katso! Heti kun lopetin itseni moittimisen, alkoi tekemättömien rivi lyhetä. Dyykkasin Mustin ja Mirrin pakastealtaalla ja nyt on Nassen NEU-pötköjen saldo taas plussalla. Sekin on niin kauhian vaativa homma että jää tekemättä ;-)

  Kotona tyrkin halot uuniin ja tein yhden ylimääräisen kaupunkireissunkin. Siitä sisuuntuneena kipaisin kauppaan ja kotiintultua loihdin ihanaisen uunimakkarasysteemin kera stydin tomaattikastikkeen, ruusukaalien ja erilaisten perunaversioiden.

  Julistin myös pienen ihmisen boikotin osuuskaupan ylivaltaa kohtaan. Ihan ilkeyksissäni kiikutin nekin roposet Lidliin. Ei osunut kauppiaspaikkaa matkan varrelle...

  Nyt olisi takki tyhjä kun pyykkivuori odottaa silittäjäänsä. Minen oo mikkää veikka vuoristoseikkailija joten odottakoon vielä päivän, pari.

  Pakkaslunta on tullut sopivan sievä hötökerros, taas peittyy koirapostit. Ja pakkanen kiristyy. Kanalan tarhaluukku pitää nyt tilkitä talvisäädöille, seuraavan kerran se sitten aukeaa vasta keväämmällä.

  Tilitoimisto saa muuten odotella perjantaihin. Meitsii ei nappaa.
  Ai joo, putkimiehille tietää keikkaa kun pakkaskauden jälkeen lauhtuu. Putket laulaa semmoista sinfoniaa että sille vetää vertoja vain putkifirman kassan laulu ;-)

  Meitä opetutti viime talvena, Äitikullan salongissa ns. vessan pakoputki jäätyi. Nyt tietää, että sitä vessaa kuuluu vetää ja vesiä lirutella, ei se oma kaivo siitä kuivu.

  VastaaPoista
 4. Lupsakkaa Loppiaista torpalle!!!

  Työpäivä ja lapsen hammaslääkärikeikka on takana. Jälkimmäinen oli vähintäänkin haasteellinen, mutta loppuviimein lapsi saatiin puhuttua yhteistyökelpoiseksi. Puuh...

  Ohjelmassa on nyt neljä päivää lomailua. Tein vain pikapiipahduksen arkeen ja jatkan nyt lomailua :D

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com