tiistai 11. tammikuuta 2011

Kestääkö hirret kesään?


Taas se on todistettu, Iso-J on onnenpossu, Hannu Hanhi ja Lucky Winner.
Kun Iso-J tekee lumitöitä, se on semmoista ihanan pehmeää, kevyttä pakkashöttöä, somistelunta. Hänen kotona ollessaan lumi ei muuta edes osaa olla. Mutta auta varjele kun Pesolito kurvaa eteläntielle, jo muuttuu talvi häjyksi.

Meitsi kolasi ihan akuankkana märkää, painavaa traktorin jyräämää lunta pois ajotieltä. Häijyt vallit oli hätäinen linkomies jättänyt jälkeensä. Ja kun olin saanut edes etupihaa vähän siivotuksi, jysähti Äitikullan oven eteen katolta pari kuutiota vettynyttä kattolunta. Hilfe!!

Äitikullalla onkin nykyisin eteisessään kenkälusikan lisäksi vakiovarusteena pistolapio. Sillä on seniorikansalaisen hyvä kaivaa itselleen polkua läpi lumen ja kinoksen.


Huomiseksi olisi lisää lunta luvassa. Tiesinhän minä, kyllä se lumen määrä on vakio, myös meillä. Puolisen metriä talvessa kertyy ja nyt ollaan vasta puolessavälin "tavoitetta".

Nyt jo oikeasti huolettaa vanhan piha-aittamme kantokyky ja kapasiteetti. Kestäneekö kesään ja remonttiin saakka? Mikäli jollakulla lukijoista sattuu olemaan myynnissä parisataa metriä hyvää hirttä, sitä sopii tarjota bloginpitäjälle, yhteystiedot ohessa. Myös purkukuntoiset ladot huomioidaan mikäli ei ole lahon takia purkujonossa.

Aittavanhus pitää pelastaa ja perinnekorjausporukka tulee tekemään työt. Vain hirret puuttuu. Sitten saadaan kesäksi vierasmaja oikein vanhaan kunnon kutuhenkeen.

Muihin mainetekoihin en sitten lumitöiden lisäksi ole joutanutkaan.
Lumitöiden jälkeen sitä makaa sohvalla ryhdikkäänä kuin räkä ja yrittää pysyä hereillä säätiedotukseen saakka.

Oikein elähdyttävää päivänjatkoa sinullekin! Otetaan talvesta ilo irti *hmph*

3 kommenttia:

 1. Wohou, ihan kohta napsahtaa uusi luku, 16000 mittariin. Alkaa olla blogilla sisäänajovaihe ohi ja nyt kerrytellään mittarilukemia. Matalalla profiililla edelleen, vaikkei mistään salaseurasta kyse olekaan.

  VastaaPoista
 2. No jopas on Iso-J tähtien suosikkina... ja joku toinen taas on säänhaltijain silmätikkuna. Mutta kyllä naisvoimallakin jyllätään! Ihan naurattaa ajatus mummosta lapioimassa tietä ulos.... vaikka eihän se mikään naurun paikka ole. Totisinta puuhaa on rätkiä märkää ja lapioon tarttuvaa - sangen painavaa lunta keskiraskaalla raivolla.

  Pohjanmaa kuittaa kivat pikkupakkaset ja viimeistelemättömät lumityöt. Päiväkaffit on juotu ja päivän ansiotyöt tehtynä. Ja ulkona näkee vielä... kevättä tyrkkii!

  VastaaPoista
 3. Täällä sitä tarvotaan, lunta lunta, enemmän lunta! Eilen ei enää jaksanut muuta kuin tyrkkiä kolalla portaiden edustalta enimpiä ja suoraan pihatielle. Siirtäköön linkomies ne traktorillaan johonkin. En kai minä nyt lähde traktorin hommia tekemään naisvoimalla?!
  ....

  mhhhh... onkin yksi ihan hupaisa juttu, taidan sittenkin tehdä päiväkirjamerkinnän. Hold on a sec!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com