tiistai 25. tammikuuta 2011

Puppeliparaati ja jotain muuta pientä

Papparatsaaja Iso-J:n yöväijyn tulos
Puppeliparaati on jokaöinen ralli torpanmäellä. Pupunpapanoita ropisee portaille saakka ja aivan härskisti pupunussikat loikkivat tipubaarien liepeillä, kinoksilla ja törkeimmät tirkistelevät ikkunoista sisään. Käpälänjälkiä on kaikkialla. Tämän rimppakintun Iso-J yllätti aivan tuvan ikkunan alta. Eivät ne mokomat korvaansa heilauta vaikka parin metrin päästä tähtäillään. Sisäinen robinhoodini hyrisee tyytyväisenä, vielä minä jousipyssyni viritän!

Eilinen oli rankka päivä. Hyvin rankka. Ja tänään on lihaksilla rankkaa. Mutta hyvä niin. Minulla siis on vielä jossain lihaksisto joka kipeytyy. Jos olisin täyttä talia, en arvatenkaan tuntisi mitään.

Kyllähän vapaaehtoinen fyysinen pinnistely on aina pienoinen voitto omasta laiskuudesta. Joku koiranleuka voisi nyt louskuttaa, että senkus vaan paluumuuttaja pientilallinen ottaa lumikolan näppin ja ryhtyy lykkäämään.

Pyh sanon minä. Iso-J on ominut lumikolan itselleen ja väittää lumitöiden olevan terapiaa. Kun siinä samalla saa raitista ilmaa ja hien pintaan niin antaapa miehen ahertaa. Kun jonkun on ne lumityöt kuitenkin tehtävä. Eilen illalla hän tosin sanoi, että vähempikin lumentulo riittäisi.Vielä on talvea jäljellä, nythän on kai ns. sydäntalvi? Päivä kyllä pitenee, mutta vasta helmikuun puolella on lupa odottaa sulamispisaroita? Oli miten oli, tätä tämä nyt on ja näillä mennään.

Eilinen oli rankka päivä senkin suhteen, että leegoja piti parsia kasaan. Onneksi nykyisin virkaatekevät hammaslääkärit ovat aika näppäriä jemmailemaan niitä työvälineitään... etteivät ihan paskanjäykkänä kita ammollaan pötköttävän potilaan silmien edessä heristele puuduteruiskuaan. On se vaan aika järeä tykki, eilen kurkkasin. Ja ne piikit ja koukut *brrrh* Mutta leego voi hyvin ja on taas entistä ehompi.

Reuhakkaasti varasin itselleni seuraavankin hoitoajan, niitä kun on täällä landella saatavilla. Ei pelkkää urbaanilegendaa. Suoraan sanoen minulla ei ole aavistustakaan kenelle isojen kaupunkien kunnallinen hammashoito on tarkoitettu? Eivät ainakaan tavalliselle työssäkäyvälle kansanosalle.

Ekan kuvan puppeli on muuten tuolla tuolin kohdalla.
Kyseessä pihataverna aamuauringossa ja vastaistutetut hostat
sun muut hilppeet
jotka nyt ovat metrisen kinoksen alla.

Tänään on työpäivän päätteeksi ohjelmassa ihan vaatimaton kevyt palauttava kävelylenkki ja huomenna sitten takaisin spinningpyörän kyytiin. Minulle sopii tuollainen yksinäinen, omassa kuplassa puurtaminen. Joukon keskellä ja silti aivan yksin.

Sitä minä en kyllä tajua, miten olen joskus voinut pistää itseni niin likoon, että olen maratonaerobiccejä ohjannut? Nykyisin sitä jäätyy täysin jos pitää ventovieraiden edessä suunsa avata. Tätä jouduin eilen miettimään kun isosti arvostamani yrittäjäkouluttaja soitti ja pyysi tunniksi puhumaan yrittäjäkurssilaisille.

Toisaalta olisi ollut hurjan hauskaa ja varmasti avartavaa mennä sinne hölisemään. Mutta valitettavasti aikataulu ei passaa. Toivottavasti joskus tulee uusi tsäänssi ja mahdollisuus mennä julkisesti munaamaan itsensä ;-)
Tinttikuva Katariinalle

Maailmalta kuuluu kummia, pommi-iskuja ja sähkökatkoja. Sitä ei aina tajuakaan miten turvattua elämää saa elää täällä susirajan hämärällä puolen. On oma tupa, puuta poltettavaksi, kaikki valta ja vapaus päättää elämänsä suunnista. Sen mitä ihmispolo nyt yleensä voi päättää. Ainakin voi suunnitella. Se on sitten joku muu taho joka antaa ja ottaa.

Tämmöisiä sekalaisia, väsyneitä ajatuksia tänään. Lienee aivokuorikin maitohapoilla kaikesta funtsaamisesta.

7 kommenttia:

 1. Piiiiäääsh: Torpan Virallinen Koiranviranhaltija on sitten virallisesti terve. Vahtaa silmä kovana keittiöpuuhia ja pitää huolen, että koira ruokitaan säännöllisesti. Protestoi ihan selkeästi pienentyneitä annoksiaan vastaan. Mutta laihis on laihis. Elämäkin osaa olla...

  Jälkitarkastus eturauhasasian suhteen olisi ensi viikolla, samalla pitäisi raahata kattirykmentti mukaan rokotepiikille. Joku unohti joulukuulle suunnitellut tehosterokotukset :-( L

  VastaaPoista
 2. Minä taas kiersin koko tiluksen maat, enkä yhtään pupun jälkeä nähnyt. Saukko sen sijaan oli käynyt istumassa vakipaikallaan sillan alla olevalla kivellä.

  Pitkästä aikaa on ollut aurinkoinen päivä! Voi ihanaa! Tosin pakkastakin on sitten vaihdelleen -13 ja -20 asteen väleillä. Aamulla sen kun kiristi pakkanen, nyt välillä lauhtuu.

  Pitää lähteä luikkimaan kaupunkiin. Postikonttorille olis matkaansaatettavia paketeja. Savulle huiskutus!!!

  VastaaPoista
 3. Hehei, Savua huiskuttelen minäkin. Olit hyvinhyvin voimakkaasti ajatuksissani sekä eilen että tänään. Onhan kaikki hyvin? Iso-J muuten piipahti tänään siellä kaakonkulmilla ja kertoi, että lunta tuli kiitettävällä sakeudella. Lienee lumitöitä luvassa? Se pikkukoirahan juuttuu kohta kölistään pohjaan?

  Päivän euromääräinen työtavoite on nyt täytetty, loppuaika menee päivystykseen. Toki kassaan mahtuu vielä runsain mitoin lisääkin ;-)

  Ystäväni autokauppias soitti aamupäivällä. Hänen kannaltaan soitti kehnoon ajankohtaan jolloin pienyrittäjällä ei mieli mettä keittänyt. Nyt on toki parempi fiilis. Uusi mallikin on tullut eilen myyntiin.... voi vitsit!!! Siltikin vähän hirvittää sitoutua niin pitkään/isoon rahoitusjuttuun.

  Mutta on kyllä perin pottumaista ulisuttaa pikkuauton konehuonetta ja pyrkiä pois kinoksesta. Sekä pitää kiesin hulvattoman irtonaista perää kahden lumikinoksen välisellä paljaammalla alueella jota tieksi kutsutaan... että oli kyllä viimonen talvi kun jyryytän ilman nelivetoa!

  Kohta pääsen jyryyttämään kotia kohti. Kivat sille!

  VastaaPoista
 4. Apuuuvaa! Teinkö rikoksen kun linkitin fylliin sun blogin osoitteen??? Samalla tulin varastaneeksi ton tinttitappelukuvan... ja vastoin filosofiaasi rusikoin laitoja vähän soukemmalle.

  Syntilista on nyt kyllä aika pitkä... mutta deletenäppäin on siellä toisaalla käytössä...

  VastaaPoista
 5. No siel on ny läppärin kannet kiinni...

  VastaaPoista
 6. Huiskutus kaakonkulmalta sinne päin. Mitäs pahaa mie nyt oon tehny kun torpan armo on miuta ajatellut? Juu, meillä riittää lunta. Pikku-koiran köli on ottanut pohjaan jo aikapäiviä sitten mutta terrierin sitkeydellä se ei anna pikku-asioiden haitata. Eikä se rassu tajua että kun leiskauttaa kunnon loikan umpihankeen niin saattaa upota umpsukkeliin. Mutta oppia ikä kaikki, ehkä se vielä joskus tai sitten ei :D
  Pakkanen sahaa edestakaisin, eilen aamulla nollassa ja illalla -18 ja kohta taas nollassa. Mutta onpahan kunnon talvi ja hyvä niin!
  Nyt taas työn ääreen

  VastaaPoista
 7. Hiphei Savuseni, kiva kun kuittasit olevasi tallessa! Ettet vallan kinokseen keikahtanut.

  Pikkuärjerille tulee joskus vielä järkeä päähän. Tai sitten ei... kun on puuhakkaasta ärjeristä kyse ;-)

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com