torstai 23. syyskuuta 2010

Syyspäivän tasaus -tai jotain

- whatever, nyt on käsittääkseni semmoinen päivä, että kesälle voi vilkuttaa haikeat hyvästit.
Kolea ja sateinenhan tämäkin päivä oli, mutta ei se meitä sisätiloissa kököttäviä isommin rassaa.

Kolme kuukautta sitten satoi myös, mutta selkeni, valkeni ihana kesäyö, muistaako joku näitä kuviani?


Kolmen kuukauden kuluttua on Jouluaatonaatto ja siitä taas kolme kuukautta: kevät!
Loppujen lopuksi oikein mukava vuodenkierto. Aina on jotain mukavaa odotettavaa.

Ja kesäkuussa saattaa hyvinkin poksahtaa varsinainen jymypaukku, tietty ja toivottu pikkuinen hevosenpoikanen voipi hyvinkin kirmata kesälaitumelle muiden hassunkaisten sekaan. Se hyvin erityinen pikkuinen hevosenpoikanen.

Toivoakseni arki muuttuu entistä antoisammaksi uusien viritysten myötä. Kaikenlaista kiintoisaa avautuu tarjolle, kun vain avaa silmänsä ja katsoo ympärilleen.


Hyvä päivä senkin puolesta, että Iso-J käskytti mannertenvälisen pepelino-ohjuksemme onnistuneesti torpan pihaan. Sora ropisten kurvaili, taitaa olla sillä isoimmalla kirkolla turhan kirkkaat valot kun torpan rauhaan on kova kiire. Kerta kerralta kovempi ;-) Borta bra men hemma bäst. MOT.


Nukku-Matin saapumista odotellessa syvennyn hetkeksi ikealaiseen keittiöajatteluun. Ainahan voi ideoita näpistää. Uusi kuvasto on aina inspiroiva.

Huomenna onkin jo perjantai ja taas yksi antoisa viikko on ns. pykälässä.
Aika rientää, käsittämätöntä vauhtia.
Nukutaan nyt kuitenkin yön yli ja katsellaan kauniita unia, kesäyön kuvia.

11 kommenttia:

  1. Voi vitsit että päivät on pitkiä ja yöt lyhyitä. Ja pimeät tulee katalan aikaisin. Tuli parit sipulikukkatilaukset. Aika paljon.. mutta tilaakin on. Että silleen. Ehkä terveen kirjossa tuossakin suhteessa mennään... ;P

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo sateen jälkeinen ruusukuva. Taidan pummata sen sulta suurempana tiedostona marraskuun pimeitä päiviä piristämään. Näytönsääntäjäksi : )

    Viikonloppuna meidän junnu kunnostautuu ratsastajana. Luvassa ihka ensimmäinen estekurssi, Cinna opettaa !

    Niin ne. Lapset kasvaa ja samaa tahtia kasvavat myös kulut . OMG. Tahtoo lottovoiton. Yksi riittää. Se huominen ; )

    VastaaPoista
  3. Ihania noi kesän kuvat!
    Kiirettä piisaa. Remontti päällä - tai korjaustahan tää enemmän on - ja siihen liittyen sitten kaikkea "pientä" puuhaa. Pitäisi vielä ehtiä haravoimaan omaakin pihaa saatika tuo jalkakäytävä talon edestä. Se kun on kiinteistön omistajan hommia, ei kaupungin.
    Tänään päätin turvautua ammattilaiseen pihan kukituksen ja kasvituksen suhteen ja sovin treffit viikon päähän. Kukahan sen suunnitelman sitten vielä toteuttaisi? Varastorakennus tulee ensi viikolla, noi vähän vahvemmat ja osaavammat saa sen kasata mutta eiköhän maalaus jää meikäläisen harteille. Ja sitä ennen pitäisi tietty miettiä varaston sijainti - joka taas taas kuulla poikii pientä puutarhahommaa kun ehkä joutuu jotain siirtelemään kopin alta. Nyt suuntaan suihkukaappeja katsomaan. Kun ensi viikolla ollaan sitten neljä päivää ilman suihkua, mutta eiköhän sen jälkeen olekin paljon kivempaa suihkutella kun ei ole koko huone märkänä. Prinsessan huoneen tilanteeseen en tässä viitsi edes mennäkään...
    Mutta lopussa se kiitos varmastikin seisoo. Eiks niin?

    Mukavia viikonlopun päiviä Torpan väelle ja muillekin!
    Meidän viisas harmaa hevonen nähdään sunnuntaina aluejoukkuemestaruuksissa. Selässä taitava junnutyttö. Paljon jännempää vaan katsella kuin itse olla kyydissä. Pitäkäähän peukkuja!

    VastaaPoista
  4. Sipulat on kätketty äiti maan poveen niin että heilahti. Ajattelin kolmen ison muovikassillisen kanssa, että tuli vähän reilusti ostettua... mutta sinne ne katosivat ja vielä jäi paikkoja kevätkukittamatta. Kyllä on ollut kivaa - piha pursuaa sipuleita ensi kesänä, semmoiset reilu 300 sipulaa olen tunkenut multiin.

    Tänään ostin kauppareissulla vielä vähän narsisseja. Pienille sipuleille olis tilaa vielä pensaiden alla.

    Kaiken kaikkiaan tosi puutrhapitoinen päivä. Istutin julmetun läjän muitakin kasveja. Onpahan vähemmän kellarissa talvetettavia.

    Sitten tuli tihkusade ja armahti - lähdettiin tyttöjen kanssa shoppaamaan viikonlopun ruuat. Kukkakaupasta haettiin esikoisen innostus - kärpäsloukku. Siis lihansyöjäkasvi. Aika vinkee kapistus - on muuten nopea liikkeissään. En ole oikein tottunut ajatukseen nopeasti liikkuvista kasveista. Toivottavasti se ei raahaa ruukkuaan yön aikana lasten kimppuun...!

    VastaaPoista
  5. Huoh, tää on taistellut tänään auton kanssa. Viikonlopun aktiviteetit on uhanalaisia mokoman kotteron takia. Akku tyhjeni jostain syystä just silloin kun munakas on muilla mailla. No eikun laturia virittämään mutta kas, sehän ei toimi. Taas hiukan puhelin konsultaatiota ja sulake paljastui syylliseksi, toisesta autosta pihistämään sulake, pimeässä lamppu suussa, ja uudemman kerran laturi pihisemään. Jo syttyi valot vempeleeseen ja toivottavasti akku siellä pikku hiljaa täyttyy. Kaikkea sitä joutuukin...

    Niitä sipuleita pitäis varmaan täälläkin maahan piilotella ja kanervat olis vietävä haudoille. Kaikkeen tarviin vaan tota autoo joka seisoo mykkänä tuolla pihalla.

    VastaaPoista
  6. Hopsansaa, Savu päässyt oikeisiin töihin ;-)

    Ne autohommat on just niitä hämärähommia joita varten luoja loi miehen. Niiden hommaa on niiiiin kaikki taskari hampaissa konepellin alla möyrimiset. Mutta hyvin tehty Savulta. Aploodit.

    Minun ja Äitikullan sipsulat ovat vielä nyyteissään, maan pinnan väärällä puolen. Odottelemme vielä yhtä toimitusta saapuvaksi. Tänä vuonna ei ihan niin lähtenyt mopo lapasesta, vain vajaat 500 pompulaa pitäisi jemmata multiin. Viime syksynä vähän riehaannuttiin, 800:n kukkasipulin verran. Onneksi ne ovat varsin halpaa hupia. Ja keväällä mikään kukkaloisto ei ole riittävä.

    Ympäristöpalkintoa odotellessa... ;-)

    Tänään ei heru päiväkirjamerkintää. Tasataan nyt tättä syyspäivää ihan ponnella. Nyt mie otan juustolajitelman lämpenemään, Iso-J lataa Wallanderleffan koneeseen ja minä kilautan Nempalle. Tästä on hyvä siirtyä vapaa-aikaan.

    Heipat!

    peeeeäs: Nita, laitoin sulle tekstaria viikolla, aihe akuutti edelleen. Heruta ees jotain, pliis. Ja saat toki ottaa ruusukuvan, laitanko kolmimegaisena postiin?

    VastaaPoista
  7. Ympäristöpalkintoa odotellessa :P

    Hyvää syyspäivän tasausta kaikille. Se on virallisesti syksy nyt.

    VastaaPoista
  8. Huomenet!
    Tita, meillon vähän paineita tuon ympäristöpalkinnon suhteen. Tuolla on seinässä virallinen plakaati vuoden 1992 leimalla, ympäristöpalkinto on silloin tälle torpan pihamiljöölle suotu ;-) Että jos vaikka 20 vuoden välein sen pyrkisi updeittaamaan? Ei paha?

    Velivelttoset surffaavat ulkona ja Elli villahousu häärii tuvassa. Ovat ainoat aktiivisen toiminnan harjoittajat täällä tänäaamuna. Ihanan vetelä ja kiireetön aamu. Ja tuoretta kahviakin koko pannullinen valmiina.

    VastaaPoista
  9. Hjirnakka, panemma mietintämyssyyn : )

    Päivän kurssitus meni hyvin, huomenna jälleen.

    Metsä on muutosin täynnä suppiksia ! Ja hirwiöpääpäsiä : (

    VastaaPoista
  10. Nemppa is back in business, kesäloman jälkeen ensimmäinen viikonloppu missä ei ole mitään työltä kalskahtavaa tai muuta sovittuna. Siksi latasinkin akkuja nukkumalla puoli yhteentoista, joka lienee kyllä hieman vapaapäivän tuhlausta mutta nyt jetlag on taaksejäänyttä elämää. Ulkona satelee, parvekkeella ja sisällä kynttilöitä, pihvi ja punaviini hengittävät ja sauna lämpenee. Jotensakin kaikki on aika hyvin. Kummikoiraan liittyen, jos The Cats-joukkue alkaa muistuttaa Al-Gaidaa, voi Nasse aina pakata matkamuropurkin, munukoita ja mahdollisuuksien mukaan emäntänsä ja tulla kaupunkilomalle. Valkoinen sohva odottaa koirulaa, omat westie-suunnitelmat joutunevat hiukan odottamaan vaikka ei sitä koskaan tiedä... Työrintama pitäisi saada hiukan rauhallisempaan moodiin. Terkkusia kaikille Nemppalasta! Hugs!

    VastaaPoista
  11. Nemppa osaa siis rentoutua! Respektiä!!!! Nauti punkusta, pihvistä ja rennosta fiiliksestä!

    Pohojanmaalle pukkaa ekaa hallayötä. Vissiin. Enää +2 astetta ja autojen katot kuurassa. Kävin peittämässä rosmariinit, niistä saa vielä yhden sadon kerättyä.

    Ja Nitan hirwiöpääpäset pääsevät klassikkojen joukkoon. Talletan omalle kovalevylleni!

    Rentoa lauantai-iltaa kaikille!

    Pohojanmaa kuittaa ja katoaa jälleen bittiavaruuteen.

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com