lauantai 25. syyskuuta 2010

Ihan paras lauantai


Kipollinen vaihtelevan kokoisia, vaihtelevan värisiä ja tasalaatuisen maukkaita tomaatteja, per favore.
Varsin kelvolliset salsat keittelin, keltaisen ja punaisen. Paljon yrttejä (omasta pellosta) ja reilusti valkosipulia (omasta pellosta). Täyttää lähiruuan kriteerit :-)

Isossa uunissa muhii patapaisti ja sehän tietää sitä, että huomennakin syödään hyvin.

Kyllä se vaan niin on, että paluumuuttajan reissutessa kyynistynyt sielu hoilaa ilolauluja kun saa kaikessa rauhassa lämpystellä oman torpan tiluksia ja kerätä talteen oman maan antimia.

Ei näy naapurin kalsaripyykki kyökin ikkunaan ja itsekin saa repsottaa kaikessa lauantaikamalauudessaan *virn*

Komensin perilliset omenanpudokkaiden keruuseen ja kyllähän sitä noukittavaa taas riitti. On omenaa kompostille, naapurin hevosille ja omiin mehutarpeisiin. Talven tilhille ei enää jää syötävää puiden latvoihin. Ne on jo nokittu.

Nälkä tuo pikkulinnut -ja isommat- metsistä puutarhaan syömään. Marjoja ei ole linnuille eikä karhuille.

Maanantaina on muuten pakko viedä kamera putsattavaksi. Ei se Canonin automaattinen kennonputsauskaan ihmeisiin pysty. Mulla on vissiin jotain kuolleita kärpäsiä kalustossa kun kuvat ovat niin kauhean roskaisia :-(

Jospa nyt tarkastaisi lottokupongin. Ja siirtäisi sen jälkeen saunarennon habituksensa soffaterapiaan.

Kuulostaa juuri sopivalta aktiviteetilta lauantai-iltaan. Enempään ei pysty venymään. Eikä oo pakko.

Life is so good!

3 kommenttia:

 1. Pohojammaa tuli vielä tarkistamaan Torpan tomaattisadon (bueno!!!) ja kadehtimaan vänkkyräisiä omenapuun runkoja. Tunnelmallisia kuvia - niiden äärellä on kiva fiilistellä!

  Täällä tyrkkää hallayötä viimeinkin. Sopii jo ollakin, että kasvit osaavat tuleentua talven viettoon.

  Huominen vielä töitä, sitten muistaakseni maantantai on vapaata. Siis hoitotyöstä. Yrttituotteita pakkaan varmaan täysin raivokkaasti. Seuraavana viikonloppuna on Raahen terveysmessut - ite ne järjestetään ja pitäis olla itelläkin jotain myytävää... kaikki on tekemäti. Tietää tiukkaa rutistusta koko ensi viikon.

  Mutta reilun viikon päästä pahin paine helpottaa. Aivan hurjan paljon on töitä. Mutta maali häämöttää - helpottaa kun noi messut saadaan pois käsistä.

  VastaaPoista
 2. No voi hiisi, Nemppa vaikutti Pohojanmaalla kuluneella viikolla tiistaista torstaihin ja kiisi sitten kotia, ko. messut kuulosti milenkiintoiselta ja olisin mieluusti poikennut jos aikataulu olisi sopinut. Harmillista mutta ehkä jossain kohti. Nyt höyhensaaria kohti!:))

  VastaaPoista
 3. Kukkuluuruu, emmie oo mihkään hävinnyt. Istutuslapio meinasi hävitä tuonne pimeään. Joka tuli tänäänkin yllättäen. Ja pyytämättä.

  Monta pientä kukkasipulia on kuitenkin jemmattu torpan multiin ja keväälle odotetaan entistä huimempaa kukkaloistoa.

  Joku nähkääs vasta tänään (!!!) oivalsi kaivaneensa uuden kuusimetrisen penkin jossa ei ole huomioitu kevään mustan mullan aikaa... Vähänkö tuli kiire markettiin.

  Hieno aurinkoinen päivä, paljon tehokasta pihatyöaikaa ja julmetusti tulikin valmista urakkaa.

  Kanalankin siivosin ohimennen. Meni ihan heittämällä pienten kesällisten remppaparannusten myötä. Kuivikekutteriakin menee enää murto-osa entisestä. Ja silti ne kanaset meinaavat hukkua puruun.... voisikohan vähän tehostaa?

  Kysykää minulta kuinka kanala pidetään siistinä. Vain 16.80 € / min plus ppm plus muut kulut ;-)

  Saatiin puhelu kylältä. Sinnekin oli jo sana kiirinyt että meillä vaalitaan siipikarjaa. Ja tyrkyttivät omia tipusiaan meille eläteiksi.
  Antaahan nyt olla. Nuppilukua on kyllä vara muutamalla lisätä mutta kantsiiko niitä monesta paikasta haalata. Meinaan näitä tarttuvia loistauteja sun muita uhkia.

  Ehkä eniten ikinä harmittaisi jos tajuaisi tuoneensa itse jonkun inhan syöpäläistaudin omiin elikoihin :-(

  Ensi viikko on vielä ihanasti rempallaan aikataulujen suhteen. Ne elävät ihan salettiin joka päivä moneen kertaan. Joten jää reiskasti aikaa paperipuuhiin (ei valitett. sis. lottovoittosetel. lask. 4 oik. ei juhlita)

  Pitää kuitenkin varoa viiltohaavoja. Lomakkeet vaarantavat terveyden ;-)

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com