tiistai 14. syyskuuta 2010

Syksyn herkkuja

Hopsansaa, katsokaas mitä tänään löytyi torpan eteisestä!


Ihana naapurin Katri-emäntä kiikutti meille maistiaisiksi wanhaa kunnon luumua. Pieniä, makeita ja käsittämättömän tasalaatuisia. Ei tietoakaan mistään mauttomasta, vetisestä mössöstä jossa uiskentelee iso kivi. Siis siitä nykyisin valtaapitävästä luumulajikkeesta. On niissä toki isot, tasakokoiset ja koreat hedelmät, mutta joiden maku jäi jonnekin kasvinjalostajan tunkioon.

Nämä pipanat ovat kuin iiiisoja kirsikoita ja verrattoman aromikkaita. Ja mikä mukavinta, meillä on omat pikkupuut jo odottamassa suotuisia kaivamiskelejä. Onhan tässä onneksi syksyä ja taatusti vielä niitä kuulaita, rapean raikkaita syyspäiviä.

Taidanpa huomenissa kipaista hakemassa rommilekkerin ja ryhtyä säilöntäpuuhiin, rommiluumut kruunaavat vielä monta talvi-iltaa!

Hajuherne huonossa valossa

Tämän päivän anti painottui taas itsearvioinnin, nelikenttäanalyysien ja muiden hengenkohottajaisten puolelle. Antoisaa toki mutta mulla on kohta ähky kaikesta voimavarahommasta.

Huomiseen suhtaudun vähän kaksijakoisesti. On ihan normipäivä koulutuksellisesti, rikkana rokassa tai rusinana pullassa vanha kehno budjetointi. Mutta aamulla on tapaaminen magneettikuvieni tulosanalyysin merkeissä. Onhan se vähän ässäarpaa... ei voi tietää mitä paljastuu.

Turhahan sitä on energiaa haaskata ennenaikaiseen entäsjoskuitenkin -spekulointiin. Taivas putoo niskaan, tai sitten ei. Uskon vai tahdon asia? God only knows, but doesn´t tell.

Luuberot lähempää, täydellisiä siltikin!
Mie otan kutimen ja tarkkailen televiissorin antimia vielä hetken. Iso-J pörheltää halki Suomen kohti Vaasaa ja odottelen perillepääsypuhelua. Nemi-kotka lienee jo laskeutunut Chigagoon?

Happy landings muillekin, vaikka sitten höyhenösaarille!

10 kommenttia:

 1. Peeäässinä vanha vitsi, tuli tuosta saariasiasta mieleen.

  Sano ääneen: Saari, saari, heinäsaari (soi hienosti)
  Samma på svenska: ö, ö, hö-ö (tasan ei käy jne)

  VastaaPoista
 2. No niistä mgn-kuvista sitten raporttia vaikka sähköpostilla. Vaadin... :D

  Kävin Limingassa puutarhavierailulla nettitutun kaverin luona. Henkeä salpaava kokemus - ja kolme ja puoli taimilaatikollista kasveja. Sellaisia ylijäämiä - minkä tietoja googletan varmaan monta tuntia. Netti on ihmeellinen maailma ja yhdistää erilaisia ihmisiä yhteisine harrastuksineen...

  Tämän kun olis osannut visioida vaikka vuonna 1980.... ei olis uskonut. En silloin ollut kuulutkaan windowsista... tai blogeista, keskustelupalstoista, sähköpostista...

  Nyt tuli olo kuin muinaismuistolla...!

  VastaaPoista
 3. Mulla hiipi hiukset pystyyn kun luin tuota Titan kommenttia... windows oli englannin kielen sanakokeissa vähän vaikea ;-)

  Päiväkirjamerkintään ei nyt riitä paukkuja. Kertakaikkiaan uupunut olo. Äkkiseltään nämä päiviini hiipineet älyllistä ponnistelua vaativat suoritteet verottavat energiaa ja toimintatarmoa. Hädintuskin pysyn hereillä siihen kun Iso-J tulee kotiin ja saan tuikattua saunanuuniin tulet.

  Huomenna olisi vielä fyysisiä ponniteluja, joku bodycore-tunti tuli buukatuksi *rolleyes*
  Paplu saisi oikeastaan valistaa mua LesMills hommassa, onko combat ihan ällörykäisy? Bodybalance kuulosti kivalta... ja meitsin kunnolle ehkä passelilta.

  Tässä on nyt vaan semmoinen propleemi että möin kirpparilla upouudet reebokkini ja koko pahuksen jumppakamasetti on nyt uusilla. En olisi kai vanhoihin releisiin mahtunutkaan ;-)

  Sateinen ja pimeä ilta, hrrr.

  VastaaPoista
 4. Ei kun unten maille keräämään lisää energiaa!

  Minä olen järkyttynyt ystävistä tänään. Ja eilen.. ja viime viikolla. Ovat mokomat muistaneet minua vaikka millä ihanalla. Järkyttävää, tosin positiivisesti. Mutta silti liikutaa sydänperiä (missähän nekin on...?) myöten.

  Nuku, elpaannu ja kokoa elämän uudet palat nykyiseksi kokonaisuudeksi! Siinä se on. Vita Nova!

  VastaaPoista
 5. Voi hyvä tavaton, Nemppa on Chicagossa. Kirjoittelen tätä loputtomien it-haasteiden jälkeen ja nyt näyttää Mr. Dell keskustelevan Mr. Trumpin langattoman verkon kanssa. Kello on täällä yksitoista illalla ja palattiin juuri hotelliin illalliselta towerista, jossa oli 97 kerrosta. Huh ja uh! Kaupunki vaikuttaa kivalle ja aurinko on paistanut todella hienosti. Huomenna on tiivis työpäivä ja sitten ehkä hiukan vapaampaa taas. Olen hengessä mukana magneettikuvien suhteen. Tarvittaessa aina puhelimen/ tekstarin päässä. Terkkuja kaikille Ameriikan maasta:)

  VastaaPoista
 6. Tere.

  Nyt kokeilen lyhyen kaavan kautta eli heipati hei. Pari edellistä tuotosta on näet karannut taivaan tuuliin... ?

  VastaaPoista
 7. No jo... Hirnakka on nyt tuupattu täyteen yrittäjyyden riemuja ja riesoja... sooon ihan dööd. Vedä henkeä ja elpaannu!

  Nempalle tsemppiä Chigagoon! Revi riemua ja elämyksiä irti - vanha mantere ja arki jetlagin jälkeen odottaa :D

  VastaaPoista
 8. Kiitos Tita, sitä täällä yritetään vielä pari päivää. Tänään takana p...iitkä päivä kaiken moisissa seremonioissa ja illallisella. Maanantaina Suomeen, tiistaina kodin kautta kohti Pohjois- Suomea ja keskiviikkona ehtoisena takaisin arkeen....

  VastaaPoista
 9. Katsellaan josko tämä viesti tulisi perille - on käynyt samoin kuin Nitalla, että on pari kommenttia jäänyt jonnekin bittitaivaaseen seikkailulle matkalla täältä sinne.

  Combat on itse asiassa ihan hauskaa, vaikkakin kyllä tiukka treeni. Mutta sen voi ottaa sillai itselle sopivasti. Kivaa siinä mun mielestä on ollut se, että se ei ole mitään tanssiakrobatiaa vaikka ihan sellasii "sarjoja" tehdäänkin. Ei siis ole niin väliä missä asennossa pikkurilli on. Hiki tulee, hommat etenee vauhdilla ja ainakin tällaiselle vähän hätäiselle tyypille se sopii.

  Pump onkin sitten jo aika kova treeni eri lailla - vaikka paljon salilla käynkin, Pumpissa joutuu käyttämään lihasten aerobista jaksamista (olikohan se näin....jotain sinne päin anyways) ja se taas on ihan eri juttu kuin ihan vaan punttiksella puntin nosto. Pumpin jälkeen olen aina ihan rikki - ja olen päättänyt jättää sellaiset hömpötykset siis pois ohjelmasta kun ei kerran tunnu omalta.

  Noi Balancet sun muut on ihan mukavia. Sinne vaan sekaan!

  Oi, Chicago on kiva kaupunki. Tai oli ainakin silloin vuonna nakki ja muusi kun siellä on käyty (huuuhhhhh...siispä se oli todellakin vuonna 1986).

  Nyt tallille suunnaten ennekuin alan oikeasti laskemaan kuluneita vuosia. Eilen meni päivä akselilla Loviisa-Kirkkonummi-Espoo-Helsinki-Porvoo-Loviisa, tänään ihan vaan Loviisa-Porvoo-Loviisa. Vähän kotoisampaa näin.

  Tsemppiä torpan suunnalle paitsi älyllisten laskelmien kanssa myös sopivia mgn-tuloksia odotellen.

  VastaaPoista
 10. Oi anteeksi, unohdin kertoa ettei ole mitään kerrottavaa, sen mgn:n suhteen. Ihan terveeksi totesivat. Jokin "kuriositeettina" mainittu asia siellä systeemissä käsittääkseni on, mutta sillä ei pitäisi olla mitään merkitystä kokonaisuuteen. Ei siis mitään vikaa, vikaa, vikaa...

  Nyt olen buukannut itselleni aikaa statuspäivitykseen ja lepohetkeen. Jos vain kärsisin istua, perslihat ovat möyhennetyt.. ;-)

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com