maanantai 27. syyskuuta 2010

Aina sattuu kun autoa huolletaan


Auringonkukalla jos kellä on pokkaa katsoa luottavaisesti uuteen päivään, jopa pakkasyön jälkeen.
Aamulla mittari todellakin näytti koruttomat -2 lukemat.
Nopeasti toki lämpeni ja jo yhdeksän maissa taidettiin olla nollan paremmalla puolella.

Huikean hieno ja kirkas päivä. Juuri sellainen täydellinen syyspäivä joita pitää jokaiseen syksyyn osua. Jos taivas on harmaana ja vetisenä elokuusta huhtikuulle, se synkistää kyllä sinnikkäimmänkin optimistin.
Rapsakka kehäkukka
Tämä päivä voidaan kuitata ns. kansliapäiväksi. Paljon ajatustyötä...
Mutta Iso-J se saikin hupia oikein koko suvun tarpeiksi. Hän nähkääs meni puolilta päivin Pesoliton kanssa huoltoon. Huollossa oli määrä asentaa joku vaihdettavaksi sovittu osa, normihommia.

Hommaan oli budjetoitu aikaa vajaat pari tuntia, juuri sopivasti parturireissuun ja muutaman juoksevan asian hoitoon. Ja kirjaimellisesti juoksevan asian, autohan seisoi huollossa.

Pikkuinen Piisku
Sovitun aikataulun puitteissa Iso-J marssii huoltoon autoaan hakemaan. No ei ole valmis, huollon pojat lähtivät just kahville. Iso-J marssii tuttavan automyyjän tykö markkinointikahvien toivossa ja kas... siellähän ne huollon pojat sovittelevat ahtereitaan kahvion penkkiin. Kuntokonsultti oli juuri aloittelemassa 90 minuuttista esitelmäänsä. Kas kun eivät häippässeet koko lössi tykypäivän merkeissä golfaamaan.

Iso-J saa uuden ajan, klo 16 olisi Pesolito huollettuna kertoo punasteleva huoltorespan henkilö. Laina-auto alle ja lisää juoksevia asioita. Niitähän aina löytyy tekevälle tehtäväksi ja joutilas vaimokulta etäkäskyttää lisää ;-)

Samainen ruusu esiintyy aiemmissa Kesäpäiväntasauskuvissa

Mitäpä veikkaat, oliko Pesolito luovutuskunnossa kl. 16?
Juuei. Tai kyllä se olisi luovutettu... asennettavaksi tarkoitettu osa ja muut hilppeet tosin lojuivat vänkärin jalkatilassa odottamassa, asennusta. Mutta kun huollossa oli niin kiireinen päivä, ei ehditty aloittaa!
"Kyllä sillä ajamaan pystyy" oli huollon kommentti.  En häveliäisyyssyistä toista Iso-J:n vuorosanoja...

Jäänraikas Ice-Mint
Ja nyt sitten pukkaa todella päräyttävää loppuhuipennusta: "Pitäisköhän sitten varata huoltoaika tuolle asennukselle?"

Oikeasti! Asennusaikaa ihan hoksasi ehdottaa, kahden viikon päästä olisi vapaata, kuulema.
No, esimiehellekin löytyy esimies ja ottivat Pesoliton ihan sovinnolla yöpymään huoltohalliin.

Eikä tässä todellakaan vielä kaikki. Iso-J odottelee laina-autoa... ja huollon ovelle kurvaa pikkuinen volkkarin polotus tai joku muu vastaava pienen ihmisen pikkuauto. Jotkut teistä tietävät, että Iso-J:n kokoisen kaipparin tunkeminen cityautoon on verrannollinen siihen suoritukseen jossa tungetaan hookoonblöö prinssinakin kuoreen.


Edelleenkään en toista Iso-J:n nyt jo hieman kriittisen palautepuheenvuoron sanoja. Hän tuli kotiin 9:n hengen pikkubussilla ;-)

Mitä tästä nyt voisi ottaa opiksi? Autolle tilattu täsmähuoltohomma (arvioitu kesto 2 h) voi kestää neljä tuntia, eikä siinä ajassa saada muuta valmiiksi kuin romppeet auton jalkatilaan. Ei edes näppejä likaisiksi.

Tiedän tiedän, ei saisi tuomita yksittäistä huoltomiestä. Eikä viestintuojaa ammuttu villissä lännessäkään. Mutta ei kai se Kuntokonsultin luento ihan puskista tullut? Olisi kai voinut vaikka perua päivän huoltotyöt?

Olisi kai nyt joku voinut olla vähiten paskahousu ja kertoa, että homma meni ns. kintuille, yritetään huomenna uudestaan.
Tämä on The Taidekuva. On se.
Tästä keissistä on äärimmäisen haasteellista löytää voittajia. Ehkä se on loppuviimein se myyjä, joka ehkä joskus saa myytyä tähän talouteen yhdenkin kulkuvälineen samaisesta autotalosta. Mutta joutuu ressukka tekemään veret jähmettävän tarjouksen. Sattuu katsokaas myyntipuolella olemaan hyvä tuttu joten annetaan edes tilaisuus. Kun myyvät himoamaani automerkkiä ;-)

Maineeseen jäi paljon parsittavaa, melkein käy sääliksi. Vähemmän suulaan asiakkaan kohdalla katastrofi ei ehkä olisi niin paha. Mutta kuka tahtoo Iso-J:n niskoilleen? Taidan huomenna ängetä mukaan palauttamaan laina-autoa...

Kullevon soundcheck
Joo, tästä vielä hupia heruu. Nyt heruu kauneusunia ja kenties yön aikana jalostuu pari kinkkistä ajatusta ideaksi saakka. Jään jännityksellä odottamaan huomista Älynväläystä. It´s on it´s way.
Pysy tarkkana, autokaupassa etenkin.

10 kommenttia:

 1. Nempalla taitaa olla vahva arvaus mistä autoliikkeestä tai konsernista lienee kyse...Jos kysymyksessä on samainen, jossa Nemppa POLTTI päreensä todella pahasti voin vain todeta, että autokaupassa tulee ... lähes 100 % varmuudella, varsinkin naiset. Anteeksi nyt lukijakunta! Olen onneksi varsin ...sisukas yksilö mutta kokemusta on kertynyt kantapään kautta. Uhkun niin ...kiukkua koska tiedän tunteen paremmin kuin hyvin. No niin, muutoin viikko alkoi leppoisasti, nukuin lähes pommiin ja sitten hurautin Espoon kirkkaisiin valoihin kokoustamaan koulutusasioiden tiimoilta ...jotain suurta ja kaunista. vaikutti kyllä oikein hyvälle totta puhuen ja sitä sitten työstetään pitkään ja hartaasti tulevan vuoden kuluessa. Nyt vähän perustöitä, sitten Jens Lapidus nro 2 ja unta kuuppaan.

  VastaaPoista
 2. Kyllä vain rakas Watson, samastapahasta puhutaan. Sen minkä automyyjä pelastaa, sen huolto sössii. Mä en oo niin sori, en oo. Jonkun muun pitää olla sori.

  Antoisaa Espoosessiota, piipahda penkomassa Ison Omenan antimet, siellä on varmasti taas vaikka mitä herkkuja! Womena ei yleensä petä.

  Ja mikäli me sitä Tuksholmin reissua tälle vuodelle pläänätään, alkaa olla kohta kiirus. Kalenteri täyttyy kohta isosti.

  Nyt nukkumaan, viivähdin eräällä nimirekisterisivulla ruokottoman pitkään *hmph*

  VastaaPoista
 3. Voi... olen jäänyt jotain merkittävää kokemusta vaille. Olen vain nähnyt Iso-J:n ähkivän Särkän perennataimiston maksuhetken koittaessa. Ei ollut mitenkään vahva kokemus minulle.... Tosin aletkin olivat ihan yli kaikkien normien. Mutta Iso-J ei siitä käsittääkseni ymmärtänyt yhtään mitään.... mutta maksajan paikalla käy aina kipeetä.

  Onneksi pirkkavolvo kai toimii ja kuljettaa?

  VastaaPoista
 4. Vältyin Womenalta, hurautin suoraan Otaniemeen ja sieltä kotia kohti. Autocaseen sanon vain... mä NIIN tiesin ja kutittaisi niin kertoa pari maukasta tarinaa ko. konsernista... Tuksholmia pitää alkaa plänätä, viimeistään viikonloppuna puhelinkokous, vai mitä? Pe olen Helsingissä muuten maisemissa. Nyt työt kutsuu:

  VastaaPoista
 5. Minäpä ostaa pläjäytin tänään teinille auton. Ei ole pikkuinen eikä edes nätti, mutta varmaan ihan kelpo peli ekaksi autoksi.

  Hinta oli passeli tähän elämäntilanteeseen, saa neiti vaihtaa tuoreempaan kun alkaa itse tienata lainanlyhennys-, bensa-, vakuutus-... you name it- maksuja.

  Kaikki teinareiden vanhemmat tietävät, että mitä enemmän mittariin kertyy ikävuosia niin myös kulut kasvavat vähintäänkin samassa suhteessa !

  Oma ensimmäinen autoni maksoi 200 markkaa, punainen Fiat 127. Kuskin puolen lattia oli likimain puhki ruostunut, onneksi muovimatto peitti koloset, joista näkyi auton alla vinhaa vauhtia vilistänyt maantie...

  Että tällaista silloin. Vuonna -82.

  VastaaPoista
 6. Päivää!
  Hienonhieno aurinkoinen päivä ja kaupunkireissu (työajoa) on jo tehty. Loppupäivän voinkin meditoida polviasennossa kukkapenkin yllä ja jemmata valkeita krookuksia multiin.

  Vähän pitää vielä täsmentää tuota huoltohommaa. Todettiin huoltokäynnillä taannoin, että osa X pitää vaihtaa. Huolto tilasi osan X ja soitti kertoakseen sen saapuneen ja ilmoitti asennusajan, eilisen. Ei menny ihan niinku Strömsössä ;-)

  Onneksi eivät missään vaiheessa (vielä) ole sortuneet ylimielisyyteen. Sitten ei hyvä heilu. Minusta on parempi kun sanotaan suoraan että "ohhoh, nyt on paskat housussa" kuin yritetään luistella vastuusta.

  Saas nähdä miten keissi päättyy. Onneksi Iso-J on varsin lunki kaveri, ei ihan vähästä hiilly, eikä saa itkupotkuraivaria ikinä. Mutta kyllä, osaa osuvasti kommentoida ja antaa ajattelemisen aihetta. Eivät uskoakseni toista samaa virhettä toiste siellä huollossa.

  Ellikatti katselee kaihoten ikkunasta, Åttåpojat kirmailevat ulkona eikä Ellivelli pääse vielä mukaan. Ärsyttävien pikkusiskojen paikka on kotona kasvamassa eikä jätkien kanssa hummailemassa.

  Nita, mie laitan sulle vaikka meiliä siitä mietintäasiasta. Eihän Dani joudu katselmaan kaistamerkintöjä lattian kautta? Ootsie kyllä huima ollut jo silloin kultaisella kasarikymmenellä ;-)

  VastaaPoista
 7. Voi hyvänen aika sentään! Tässähän kuolee nauruun. Se mystinen vika jota korjattiin yhteensä kolmeen kertaan oli sitten SULAKE!!!

  Nyt on jonkun jossain oltava korvat luimussa ja hyvin sori :-/

  Kamera on putsiskliinhoidossa ja saan sen torstaina. Ja ettei ihan mene omaan pesään pissimiseksi (joksi autohuollon osaamisen kritisointi saatetaan ahtaasti tulkiten lukea), on pakko kehua paikallisen Kuvamaailman loistopalvelua.

  Eivät myy mulle uutta järkkärin runkoa vaan vanhaan canuunaan paremman luupin: 18-270 mm:n putki kaikilla laajakulmatelemakroherkuilla. Siis all-in-one. Hiphurraa, näin se kehitys kehittyy. Torstaina pitää muistaa kysyä pari asiaa uv-suotimista. Aivan loistavaa palvelua!

  Tuota ihmeluuppia himoitsee moni muukin, olen siis jonotuslistalla *rolleyes*

  Ja oikeasti on ihanaa, että ei tarvitse investoida hifistelyvehkeisiin, ne menee tässä osoitteessa ihan hukkaan. Mun räpsyttelyihin passaa karumpikin kone.

  VastaaPoista
 8. Ei faan, vielähän se pitää tulla täsmentämään.
  Ne olivat siis purkaneet Pesoliton lärvin about atomeiksi, laittaneet tilatun osan X paikoilleen ja todenneet, ettei vika sillä korjaantunut. Sitten joku valopää keksi tsekata sulakkeet.

  Ja jo ekalla yhteydenotollaan huoltoon Iso-J ehdotti sulakevikaa. Vaan eihän se asiakas voi tietää... pitää ammattimiehen todeta :-)

  VastaaPoista
 9. Tänään ei tule muuta päivitystä. Olen tehokkaasti avautunut tunnoistani näissä päivän kommenteissa eikä oikein ole muuta lisättävää.

  Sytyteltiin myyränsavustustulia ja aikaansaatiin sakea savukatku, toivottavasti myyrää yskittää ja muuttaa puhtaampaan ilmanalaan. Ensi yönä.

  Kylmä yö tulossa, kiikutin pelargoniat etukuistille talvehtimaan. Nyt tovi kiivasta neulontaa ja sitten unta päin.

  On se vaan niin kovvoo hommoo tuo autonhuollatus *tyrsk*

  VastaaPoista
 10. Ei Hirnu-täti, ei joudu. Teinari tiirailemaan maantietä tennareiden alta.

  Auto katsastetaan huomenissa ja sit vasta nimet paperiin : )

  Täälläkin viime yö veti, jos ei ihan routaan tämän maan, niin vähintäänkin huuruun !

  Oli auton glaasit jäässä ja heppojen vesiastiastakin jouduin potkaisemaan riitteet rikki ihan vaan syyskauden alkamisen merkiksi : )

  Posti pappi Jaakobille tuli perille, ihan JOBin postia se ei sentään ollut ; )

  Kommentoidaan !

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com