perjantai 20. toukokuuta 2016

Palleroiset



Iltarauhan aika


Aurinkoinen viikko on jo perjantaissa, uskomaton ajanjuoksu!
Tässä loppuvat viikonloput kesken, on nimittäin enää 40 herätystä Hipsaaniaan. Sitten se onkin lepo muutamaksi viikoksi. Enkä kyllä valita, onhan tässä kaikkea kivaa luvassa kotimaassakin, lakkiaisia, rippijuhlia, ystävien tapaamisia ja paljon ajettavia kilometrejä. Ei haittaa, ajetaan kun vielä jaksetaan.

Huomenna startataan het aamusta Iso-J:n kanssa etelän suuntaan, illalla minä tamppaan Nemppakuoman avecina lattiaa Hartwall Arenalla Elastisen tahtiin (paitsi J.Kurkelan kohdalla poistun baariin peltorit korvilla) ja sunnuntaina palataan kanalastin kanssa kotiin.

Kolmessa ensimmäisessä kuvassa rakkaat armaat kanaset, Kääpiökochit kukkoineen. Kukko onkin satumaisen komea pussihousuineen, kanat tuommoisia palleroita. Tulevat jätti kochit ovat muuten samanlaisia, mutta noh... jättejä. Toki pieniä vielä mutta kesän mittaan muhkeutuvat semmoisiin mittoihin, että onkin työ ja tuska survoa niitä kanalan luukusta sisään. Pitää varmaan tehdä maantasalle käyntiaukko, nehän putoilevat nousurampilta ja katkovat koipensa. Semmoisen jötkäleet kun eivät oikein sulavasti lentele. Toista se on nuo maatiaiset, lentelevät kulkuaukosta kuin pääskyset.

Tänään maatiaisparvemme kutistuu entisestään, neljä kanaa ja kaksi kukkoa poistuvat uuteen kotiinsa. Jäljelle jää muutama kana ja jokunen kukko, toivottavasti nekin saavat kotinsa äkkiä. En ole vielä Tori.fi -palstalle niitä laittanut, en nimittäin ehkä jaksa sitä tauotonta puhelimen rallatusta, ihmisillä ON kanakuume. Puskaradion kautta muut ovat kotinsa löytäneet, toivottavasti nuo jämätkin. Eivätkä muuten ole mitään jämiä, hienoja munivia kanoja ovat.

Nyt kaupunkiin, moro!

Pomppufiilis

PeeÄäs: jos on Peetulla pomppufiilis supersoakerin ansiosta, Ponimiehellä oli eilen pomppufiilis estetunnilla. Nuorimmainen suistui kerran satulastakin kun tykinkuula suuntasi vähän laajemmalle kaarelle yläpystyyn. Aamulla sain ihanat varsakuvat, tallin ainoa varsa näki täysikuun ja on pahuksen nätti tamman alku. Jos tilanne olisi toinen, olisin hyvin houkuteltu esittämään omistajalle tarjouksen. Onneksi päässä on vielä hitunen järkeä, aneurysman lisäksi.

16 kommenttia:

  1. Nuo pyöreät kanaset ovat todella sööttejä. Ei uskoisi niitä dinosaurusten sukulaisiksi. Mieleen yrittää jokin muistikuva lasten piiretyistä hahmoista, sellaisista pyöreistä täti-ihmisistä, jotenkin on samaa fiilistä noissa höyhenpöksyissään hyörivissä palleroissa kuin jossain täti vihreissä ja ruskeissa.

    Minkähän kokoisia jättimunia muuten tuottavat jättikochit? Saat käyttää luovuutta kun mietit niille munakennot.

    Toivottavasti idän viisaat herrat löytävät nopeaan hyvän ratkaisun. Ainakin itselleni epävarmuudessa odottamiseen ei riittäisi millään kärsivällisyyttä. Tsemppiä!

    Loistavaa keikkaa! Olet varmaan ainut tuntemani ihminen joka ei haltioidu J. Kurkelan äänestä :D. Miten otit Nightwish-fanina ne hääuutiset?

    t. Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on vähän vaikeasti selitettävä suhde NW:n kanssa. Musa ok mutta henkilöt parempia ja bisnes edellä tässäkin. Holopaisella on ristinsä, akka hönkiköön kotonaan ;-)

      Nuo kamat on just niin tätikanoja. Rakastan!

      Poista
  2. Heh, mä laittaisin peltorit korviin Elastisen kohdalla. Mun mielestä se vaikuttaa hyvältä tyypiltä silloin kun vaan puhuu ja hymyilee, eikä musisoi, mutta jostain syystä olen allerginen sen musiikille.

    Mä voisin sietää Johanna Kurkelan ääntä, mutta en tykkää sen laulamista biiseistä yleisesti ottaen, ei oo ollenkaan mun tyylilajia.

    Voihan kanaset sentään, mä odotan, että kalkkunat alkais munia, että saatais uusia kalkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, otan mukavana kokemuksena tämän ja Kurkelan kohdalla vaikka kurlaan äänekkäästi baarissa.

      Huuh, kalkkunat on pelottavia ja parhaiten tulen niiden kanssa toimeen joulupöydässä.

      Poista
  3. The Eagle has landed at Radisson Home! Loungessa ilokseni huomasin että Total Sport näkyy longen kolmella suht kookkaalla näytöllä, joten voidaan pidättää henkeä lähelle klo 17 ja kurvata Kovasen kyydillä suoraan syömään ja sieltä sitten Areenalle. Ajelkaa varovasti aamulla ja varokaa Hirvelän väkeä! Warm hugs from Nemppa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvähyvä! Muy bien.
      Posti-Pate polki pikana, ihana yllätys! Kiitos <3
      See ya!

      Poista
  4. P.S Marralle onnea upean näköisen varsan johdosta! Kuinka Kukaan voi olla noin söpö ja varsin karismaattiseltakin näyttää<3! Hieno varsa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno on se hevosenpoikanen, aivan ylisöpö.

      Poista
    2. Kiitoksia!

      Ja onneksi isäntäkin hurmaantui tänään sen söpöydestä, varsa kun tuli sitä kolme kertaa oma-aloitteisesti katsomaan. Mies kun kuuli tästä vasta kuvaviestin muodossa, jahka varsa oli syntynyt, että tämä on muuten meidän uusi perheenjäsen. *köh köh* Ukko tossa kyllä jo suunnitteli lähtevänsä sitten vastavuoroisesti maailmanympärimatkalle mitään etukäteen kysymättä/ilmoittamatta, että kostoa odotellessa ;)

      Poista
    3. Siitä kuule vielä tulee 'papan poika' kunhan tutustuu paremmin. Nimim. Been there seen that.

      Poista
  5. Voisihan sitä silti sen varsan hankkia tai siis tarjouksen tehdä, piristämään mieltä, ja palkkioksi siitä, että on jaksanut tänne asti kuitenkin. Itseään pitää palkita.

    OP

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä kuitenkin ostan vaikka pari kanaa tai käsilaukun, varsa tai edes puolikas on tässä tilanteessa turhan iso haaste.

      Poista
  6. Hassuja kanapalleroita! Ne Jätit varmaan on jotain uskomattomia.

    Ja kukkotilaus peruutetaan. Olivat hakeneet tuosta naapurikylältä kukon jo kotkoja komentamaan.

    Kukkenheimin sievistely alkaa olla loppusuoralla. Viikonlopun aikana koittaa kanojen siirto avarampiin maisemiin. Saadaan ne sun tuomat kanaset sitten suoraa kesäfiiliksiin.

    Minä vietän huomisen päivän Ruukin puutarhamessuilla. Pitopaikkana on maneesi ja aromi ah niin luonnonläheinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitten mulla on vielä myytävänä kolme kanaa ja komia kukko. Hyvin kanalan maatiaispuoli tyhjenee, juuri äsken jätin yhdet Parikkalaan.

      Aromikasta messupäivää!

      Poista
  7. Voi mahoton, minkä näköisiä kanoja. Onneks laitoit kuvat, kun en tuollaisia oo koskaan nähnyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotahan kun saan ne uudet, kuvia piisaa jatkossakin. Minulle asennettiin riipputuoli kanatarhan laidalle jotta voin tarkkailla karjaani mukavasti keinuen.

      Kanat ovat kivoja :D

      Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com