maanantai 16. toukokuuta 2016

Kevätmaanantai


Pysy skarppina, missä lienetkin!

14 kommenttia:

 1. En taaskaan meinaa saada silmiä irti noista kirpuista ja todelakin, tiukka ilme tirpalla.

  Ja kun minulla ei ole kokemusta kun naapurin kesäkanoista, jotka olivat sitä tavallista valkoista, ja maatiaiset tiedän, mutta moista muista, millaisia munijoita ne ovat?

  Juu tyhmä kysymys, maallaistollo saa uuden merkityksen.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kirput ovat niiin hurmaavia. Tuoksuvat ihan uudelle, tiedäthän sen semmoisen vähän kirpeän pikkukoiran hajun?

   Meidän kanat munaavat munan päivässä, periaatteessa. Ahkerimpia ovat kääpiökochit. Silkit pusaavat ehkä pari munaa viikossa per nuppi. Maatiaiset myös aika laiskoja, ehkä jokatoinen päivä tirppa muljauttaa munan. Talvella pitävät lakkoa ja aika paljon vaativat ruuaksi teollista munitusrehua muutenkin. Ihme venkuloita. Ihan kiva ottaa nyt uusi rotu tutustumiseen, sussexit ovat kai aika sopuisaa sakkia ja kohtuullisen vaatimattomiakin.

   Poista
 2. Hieno kuva toden totta! Katseen terävyydestä olen melkein kade, mistähän löytäisin moisen fokuksen? Kauniita kevätpäiviä ja paljon terkkusia Nemppalasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on mun suosikki noista maatiaiskukkopojista. Utelias kun mikä!

   Poista
 3. Tunnit loppuu vuorokaudesta! Päivä meni lorviessa Oulussa, Maestron kolmen kuukauden kontrolli. Nyt se on Holter-laitteella miinoitettuna.

  Koitin edistää ruusumaata levittämällä hevonpaskan ja jyrsin sen sekaan. Mittasin kasvualustan syvyyden, enkä päässyt kuin 40 senttiin. Pitäisi kitistää vielä jostain 10 senttiä, eikä se tule kuin maansiirtotöillä. Siellä on nyt julmettu turppaikko ja juolavehnän juuria. Aika epätoivoiselle näyttää...

  KesäKukkenheim pitäisi lanseerata käyttöön. Se vaatii vähän hifistelyä, kuten yhden orren lisää, paskalaudan (ne paskalaatikot ei olleet toimivia) ja peltikattoa ulkotarhaan. Niin ja pesät plus vähän valkoista maalia! Sentään tyhjensin kanakopin, se on ollut varastona - kuinkas muutenkaan.

  Niitä Hy-linejä jos niin kolme, mikäli reissusi todeksi lykkää :D Nuori Nox-kukko on sen verran innokas polkemaan, että rouvakaartia on hyvä kasvattaa himpun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin hyvin kuvitella sen työtarmon joka sinussa kihisee pitkän talven jäljiltä. Etenkin kun on vielä ihan uusi rojekti kätösissä.

   Minä varasin 3-4 tehorouwaa sinulle, käyn lähtöpäivänä emännät kyytiin.
   Niin se käytäntö kertoo mikä toimii ja mikä ei.

   Talvituhoista hirvein; Taalainmaan koivu kelottuu pystyyn :-(

   Poista
 4. Kova on yritys pysyä skarppina. Vastahan olen kahden päivän sisään unohtanut pankkikortin töihin ja spagettikattilan kiehumaan yli kun lähdin ulos puhumaan puhelimeen ja ties mitä muuta. Mutta ehkä se tästä... :D

  VastaaPoista
 5. Meillä on yksi sussex kana. Todella seurallinen ja ihmisrakas tapaus, ehkä vähän liiankin. Meidän kanoista fiksuin, tulee yleensä kutsusta luokse. Munii ehkä viisi munaa viikossa ja munat on pienempiä kuin meidän muiden kanojen.Jostakin syystä myös koiran suosikki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahans, olen mitä ilmeisimmin tehnyt ihan hyvän valinnan, moni on sussexeja kiitellyt! Oletko meinannut lisätä määrää?

   Poista
 6. Jotain tipuja tekis mieli, mutta rotu on vielä vähän auki. Rhode Island Red on kiva kana kanssa ja munii hyvin ja hyvän kokoisia munia. Tuon sussexin munat on aika mitättömiä. Nää rouvat on meidän eka satsista kanoja, joten en tiedä johtuuko siitä, että ovat niin kesyjä, kun niitä varmaankin käsiteltiin enemmän kuin muita. Orppirouvakin on aika kiva pallo, ei tosin niin kesy kuin nää toiset. Ja sitte loput onkin ihan pöhelöitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussexien munat on varmaan samaa kokoluokkaa kuin maatiaisten. Silkit ovat alkaneet muninaan yllättävän isoja munia, enää niitä ei oikein erota toisistaan, siis maatiaisten kanssa. Joskus kun meillä oli niitä paksuja ruskeita rouwia, munat olivat kuin appelsiineja, eivät tahtoneet kennoon mahtua.

   Jännityksellä odotan jättikanojen munauksia.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com