maanantai 2. toukokuuta 2016

Kesän lämpimät päivät

Valtaistuin (huomaa juoma)
Pesto, making of
Vappuaaton graadit
Vappu!
Roskisdyykkari
Iltaralli
Day Spa

Suomen kesä on arvaamaton, tiedä vaikka se olisikin täällä juuri nyt. Näinä lämpöennätysten rikkoutumispäivinä ei voi tietää eletäänkö lyhyttä mutta kiivasta kesää vai vasta kevättä.

Torpalla on lilluttu koko Vappu ja muutkin päivät reilun +20°C:n lämmöissä, puissa on päivä päivältä enemmän vihreää ja ruoho, sehän on niin hyvässä kasvussa, kohta päästään aitaamaan laidunta!

Grilli on raahattu omalle paikalleen ja ensimmäiset grillin kautta kulkeneet eväät on pöytään kannettu. Sain myös riipputuolini salavanoksantynkään killumaan, lopullinen ripustuspaikka etsii vielä itseään, kanalian luo se kuitenkin tulee.

Kanalia on siivottu ja pikkukanat siirretty kesäresidenssiin. Maatiaiset protestoivat ankarasti puolella pienentynyttä ulkoilutilaansa ja silkkikanat toljailevat vielä sisällä. Leffe kävi ajamassa pari kanaa hatkan teille, yksi löytyi riihen takaa ja toinen säikähti muuten vaan.

Tekniikka tuottaa suuria tuskia, en saa kuvia siirrettyä kameralta pois ja puhelimella värkkäämäni luonnos katosi johonkin. Juuri nyt, näillä paisteilla, ei hirveästi nappaa kökkiä sisätiloissa ihmettelemässä siirtopiuhoja tai dyykata bloggerin luonnoslistoja. Tänne saakka kuulen vuohenputkien kasvukohinan ja ne ryökäleet pääsevät voitolle jos roikun koneella vielä minuutinkin. MUOKS: löysin puhelinluonnoksen, laitoin kuvat.

Kaviokoukku aseenani hiljennyn pionipenkin ylle ja jatkan hiljaista sodankäyntiäni,
näkemisiin!
4 kommenttia:

 1. Lähellekään noita Idän lämpöjä ei pohjolassa ole päästy, mutta aurinkoa ja vakavasti plussan puolella täälläkin. Olen jo täysin antautunut puutarhanhoidon alttarille - myös kaviokoukun keralla. Keväällä on niin helppoa kitkeä, kun perennat eivät vielä hurjasti ponnista, mutta rikkikset kyllä. Ei tarvi niin kaivella sieltä kasvien välistä.

  Tuomessa oli täälläkin ihan pienet hiirekorvat - perästä tullaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain nousi vuohenputkenjuurta monta metriä!

   Nyt ilta-auringossa koivikko on ihan vihreä, aamulla se oli aavistuksen verran vihertävä! Kevät harppoo, hyvä niin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Yep! Hienot kelit, kaikki aika ulkona mutta keuhkot kovilla. Koivu kukkii. Ja tekee maaleja ;-)

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com