keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Nyt on hyvä

Vallu pellossa
Tötsä pellossa

Siellä ne nyt on, pellossa. 
Vanha kunnon Vallu ja oma armas Töttis. Vaikka se varsa nyt ei tuolla kirmailekaan Töttiksen rinnalla, asiat ovat hyvin.

Olipa todella mukava saada hevosia maisemaan. Noilla kahdella on ihan kunnioitettava kesätyömaa tuossa pellonläntillä, hyvä jos saavat kertaalleen syötyä ennen kesäkuun loppua. Olivat heti tultuaan pari tuntia vihreällä ja yöksi siirrettiin tarhaan. Onhan sielläkin vihreää kasvustoa, laitoin lisäksi säkillisen kuivaheinää. Ettei vaan nälkä pääse yllättämään.

Sääskiä ja muita lentäviä piruja on aivan käsittämätön määrä. Koska en älynnyt tsekata karkoitusainevarastoja (tyhjänä tietenkin) ajoissa, jouduin kokkailemaan ihan omat cocktailit. Onneksi löytyi päiväysvanhaa jodopaxia, eukalyptusöljyä, tervaa ja tyhjä pullo jossa miksata veden kanssa hiton pahanhajuinen liemi. Sitä molemmille roimat lorottelut pitkin selkää, mahan alle, jalkoihin ja päähän. Ehkä ne pärjäävät yön yli ja huomisen aamupäivän. Luvattua vesisadettakaan ei näy eikä kuulu. Ilma on hellepäivän jälkeen hiostava ja tyyni. Pilviä toki kertyy ja matalapainetta pukkaa, mutta vettä ei.  Ja sääsket ja örkit juhlivat. Ei ole hevosen osa aina ihan helppo -vaikka polviaan myöten seisoisi ruuassa. Aina on joku hiertämässä hännän alla.

Ensi viikko tuo lisää hevosia Torpanmäelle, mahtuuhan tuohon peltoon vielä jokunen.
Nyt olisi syytä siirtyä raapimaan omia osumia ja puremia, korvaankin joku jo ryömi inisemään. Esikoisella on naama paiseilla, häneen ne purevat ja iskevät ihan kauhean voimakkaasti. Pitää huomenna kysyä apteekista apuja.

Kauniita kevätyön unia!

Vapise myyrä, hevosvartio partioi!


9 kommenttia:

 1. Ihastuttavia hobokuvia, sopivat mainiosti maisemaan. Harmi että kiittelin ehkä liian vuolaasti hotellien yhteistyökykyä, siitä maksetaan nyt veroa koirankopissa Lahdessa... Nihh...onneksi tapaaminen jo aamulla kahdeksalta. Pääsen täältä pian pois! Tripadvisor- täältä pesee, jos en satu leppymään ennen aamua! Juuri sain Redsyn ahdettua vihonviimeiseen parkkiruutuun. Toivotaan eettä aamu on iltaa viisaaMpi! Terkkusin äreähkö Nemppa:(! Nih...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi vastoinkäymisiä. Sinun reissutahdillasi on aivan ymmärrettävää, että edellyttää homman toimivan. Lahdessa on yksi hotelli ihan ytimessä jonka parkkihalli ainakin oli aivan kauhujen paikka. Niin pieni ja ahdas jonne ei nykyautoilla mene kuin äärimmäisessä hädässä.

   Koeta kestää!

   Poista
 2. Oi kuinka vanha sydän sykähti, hevosia kesälaitumella! Siitä ei elo enää parane, paitsi jos ne ötökät sais kuriin. Muinoin laitumelle lasku oli mukavaa katsottavaa - parikymmentä metriä pukkilaukkaa ja turpa tantereeseen jauhamaan vihreää ruohoa. Oi niitä aikoja - vaipuu nostalgiaan...

  Tervetuloa vain tänne kylmään pohjoiseen. Tänäänkin tihkusateessa näppäsesti +10 astetta. Sääskistä ei havaintoa. Ne on jo kuoriutuneet, mutta lentokeliä ei ollut heillekään.

  Ilta menikin päivystyksessä kuopuksen kanssa. Kiitos homekoulujen, astmaa tai muuta henkeä ahdistavaa pukkaa. Olen vihainen ja surullinen samalla kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, istuvat maisemaan hienosti.
   Kohta ne pääsevät taas peltoon, ovat nyt lepuuttaneet vatsojaan hyvän aikaa.

   Katsoin juuri sääarvailuja, viikonlopuksi on ihan mukavaa keliä luvassa.

   Voi home... Ei naurata. Tuolla altistuksella voi olla kauaskantoiset seuraukset :-/

   Poista
 3. PeeÄääääs: muista Thermacell ulkona puuhaillessa. Toimii, auttaa ja jää raapimiset ynnä kutinat. Kolmen kympin investoinniksi ihan jäätävän hyvä. Ötökät pysyy loitolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitää kyllä googlettaa, ei sano nimi nyt mitään.
   Investoin juuri 35€ hevosten örkkimyrkkyyn, se riittää ehkä viikoksi.

   Poista
  2. Thermacell on ihmiskäyttöön soveltuva ötökkäkarkoitin. Toimiva ja hyvä esim. puutarhahommissa tai grillatessa jne ulkosalla ollessa.

   Poista
 4. Mukavaa viikonloppua, ihanaa reissua ja turvallisia kilometrejä! Nemppa laskeutunut kotiin, hotellifarssi jatkoi tänään elämäänsä...Heidille haluan välittää paljon lämpimiä osanoton ajatuksia hienon Hevosystävän, Tuiskun johdosta! Käyn kurkistelemassa ihania Insta-kuvia sekä heposista ja huikeista herroista Harmi ja Herra Hurjimus.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com