lauantai 7. toukokuuta 2016

Samaan aikaan toisaalla

Tuli on hyvä renki

Samaan aikaan kun Torpalla on vietetty kevään ihanan lämmön viikkoa ja visusti varottu tulien tekoa, Kirkkonummella tapahtui -ja luvan kanssa. Niin ainutlaatuiset kuvat on tässä ja ne omin luvin julkaisen, kuvaajasta tosin en ole ihan varma, minä se en ainakaan ollut.

Iso-J:n velipoika ryhtyy rakentamaan tontille isompaa taloa ja vanha tölli oli tullut tiensä päähän. Paikallinen palokunta tuikkasi melkoisen luparuljanssin jälkeen tulet nurkkapieleen ja sittenpä se olikin ollut menoa.

Saivat töllipunkit ja muut tupajumit äkkilähdön, eihän tuossa vanhassa rötöpesässä mitään kunnostettavaakaan ollut. Mutta nätisti on palanut ja tuulettomana päivänä ei edes naapureita yskittänyt. Paljon oli mökkialueella ollut porukkaa paikalla, minä olisin ehkä myynyt vähän kabanossia katsojille.

Hyvää työtä ja huolellisia esivalmisteluja olivat Kirkkonummen brankkarit tehneet, nätisti roihahti ja paloi, ainakin kuvien ja kuulopuheiden perusteella. Jännityksellä jäämme odottamaan uuden uljaan talon nousua.

Paikallisen palomiehen mukaan täällä on huomattavasti lievempi byrokratia, soittaa vaan palokunnalle ja hyö tulee paikalle tuikkaamaan murjut tuleen. Hoitavat ilmoitusasiat kaupungin suuntaan ja kertovat milloin passaa puskutraktorit tilata paikalle kuormaa tekemään.

Tässä vielä pari kuvaa, nätisti meni. Kuulema. Harjakaiskeitolle kutsua odotellessa.6 kommenttia:

 1. Tupajumin polttohautaus. Tuli on vaikuttava elementti ja talon purku sujuu sen kanssa yllättävän nopeasti ja lähinnä päältä katsoen. Jäljelle jää kasa tuhkaa ja mustuneita nauloja - siis käsittämättömän vähän.

  Täällä odotellaan edelleen koivujen hiirekorvia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hurjan tehokasta tuommoinen tapa purkaa. Aika vähän näyttää tönöstä jääneen, todellakin.

   Täällä on jo isot lehdet, pian teilläkin. Tämä on minusta kevään parasta aikaa, kaunista ja tuoretta. Keskikesä on vähän tylsä, ollaan vaan vihreässä pussissa, menee koko maisema tukkoon vihreästä.

   Poista
 2. 8 minuuttia 21 sekunttia. Se on oma kokemukseni viime kesältä. Tavallisena kesäpäivänä naapurin uudehko auto syttyi parkissa palamaan, juoksin outojen äänien vuoksi ensimmäisenä paikalle ennen kuin liekit edes löivät autosta ulos, tein hälytyksen ja kun vihdoin suljin puhelimen palokunnan saapuessa paikalle oli aikaa mennyt tuo 8.21.
  Räjähdysmäisesti palaneesta autosta tuli tarttui asuintaloon joka tuhoutui korjauskelvottomaksi siinä puhelun aikana. Talon isännälle jäi jalkaan shortsit, emännälle aamutakki. Kaikki rapiassa kahdeksassa minuutissa.

  Kyllä. Pelkään nykyään tulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jestas! Kauhea kokemus joka ei varmasti unohdu koskaan. Ja hetkessä koko perheen elämä ja historia tuhkaksi, niin julma tapa menettää kaikki.

   Poista
 3. No näissä kuvissa on samaa ohjelmaa, kuin mitä serkkupoika järjesti viime syksynä. Osti taannoin yhden edesmenneen sukulaisen maat ja mannut, etteivät mene vieraalle, mutta talo oli niin huonokuntoinen, että oli jo heti alkuun päättänyt, että palokunta saa sen polttaa ja niinhän siinä sitten kävikin. Saunaa nyt rakentaa sinne tontille itselleen, mutta meikäläisellä on kanssa kuvat tallessa sähköpostin historiankirjoissa kuinka eräs sukumme merkkirakennus palaa hallitusti maan tasalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on vuosittain muutama rämäksi päässyt talo poltettu, parempi ehkä niin kuin antaa luhistua sijoilleen.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com