sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Onnea äideille!

Atsalean uudet värit
Kevätilta Torpanmäellä

Kaunis ja lämmin Äitienpäivä, taatusti lämpöennätykset menivät uusiksi useammallakin kulmalla, meillä ainakin alkoi jo olla aivan hiottavaa. Lammasaidan jämät on nyt kiepitetty rullalle ja rullat taltioitu heinävaraston peränurkkaan. Heinävarastosta kiikutin kateheinät valkosipuleille ja tallipihakin on haravoitu. Kukkapenkit ovat saaneet niskaansa roimat kerrokset uutta multaa ja vuohenputkea on revitty irti monta metriä. Miksei meillä käy ketään silloin kun kukkapenkit ovat näin tipstillilleen?

Äitienpäivää on juhlistettu aamuisella yhteiskahvilla Äitikullan kanssa ja vohvelinpaistokesteillä iltapäivällä. Äitikulta iloitsee ketterästä padistaan, ilmeisesti älylaite on myös ilolaite.

Kevään viikonloput näyttävät täyttyvän yksi toisensa jälkeen, uusimpana aktiviteettina näyttäisi tulevan reissu Raahen suuntaan, se on ilmeisesti uusi kevätperinteeni. Ja koska perinteet velvoittavat, kyydissä on mennen tullen kanoja ja oletettavasti kasvejakin.

Tulevalla viikolla ajatus keskittyy torstaihin, silloin kirjaudun sisään savolaesten saeraalaan. Meinaavat varjoainekuvata komentokeskuksen uudelleen. Olenko luottavainen? En.

Huolta ja hätää tuli uutisten myötä Espoosta, vakava putoamisonnettomuus ja seurauksena appi makaa Töölön sairaalassa monta luuta särkyneenä. Onneksi tila on suhteellisen vakaa nyt. Sydän jätti monta lyöntiä väliin eikä hommista meinannut tulla mitään uutisia odotellessa. Nyt uskaltaa jo puhaltaa.

Kaikkea sitä ihmisen elämään.

Valoa viikkoosi, missä lienetkin!


23 kommenttia:

 1. Samoin Torpan äideille! Onnea - sitä tuuria - kyllä äitinä tarvitseekin varsinkin sitten, kun lapset ovat teini-iässä. Jos ymmärrät, mitä tarkoitan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Äityteen tarvitaan todellakin onnea ja tuuria mutta kivahan se on yhtenä päivänä onnittelujakin vastaanottaa :D
   Minä vastaanotin myös uuden kylpytakin (sen Finlaysonin turkoosin) ja chilipuskan. Siinä on heti sadonkorjuu edessä.

   Poista
 2. No taas sattuu ja tapahtuu. Voi kun seuraavat uutiset oliskin luokkaa "pukkasi lottovoiton". Vaan mennään sillä aina mitä vastaan tulee.

  Raahe valmistautuu ottamaan täydellisen kopin matkalaisia, jos asiat oiken menee. Tsempitän Kuopion Viisaiden tapaamista ja jälkiseuraamusten keveyttä. Ymmärrän huolesi ja huolehdin kanssasi sydämen pohjasta. Peukut tanaan ja häntäkipsit ojoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö minä ilolla kuittaisin vaikka pari lottovoittoa muissakin kuin näissä terveysarpajaisssa joissa käteen jää mustapekka. Vähemmän ehkä tympii rahaa kärkkyvät onnenonkijat kuin nämä terveys-sairaus-onnettomuusbingot.

   Kunhan tämän viikon saa vanhetettua tuonne lauantain puolelle ja omat jalat silloin kantaa, voin omalta osaltani huokaista. Ehkä.

   Ei käy tylsäksi ei.
   Jälleennäkemisen toivossa <3

   Poista
 3. Vaan jospa ne uutiset sieltä Kuopiosta herättäisivät luottamusta?

  Hyvä,että kuvaavat, sillä eihän sitä komentokeskusta päällepäin näe.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minua vaan huolettaa kun menevät taas antureillaan sorkkimaan, luulisi magneettikuvauksen olevan turvallisempi kuin tuo suonensisäinen kuvantaminen. Kun siellä voi taas joku veriklöntti heretä hankalaksi.

   Poista
  2. Niin no se...hus pois verihyytymät.

   Se magneettikuvauskin on aika tarkka, mulle ei olekaan varjoainekuvausta tehty, tiedän kyllä miten se tehdään.

   Tolkuton väsymys, ja duunien finaalin pitäisi alkaa, pitää saattaa loppuun yksi ja toinenkin rojekti, joiden aikataulu ei riipu minusta. Tulivat kätevästi tähän samaan syssyyn kaikki.

   OP

   Poista
  3. Onhan niillä Kuopijossa kaikki härvelit, minä nyt kysyn onko pakko mennä suonen kautta. Saa nähdä millä perustellaan.

   Oi rojekteja, saakoot maaliin onnellisesti!

   Poista
 4. Nemppalssa podetaan poskiontelontulehdusta ja sairaslomapäivää, on vissiin lomaverosta kyse.Ihana Espanjan viikko meni nopeasti, Marbella on aina yhtä ihana ja ei tosiaankaan petä. Onneksi on taas mitä odottaa heinäkuussa. Flunssa otti uudet kierrokset Suomessa ja tänään klo viiden psikkeilla totesin, että nyt ei jaksa enää yhtään yskiä...ip. Lääkäriin ja kotiin antibioottien ja yskänlääkkeen kera. Lohduksrni tilasin MTV Total Sportin ja odottelen sohvalla illan koitosta. Huomenna ja keskiviikkona Huipulla Tuulee ja torstaina toivottavasti olisi back in business! Torstai menee Isolla Kirkolla mutta soittelemme Kuomaseni jossain sopivassa kohti. Uskon kyllä että paljon pyörii ajatuksissa monenmoista...Töölön suunnalle Voinia ja topiumista, se on myös traumatologian Parasta Osaamista ja he tekevät varmasti kaikkensa. Powerpower HUGS Kuomaseni ja JT:lle myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi että, kotimaan kosto reissaajalle :-(

   Onneksi on kanavapaketit ja systeemit, kivempi sairastaa.

   Tervehdy pian!!

   Poista
 5. No voihan hitsinhimpula taas näitä uutisia! Toivottavasti hoito tepsii appilassa ja itsekin pääset hilpasemaan lasaretista omin jaloin kotia kohden.

  Mäkin hiplendaarisin sitä ihunaa aamutakkia, mutta kun harvemmin sellaista käytän niin ei kukaan älynnyt sellaista mulle hommata :) Sain tyytyä Star Warsiin ja mikäs sitä oli eilisillan päätteeksi katsoa!

  Olkoon Voima kanssasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran viikossa minäkin sitä turkoosia froteeta tuulettelen takkatuvan kuistilla, muutoin toimii värilänttinä kylppärissä. Virka se on sekin.

   Saisi kyllä vähän tahti rauhoittua, se millä tämä meidän lähipiiri sairaaloiden saranoita kuluttaa eritoten.

   Voima olkoon!

   Poista
  2. Hmm, minun lähipiiri kansoitti kerran yliopistosairaalaa: 4 ihmistä yhtä aikaa, 3 samalla osastolla, kaikilla sama sukunimi. Lääkärillä meni pää pyörälle. Eikä se ollut mitenkään koordinoitua tai mikään joukkotappelu sukujuhlissa tjsp.

   Poista
  3. Hurja tilanne, ilmeisesti monin tavoin? Toivottavasti kaikki päättyi hyvin.

   Poista
  4. Joo, vähän vaan vitsailtiin siitä, että pitäiskö teettää sohvaan turvavyöt...

   Toi oli siis minun kommentti.

   OP

   Poista
  5. Tilanne vaatiii selvitystä. Mitä ihmettä tapahtui??

   Poista
  6. Yksi sirkkeilöi itseään, toinen sytytti kai kiuasta varomattomasti, yhdellä oli joku kirurginen juttu ja yhtä en muista, sydänvaivoja tai lonkkaleikkaus.

   Ei ruumiita ja muutenkin toipuivat hyvin.

   Siihen kun olisi vielä laittanut mut, niin meidän suku olisi saanut oman kirurgisen osastonsa. ;-D.

   Poista
  7. Elikkä normaalia maaseuvun kesänviettoa, ei sen kummenpaa...kun tehdään, niin sattuu. Ja hei 2 noista oli absolutisteja ja yksi niin pihi, ettei sillä liienny rahaa juurikaan alkoholiin, että selvin päin kaikki. Eivät asuneet edes samassa kunnassa.
   Aika hyvin koordinoitu.

   OP

   Poista
  8. Nyt on kyllä tyylipisteet 100/100!
   Eihän sitä saisi nauraa toisten vahingoilla mutta tuo on jollain tasolla jo tragikoomista.

   Sukujuhlat sairaalan kanttiinissa :D

   Poista
  9. No vähän silleen se meni. Muistan, kun olimme katsomassa vierailuaikana... (Meillä on ollut siis tosi iso suku.)
   Ja kun tehdään niin sattuu, varsinkin näille miespuolisille suvun jäsenille. Itse olen vähän varovaisempi.
   OP

   Poista
 6. Voisit keskustella KYS:in kanssa olisko mahdollista tehdä PET-kuvantamista, tosin pet-keskus on Turussa. PET on magneettia tarkempi ja sitä käytetään varsin paljon onkologiassa tilanteessa, jossa tiedetään tuumorin metastaasit mutta primaarikasvaimen sijainti ei ole tiedossa. Nyt nenä kohti Huipulla Tuulee. Powerhugs from Nemppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisinhan varmaan keskustella mutta katsotaan nyt mitä tuleva visiitti muuten tarjoaa.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com