sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Reppu reissuun ja me rempataan taas!

Pientä laittoa

Kyllä vaan, sain ystävällisen meilin Kristianilta Trollhättanista ja hän kertoi, että repussa on vika. Antoi myös ohjeet repun palauttamiseksi ja sitten saamme uuden kun ovat tutkineet, että repussa on vika. Että näin. Vika todetaan ensin kuvasta ja sitten vielä tuote tutkimalla. Uuh, tuo on varmaan seurausta liiallisesta työyhteisön terapoinnista ja yhteisistä lesekeksien nakertelutalkoista, ruotsalaiset ovat kiva kansa mutta joskus hieman pitkästyttävä. Aina niitä hiton lesekeksejä ja joukkohaleja.

Toivottavasti Kristian ei ole kova lätkämies, sillä jos Pula-ahon ketju huomenna höykyttää tre kronorin junioreita, voi repun vika muuttua eipäs olekaan vikaa jutuksi. Jekkujekku vaan sinne Suomeen.

Suurin toivein aion kuitenkin repun huomenna postittaa ja illalla pidän suurin toivein peukut tanassa junnuleijonien pelin alkaessa.

Tähän väliin vähän veistä haavassa. Oli jonkun aiemman postauksen kommenteissa juttua kuvista. Minäkin hönö joskus kuvittelen olevani jonkinlainen harrastelijakuvailija. Sitten tulee kotiin Iso-J ja näyttää kuvia ison veden rannasta. Just näin...

Kuva: Iso-J 
Eipä yhtään käy kateeksi (no eipä vissiin...) kun tuommoisia kuvia eräät (onnekkaat) räiskii ihan vaan puhelimellaan, mokomalla vanhalla nokialaisellaan. Tietysti voisin nyt nostaa sitä kissanhäntää ja kehua, että kyllähän mieskin voi oppia kuvaamaan kun on minun superotoksiani katsellut. Mutta tuo kissanhännän nostokeino vaikuttaa vähän kakkahädän nostattamalta kissanhännältä. Vilpittömät onnittelut siis Iso-J:lle, hienot kuvat otit.

Ja remonttirintamalla kun on ollut saunaremontista lähtien hiljaista, päätti Iso-J samoin tein polkaista tulille yhden pikkurempan joka on ollut tekeillä jo vuodesta 2009 saakka ja jonka minä aloitin viime syksynä. Nimittäin tuvan oviaukon puulistojen maalaamisen valkoiseksi sekä eteisen välioven valkaisemisen ynnä karmien maaluun.

Ovi on maalattu ja ovilasin ristikkokin hiottu ja maalattu. Lasi säilyi ehjänä.
Tänään koitti se päivä kun planeetat olivat kohdillaan ja remontti edistyi. Sisään kannettiin monta sylystä työkaluja ja tarvikkeita, valkoista maalia ja muuta kamaa.

Nyt on ovien karmit valkoiset, muutama listametri pitää vielä hakea kaupasta ja ampua paikoilleen. Sitten juhlavasti kannamme välioven varastosta ja ihastelemme työn tulosta.

Kuvat: Iso-J

Nasse muutti remonttievakkoon mummolaan ja Leffe sekä Peetu vetivät lyhemmän tikun, ne muuttivat takaeteiseen. Tämä koirien siirtojärjestely siksi, että siellä missä valkoista maalia, siellä karvainen koira tai kissa ja kohta valkoisia käpälänjälkiä herrasväen parketilla.

Tuvan ja eteisen välisen oviaukon koiraportti on väliaikaisesti otettu pois joten vasta kun maali on kuivunut ja porttikin paikoillaan, voivat koirat päästä luvan kanssa takaisin entisiin asumiskuvioihinsa. Peetu etenkin ei jätä tilaisuutta käydä nostamassa koipea Nassen hallinnoimassa olohuoneessa.

En vielä uskalla toivoa remontin hiipimistä yläkertaan, siellä se meidän oma makuuhuone on odottanut remonttia myös hamasta muuttovuodesta 2009. Ne tapetit jotka sinne valitsin, ovat jo ihan vääränlaiset, sain paremman idean vuonna 2012.

Yksi uusi (ja huomattavasti remppaajaa innostavampi) kohdekin on, ulkosauna pitää saada ensi kesänä kuntoon. Jätän oman kommenttini mainitsematta ja viittaan edelliseen kappaleeseen.

Semmoista tänään. Pakkanen kiristeli otettaan, aamulla saatiin kaksi senttiä huttuhöttölunta, semmoista jonka voi puhaltaa pois. Ratsastustunti siirrettiin kuitenkin Loppiaiseen.

Otin yhteyttä erääseen toiseenkin valmentajaan, hän tulee katsomaan hevosia lähiaikoina ja sitten suunnitellaan vähän kevään lukujärjestystä, lähinnä Ponimiehen opintojen suhteen. Tämä uusi ihminen ei tietenkään korvaa Ponimiehen omaa Personal Traineria vaan auttaa lähinnä ratsastajaa. Eipä sillä, lähes täydellinen istuntahan kummallakin Perillisellä jo on. Aina on vara parantaa ja siksi apuvoimiin otetaan yksi uusi ihminen. Ehkä, riippuu kemioista.

Töttis pääsi tänään höntsäilemään Esikoisen kanssa eikä sitäkään pariskuntaa kauaa tarvitsisi viritellä kun olisivat valmista väkeä ainakin paikallisiin kinkereihin. Katsotaan muuttuuko mieli ja jos niin mihin suuntaan.

Nyt sunnuntai-illan rutiineja etsimään ja kohti huomista maanantaita.
Kivaa viikon alkua, missä lienetkin!
8 kommenttia:

 1. Iso - J:lle propsit hyvistä kuvista!
  Komean näköistä maisemaa ja vaikka talvi onkin se ei toivotuin vuodenaika, niin maisemat se osaa maalata todella kauniiksi ja varsinkin jääkuviot/muodostelmat ovat sellaisia ettei niihin ihminen kykene vaikka kuinka yrittäisi.

  Remppa hyvä sillä aina pitää olla jotain tekeillä ja kenties tämä pienimuotoisempi enteilee jotain isompaa? Josko se sun makkaris ois seuraavana vuorossa? :)

  Kaikkea hyvvee - huomenna alkaa vihdoinkin se normaali arki. Ärh. Onhan ens viikolla vielä se loppiainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on aina joku tilanne päällä, ei rakentaminen eikä remontointi lopu koskaan. Talvella on periaatteessa aikaa sipistellä sisätiloja, kesällä värkätään ulkona. Onneksi se kasvihuone on nyt pystyssä ja näyttää ihan hyvin kestävänkin.

   Täytyy miettiä se makuuhuonejuttu uusiksi, periaatteessa voisi vaihtaa makkareita päittäin Nuorimmaisen kanssa jolloin Perikunnalla olisi kummallakin oma iso päätyhuone käytössään. Me mahdutaan siihen välihuoneeseen.

   Joo, ei sitten enää yhtään kehumista sen ryökäleen kuville. On jo tarpeeksi leuhka niistä muutenkin :D

   Poista
 2. Avovesi, tuuli ja kylmyys tekevät hienoja muodostelmia jotka on upeasti kuvattu. Meillä olis samanlaisia, mutta en ole ehtinyt meren rantaan kameran kanssa. Pian siellä onkin umpijää, joten taitaa jäädäkin tuollaiset kuvat saamatta.

  Pakkanen aikoo iskeä, mutta vastaavasti lauhtumista tulee sen jälkeen. Kärvistellään viikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -17 juuri nyt ja tuuli viimeistelee herätyksen. Hevoset saivat nutut niskaansa, niin avoimella paikalla kun ovat.

   Jää, vesi ja tuuli tekevät taikoja ja kuten kuvista näkyy, hienoja taideteoksia. Muistelen sinun kuvanneen hienon tuulentyön teidän rannassa? Joko meri alkaa olla jäässä?

   Poista
 3. Grr...kylmyys, joskin eilen arkiharjoitus aloitettiin juoksulenkillä, loppupäivä menikin sitten kuin vesi hanhen selästä. Ei auta, arki, ihana arki alkaa tästä ja Loppiainen antaa armoa. Perillisille tsemppiä kouluun ja Torpalle muuten mukavaa maanantaita. Illalla sitten pureskellaan kynsiä Pikkuleijonien puolesta. Apuva...!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muista se ratinlämmitin !
   Kiva laskeutuminen arkeen kun keskiviikko on vapaata. Pari arkea kerrallaan on ihan hyvä määrä näin aluksi. Sitten alkavat härkäviikot jolloin ei arkipyhillä juhlita.

   Pikkuleijonat hoitaa homman!

   Poista
 4. Auto on ihana, kävimme Savonmuan viisaiden pakeilla ja paluumatkalla jännättiin Leijonien puolesta. Kuinka olen voinut elää ilman kaukovaloassistenttia ja ratinlämmitintä? Seuraavaksi luen varmaan Tekniikan Maailmaa... Nyt Viihteeltä Suomen peli ja sotten töiden kimppuun. Tarkenemisia Torpan väelle pakkasen keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä lykätään pökköä kahteen pesään, pikkuhellakin lämpenee kylkiäisenä.

   Iso-J ahertaa eteisten välioven kanssa, pitää saada sekin lämpöhukka-aukko tukittua.

   Ajattele, ratinlämmitin on ollut jo ties miten kauan, emmekä me ole oivaltaneet sen tuomaa autuutta kylmiin pakkasaamuihin.
   Ajovaloassistentti on varmasti kiva myös. Sinulle jää vain ajaminen ;-)

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com