lauantai 19. joulukuuta 2015

#loma #happy #talvi #jekkujekku

Nätit sarjat, etsi kauneusvirhe

Aamuvarhaisella kurvailin Esikoisen kanssa aivan hirveässä lumipyryssä kaupunkiin todistusta hakemaan ja joulupuuroa syömään. No en minä saanut puuroa enkä todistusta, mutta läpäisin pari vaikeaa tasoa Farm Heroes Sagassa siinä parkkiksella odotellessani.

Kotiin ajellessa sää oli muuttunut ja vasta pyryttänyt lumi oli muuttunut hervottomaksi loskaksi. Yritin yhdestä alinopeutta jurnuttaneesta Hondasta ohi, mutta eihän se piru päästänyt vaan kiihdytti. Totesin, että kohta käy köpsästi sohjovellissä velloessani ja palasin sohjoiselta ohituskaistalta takaisin Hondamiehen perään.

Takanani tuli Audimies joka ohitteli kaikki muut ja lähti sitten  minua ohittamaan vaikka ohituskaista oli ihan just loppumassa. Sivupeilistä näin kun auto lähestyi Hopianuolen ahteria jyrkässä sivuluisussa ja sai juuri hetki ennen rysäystä oikaistua kulkusuunnan oikeaksi. Siinä se sitten hampaitaan kiristellen ajeli ihan kontissa kiinni. Ei toiminut hänellä vilkku kun ryhmittyi samalle poistumiskaistalle, ei toiminut vilkku risteyksessä jossa käännyttiin peräkanaa kylätielle ja roikkui ahterissa ihan siihen saakka kun pistin vilkun päälle kotipihaan päästäkseni.  Varsinainen molopää.

Kotona oli aikaa ottaa silmäys Perikunnan syyslukukausitodistuksiin ja kyllähän nuo aika yksitoikkoista luettavaa ovat. Nuorimmaisella oli rivissään kauneusvirhe, jekkukepposena matikasta kuutonen. Mutta teki isänsä kanssa diilin, että numero kääntyy ympäri kevätlukukaudella eli palaa siihen totuttuun numeroon. 

Ei taida polynomilaskut kiinnostaa teinihuuruissaan kihistelevää Perillistä.

Good housekeeping

Minä annoin itselleni kiitettävän arvosanan tämän päivän huushollauksesta. Pesin ja kuurasin kaksi vessan viikkosiivousta ja samaan hurmokseen hinkkasin lieden ja uunin vuosihuollon. Tuli kirkasta ja tuli puhdasta. Minä en kyllä tajua miten uuni voi mennä niin likaiseksi, kun ei siellä yleensä mikään roisku tai räisky, uunin pohjalle varsinkaan. Kaipa se on joku kotitontun pahissukulainen joka käy roiskimassa ruokaa uuneihin.

Minulle uunin putsaus on yksi jouluun liittyvä homma. Toki se yritetään pitää siistinä ympäri vuoden, mutta erityisputsaus kuuluu joulun juttuihin.  Seuraavaksi on aika kaivella reseptikirjat esiin ja tullata jauho- ja maustevarastot. Kirjaan ylös mitä tarvitaan lanttu- ja porkkanalaatikoihin, pipareihin sun muihin ja haen kaiken seuraavalla kauppareissulla. 

Jotenkin on ihan (oudon) levollinen mieli jouluruokien suhteen, kinkku ja kalkkuna on tilattu ja aikaa valmisteluille on vielä monta päivää. Kun puuro on aattona lusikoitu joulurauhan julistamisen jälkeen, alkaa viimeinen rypistys ruokien kanssa. Sitten syödäänkin pari päivää tähteitä. Ja konvehteja. Parasta joulunpyhissä.


Mitä tulee siihen 'isona minusta tulee' -projektiin, mulkkasin kuvion uudeksi. Aloitankin lempeämmästä puolesta eli pilatesohjaajan pätevyyden hankkimisesta. Perustelin itselleni asian niin, että kevättalvi on kenties kuitenkin henkisesti melko raskas, koska leikkaus, koska toipuminen. Ihan turha valehdella itselleen, etteikö asia jollain tasolla huolestuttaisi, edes vähän. Kyllä se sitä tekee.

PT-koulutusohjelma on tiivis ja rankka, pitää olla itse uskottavassa tikissä ja panostaa myös istumalihaksilla tehtävään työhön. Aloitan sen sitten syksyllä tai vuoden 2017 alussa.

Lisäksi ihana koutsini lupasi aloittaa pilateksen harrastajana jahka minä saan ensimmäisen näyttöni läpi ja pääsen pitämään harjoitustunteja.

PT-koulutuksen yritän sijoittaa Jypinkylään ja Kuopioon koska ne ovat säädyllisen ajomatkan päässä. Ihana Nemppakuoma tarjosi asuntoaan opiskelijakämpäksi, hänhän itse omien sanojensa mukaan asuu välillä Koti-E4 Hki-Jkl-Radisson. Kenties ja toivottavasti osumme samaan asuntoon joskus yhtä aikaakin. Aivan parhautta luvassa siis tuollakin saralla. Pilateskoulutus on Helsigissä, muutama keväinen viikonloppu siihen menee ja syksyllä on viimeinen rutistus.

Nyt keskityn lauantai-illan ohjelmaan. Ruokaa, saunaa ja silkkaa laiskottelua. Torstaina ropeloitu nivustaive estää saunomisen, mutta ei takkatuvassa suoritettavaa viininsärpimistä Iso-J:n saunakaverina.

Rentoa iltaa, missä lienetkin!

Tyhjennä pää, tyhjennä mieli

PeeÄääs: tuohon otsikon #jekkujekku -juttuun piti tietysti ympätä tämä talven jekkuilu. Tietysti unohdin kun oli kiire saada teksti valmiiksi ja tuli monta keskeytystä.

Niin on monta kertaa jo antanut ymmärtää, muttei ymmärrä antaa. Talvea. Hitto kun tässä sielu märkänee samassa tahdissa kun villasukat kastuu sohjossa kahlatessa (en luovu crocseista). Tämä nykyinen 'talvi' on ihan yhtä tympeä kuin sohjomärkä villasukka reikäisessä kumisaappaassa. Tai crocsissa. Ihan sama. 

18 kommenttia:

 1. Kyllä ne asiat selkiytyvät, onnea vaan matkallesi! Operaation jälkeen vasta voi alkaa kalenteriin lyödä merkintöjä, kun on toipunut kunnolla.

  Niitä mänttejä piisaa ihmeesti tien päällä. Jotkut luottavat kaskoon ja kuolemattomuuteen * päätä puistava hymiö * Onneksi sinnuu ei tuupattu takaa, minä olisin näytellyt kansainvälisiä käsimerkkejä jo pitkän matkaa. Niitä on ihan mielenkiintoinen kirjo viestittämään ymmärrettävästi mielipiteitä. Riskinä on tietenkin testosteronin yletön kuohahtaminen.

  Hyvää Joululomaa koko Torpan henkilökunnalle! Todistukset on mallikkaat kauneusvirheineen kaikkineen. Huonommasta numerosta helposti motivaatio kohoaa - kokemuksesta tiedän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne selkiytyvät, ajallaan ja omassa järjestyksessään.

   Nuo tienpäällysmäntit ovat kieltämättä ehtymätön luonnonvara. Tämäkin audismin ääliöitymä oli mitä ilmeisimmin oman kylän väkeä, perässä kun kurvaili maailmanmiehen elkein. Niin lesotti, ettei edes vilkkua tarvinnut :D

   Olisin kyllä halunnut hänen kanssaan keskustella, mutta ei sitten ollut rohkeutta ajaa Torpan pihaan perässäni. Lähti niin, että sohjo roiskui.

   Joululoma on kiva loma. Juuri sopivan pituinen, että saa levättyä ja unohdettua hetkeksi tavallisen arjen aikataulut. Ja sitten vielä pehmeä lasku arkeen loppiaisviikolla.

   Keneen lie nuo penskat tulleet kun tuommoisia numeroita todistuksessa näkyy?

   Kivaa joululomaa teillekin!

   PeeÄäs: joko ensimmäiset kiuruveteläiset asettelevat ahtereitaan hautomisasentoon? Meillä kaksi yrittää päivittäin aloittaa istunnon mutta julmasti näpistän munaukset alta pois. Ei vielä, keväämmällä sitten.

   Poista
  2. Ei vielä olla hautomamoodissa. Pitää ensin Noxin kasvaa polkemiskuntoon. Oikea sulkapeite näkyy kasvavan kiiltävän mustana babyhaivenien seasta. Kyllä siitä hyvä vielä tulee. Tänään babysittasin pari tuntia kanalassa ns. kotouttamisen merkeissä. Vanha Rouwa eli se aikuinen tuomasi maatiainen on tuhottoman pahana uudelle kukolle, mutta jospa se leppyisi tässä ajan saatossa.

   Jos hautomahaluisia ilmenee, niin vasta uudelle kukolle saavat alkaa pesiä varaamaan. Siihen kestää vielä vähän aikaa. Ja ehkä pitää eristää Elvis tehorouwien seuraan hyväksi aikaa. Eihän sitä tiedä, josko se joskus vahingossa osuisi oikeaankin reikään.

   Poista
  3. Kappas Vanhaa Rouwaa kun on häjyksi heittäytynyt. Ei voi aina ymmärtää kanojen aivoituksia.

   Ja ihan hyvä vaan jos eivät vielä halua hautoa, eivät ne yleensä hedelmöittymätöntä munaa haudo, äkkiä pyörittävät moiset harhalaukaukset pois altaan. Ehkä on ihan hyvä, ettei Elvis jatka sukuaan, ei ole pojasta polvi parantunut.

   Keväällä sitten jos Nox saa armon ja hyväksynnän, voi olla tunkua pesiin. Se on metkaa seurattavaa ja käsite kanaemo saa aivan uuden merkityksen. Toivottavasti pääsette aitiopaikalta seuraamaan sitä hienoa kasvutarinaa.

   Poista
 2. Minä ajattelin että joko Hirnakan Torppaa rustataan twitteri-vetoiseksi mutta ei sentäs.
  Talvi on kyllä surkea vaikka minä valkoista helvettiä vihaankin mutta tämä jatkuva kuran lentäminen käy hermon päälle ja se näkyy just näiden molopäiden liikennekäyttäytymisessä. Monta kuolemaa halveksuvaa tilannetta näin viime torstaina kun näillä selkosilla pyrytti ja jouduin ajelemaan ison kaupungin ohitustietä missä kaistojen välissä oleva sohjo (n.10cm) ei meinannut mitään kun satasen vauhdissa piti päästä ohi. Vaan kyllä motarin alkupäässä sitten olikin näitä "Vi*un vatasia" pitkin luiskia ja hinausautoa sekä ambulansseja meni jatkuvasti.

  Onnea tulevaan, uskon että susta tulee hyvä ohjaaja koska oot jämpti nainen. Tällä meinaan sitä että sulla on näyttöä siitä itsekurista ja kaikesta mitä treenaaminen vaatii, oli kyseessä mikä laji tahansa ja kun kaupan päälle otetaan vielä noi sun management -taidot niin siinä on sellainen kokonaisuus ettei paremmasta väliä.

  Nautinnollista lauantai-iltaa ja kerrohan koko orkesterille terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole twittertiliä eikä ainakaan lähivuosina tule. Hädintuskin pärjään instagramin ja facebookin kanssa.

   Niitä wannabevatasia on kyllä aivan riittämiin, aivan käsittämättömiä tempauksia saa lähes päivittäin todistaa. Täällä Laakkosen autokaupan syntymailla on jostain syystä maamme vanhin autokanta ja siitä syystä liikenteestä bongaa valitettavan usein täysin valottomia kulkupelejä. Tuskin kuskikaan ihan selvinpäin rattia punoo tai sitten ei jännitykseltään muista laittaa valoja päälle. Voi varjele mitä pommeja onkin nähty.

   Voi kiitos kannustuksesta. Sydäntä lämmittää. Parhaani yritän ja kun on jo vähän kilometrejä mittarissa, sitä jo uskaltaa myöntää, ettei oikeastaan tiedäkään mistään mitään, aina voi oppia uutta. Nuorenahan sitä on kaikkien alojen asiantuntija ihan vaan luontaisen lahjakkuutensa ansiosta :D

   Kivaa iltaa sinullekin!

   Poista
  2. Valottomuus on melkoinen synti liikenteessä vallankin näin kun ei ole edes sitä lunta joka auttaisi edes vähän. Nyt on autot yhtä mustia kuin taustakin ja se tekee tiellä liikkumisesta entistä vaarallisempaa.

   No mutta rakas, älä ole noin vaatimaton. Sinähän käyt ne kurssit vain sen takia että laki ja asetus sen vaatii mutta toisaalta, vaikkei noilla kursseilla ole sulle mitään annettavaa, niin ne ovat jumalattoman hyviä tilanteita rekrytoida uusia asiakkaita sinne sun uudelle salille (jonka mä veikkaan eli väitän olevan jos ei nyt valmiiksi katsottuna tai rakennettuna, niin ainakin suunnitelmissa) :D

   Poista
  3. Älä nyt kaikkia mun juonia paljasta ;-)
   Oikeasti, tässä kaupungissa on järjetön määrä saleja ja vain yksi riittävän hyvä joten en lähde parasta salia haastamaan.

   Valoja päälle, sitä hoetaan nykyisin vähän joka asiassa. Valoton auto kaamoksessa on kuin .. Noh, tuska Mörrin persiissä.

   Poista
 3. Ai sinäkin kastelet villasukkasi sohjossa! Minä tiesin, etten ole yksin maailmassa, vaikka minulle on yritetty väittää muuta, kun kuljen talven läpi crockseissa ja päivän fiiliksiin sopivanvärisissä villasukissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun ne crocsit on niin kätevät. Riittävän leveä lesti, että villasukkakoipi sujahtaa sujuvasti sisään, eivät lipsu ja ovat muutenkin kevyet ja mukavat. Reinot ja Ainot, niin perinnelipokkaita kuin ovatkin, ovat aivan käsittämättömän vaaralliset ulkona. Muutaman kerran silloin ekana talvena heitin kunnon sivuspagaatit ja täysvoltit postinhakureissulla.

   Ihanaa, etten ole ainoa lajissani! Toivottavasti sinulla on riittävä varasto villasukkia tai peräti kutomisen lahja omissa käsissä.

   Poista
 4. Mua sitten yks päivä v***tti, kun UNOHDIN laittaa saappaat jalkaan kun menin hakeen ponia tarhasta ja talvicrockseillani sitten upposin sinne kahden sentin lumipeitteen alta löytyvään sulan maan kuraan. Kuului vaan SLÖRPS ja niin oli crocksi vuorineen, sekä villasukka ja tavissukka täynnä kuraa. Ei kun takaisin sisätiloihin ja tyhjentelemään vettä valuva crocksi ja ottamaan sukat pois. Onneksi löytyi tallilta vielä pari viikko sitten roskiin heittämieni violettien saappaiden sisältä pelastamani irtovuoret. Ne sitten sukiksi jalkaan ja tällä kertaa sitten mustat Liidelin saappaat jalkaan ja uudestaan hakemaan ponia.

  Tosin perjantain sohjokelissä pihalla pyöriessäni kun eläinlääkäri kävi rokottamassa kaksi koiraa ja operoimassa vaikka mitä parin hevosen kanssa, totesin, että noistakin saappaista vissiin hiukan vuotaa vasen saapas kun oli sukan pohja märkä, oikea oli sentään kuivaa. Pitäisi hitokseen ostaa ne violetit pitkävartiset Hunterit viimeinkin, eikä viilettä ympäriinsä Lidlin saappaissa, mutta kun tammikuullekin on taas tulossa vakuutus- ja eläinlääkärikuluja noista elukoista yli 600 euroa, niin mulla ei taaskaan ole saapasrahoja. Voi rähmä. Pitäis varmaan rikastua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siellä vielä yksi crocsityyoou! Sori nyt vaan, mutta mua nauratti ihan tahattomasti tuo kertomus.

   Toivottavasti saat ne lilat Hunterit jossain vaiheessa. Ne eivät sitten kestä hokinpolkemia, mulla jo kahdet hajonneet ja sitten taas mennään villasukat lotisten.

   Hevosharrastamisen kääntöpuoli on kyllä se että sina saa olla kuvetta kaivamassa ja lompsa levällään.

   Poista
 5. Ootko varma ettei sulla ole jotain StarWars örkkiä siellä, kun tuo vaaleanruskea kasa ei näytä tuossa asennossa koiralta ollenkaan...

  Mä olen liikenteessä työmatkareittien ulkouolella varsinainen mäntti-ilmuri, mies aina ihmettelee miten mä manailen näitä ääliöitä... ja niitä löytyy aina.

  Meillä nuo viralliset paperit haetaan vasta tiistaina, maanantai-iltana vasta on joulujuhlakin.

  Nonni, nyt mä jopa unohdin lähettää tämän - paljastui avoimesta selainikkunasta lähettämätön kommentti... ihan kuin olisi kiire viikonloppu tai jotain, no lähetän nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan mulla Nasse joka on mörrikarvoissaan kuin Chewbacca, Leffe on muuten vaan ulkoavaruudesta älyllisen elonsa perusteella. Sillä on ainakin aivosolut kolmen galaxin etäisyydellä toisistaan. Kissoilla sen sijaan on varmasti jossain valomiekat jemmassa.

   Jotta kyllä mulla on hullut voimat seuranani.

   Onko teillä vastaavasti pari päivää pidempi joululoma?

   Poista
  2. kouluun täällä palataan vasta loppiaiselta 7.1.2016 sopivasti kuopuksen synttäreiden jälkimainingeissa (tyttö täyttää 6.1 11v). Mistä lie nipistetty tai lisätty, syyslomaa oli viikko ja ainakin joku perjantai keväällä on muistaakseni vapaapäivä...

   Poista
  3. No yksi päivä kuittautuu maanantaille ajastetulla todistusten jaolla. Saattoihan teillä alkaa koulu päivän tai pari aiemmin. Oliko jonain lauantaina koulua puolukankeruun merkeissä?

   Poista
 6. ei - tänä lukuvuonna ei lauantaikoulupäiviä ole lainkaan (tähän asti on aina ollut...). Koulu alkoi 12.8 ja päättyy 4.6.2016.

  VastaaPoista
 7. Täällä loppuu muistaakseni vähän aiemmin, tai sitten ei. Koulut voivat kai oman harkinnan mukaan antaa arkipyhinä välipäivän vapaaksi tai pitää koulun auki.

  Pääasia, että tulee päivät täyteen.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com