lauantai 5. joulukuuta 2015

Koti

Hirnakan Torppa 2015

Panostimme historian tallentamiseen ja tilasimme ilmakuvan Torpan tiluksista. Kuvassa ei ihan koko tila näy sillä kännykkäkuvan kääntäminen ei onnistunut, paljon rajautui pois.

Kuva on otettu kylätien päältä. Etummainen harmaa, matala rakennus on aitta jonka facelifting näkyy mm. yhtenä vaaleana hirsikertana rakennuksen keskivaiheilla. Torpan tälläpuolella vihreä kenttä ei ole (vielä) kotigolfrange vaan vanha tienpohja jota on pidetty leikattuna ja siistinä. Joskus ehkä saamme kunnollisen maitolaiturin tuohon tienpohjan ja pihatien risteykseen.

Kuvan vasemmassa alalaidassa näkyy kaartava tie, se vie piharakennuksen autohallin päätyyn.

Torppa on siellä missä pitääkin, eli keskellä kaikkea. Omenapuut kukkivat vasemmalla, kuva on otettu kesäkuussa ja sehän oli harvinaisen kylmä kesäkuu.

Pihatien päässä tönöttää riihi ja sen oikealla puolella salavan takana on kanatarha. Salavaryhmästä seuraava tönö oikealle on ikäloppu leikkimökin raato, hökötys jolla ei ole a) historiallista b) arkkitehtoonista arvoa. Suurin arvo sille olisi polttopuuna. Leikkimökin vieressä on pihasauna ja sen vieressä oikealla kasvihuone. 

Kasvihuoneen vieressä oikealla on mansikkamaata sekä saskatoon- että vadelmapuskat. Yrttimaa siinä kasvihuoneen edessä.

Pottumaa ja valkosipulit ynnä muut hyötykasvit jäävät omppupuiden siimekseen.

Vasemmalla olevassa piharakennuksessa on autohalli, Äitikullan residenssi, varastotiloja ja viimeisenä varasto ja talli.

Talli on rakennuksen vasemmalla laidalla ja hevostarha näkyy valkoisena aidattuna alueena.
Nythän tarhasta on lohkaistu aimo siivu kentäksi, talvitarhaksi jäi kuitenkin vielä iso tila jossa kaksi hevosta mahtuu hyvin spurttailemaan ja norkoilemaan päivittäiset 12 tuntiaan.

Tilusten vasen raja on hevostarhan takimmaisessa vasemmassa nurkassa. Oikea raja on suorassa linjassa vasemmasta rajasta.  Voisi sanoa, että melko tehokkaasti olemme onnistuneet käyttämään omat neliömme. Laitumet ovat heti vieressä, naapurien puolella heidän pyynnöstään.

Onni on oma koti. Etenkin näin Itsenäisyyspäivän aattona sitä saa olla onnellinen, että saa elää itsenäistä elämää turvallisessa valtiossa. Haluan uskoa, että se on sitä jatkossakin.

Leppoisaa lauantai-iltaa, missä lienetkin!

Etupihan salavat ja kylätie

PeeÄäs: myrsky oli ihan mitätön. Hormi ulisi ja mylvi ja jo illalla lumisade oli muuttunut räntäsateeksi. Maisema oli harmaa ja tylsä tänä aamuna. Nyt taas kylmenee ja selkenee.

6 kommenttia:

 1. Hieno pihapiiri. Maalla asumisessa on puolensa, toteaa entinen maalainen.
  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On puolensa ja puolensa. Pitää vain aina muistaa kummalla puolella itse on :D

   Poista
  2. Pistänpä mieleeni tuon syvällisen ajatuksesi. "Maalla-asumisessa on puolensa ja puolensa. Pitää vain aina muistaa kummalla puolella itse on".

   Poista
  3. Kiitos. Hetkittäin asiaa on vuosien varrella tullut palautelluksi mieleen.

   Poista
 2. Hieno ilmakuva! Niin on pihapiiri täynnä elämää :D
  Iso piha = isosti töitä. On teilläkin vallan piruusti ruohon leikkuuta, nyppimistä ja kitkemistä. Siinähän se kesä meneekin.

  Oletkos ollut tyytyväinen yhteiseloon Jeepin kanssa?

  VastaaPoista
 3. Ei työmaa kesken lopu, ei kesällä eikä talvella. Tämmöistä kun hallinnoi niin todellakin huomaa kunnon työvehkeiden arvon.

  Ja kiitos kysymästä, jeeppi on ihana. Pienihän se on mutta ärhäkkä, tanakka ja tukeva. Ilo on sillä taipaleelle lähteä.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com