torstai 17. joulukuuta 2015

Kotona

Käpälä aamulla ennen kahdeksaa

Hei te kaikki ihanat. Ihan ekaksi kiitos hurjasti paljon kaikista tsemppiviesteistä ja kommenteista joita olen saanut puhelimen välityksellä lukea niin täältä blogista kuin muistakin sosiaalisen median kanavista. Mieltä lämmitti kun ihan lähes tuntemattomat ihmiset lähettivät viestejä ja kommentteja. Kiitos kaikille, teitte tästä vähän jännästä päivästä helpomman.

Olen jo kotona ja mieletön tuuri kävi kyllä sekä kyytien että huonekaverien suhteen.
Kuten jo kerroin, aamun kyytimiehenä oli oman kylän taksi ja matka sujui rattoisasti kun oli niin mukavan leppoisa jutustelija se kuski. En minä sitten kuitenkaan saanut nukutuksi kun kahvimukissa oli useampi desi vähän parempaa mokkaa (sitä Starbucksin Colombiaa), olin virkku kuin tikka.

Huonekaveri oli rauhallinen täti-ihminen. Joskin paljastui, että hän oli minua 13 vuotta nuorempi... voisin vaikka vannoa, että lukemat olisivat voineet olla toisin päin.
Puhui vain hoitajien kanssa, me vaihdoimme huomenet ja heippaheit. Kuulin kerran kuinka hän puhui puhelimessa poikansa kanssa, perheen koiralla oli jotain peräpään vaivaa ilmeisesti leikkauksen jäljiltä ja koira ei istunut. 

Kotimatkan kyytimies oli nuorempi mutta oikein mukava ja fiksu kaveri, juttua riitti ja hyvillä mielin könysin mersun penkiltä kotipihassa. Jossa Iso-J mellasti joulukuusiostostensa kanssa. Komeat näreet on taas hommattu, vähän lyhyeltä kyllä näyttivät mutta ehkä se leveydessä korvaantuu.

Jatkoa tämän päivän keikkaan seuraa viimeistään 1.2. jolloin hoitava lääkärini soittelee minulle. Toivotaan, että soittaa vasta silloin, aikaisempi yhteydenotto meinaa totisempaa paikkaa. Mutta päivä kerrallaanhan tässä on taaperrettava.

Olen kyllä hurjan tyytyväinen päivän kokemuksiini, eivät ne meidän veromarkat ihan oikeasti kaikki mene jonninjoutavien kekkeruusien kinkereihin, kyllä niillä tehdään paljon hyvääkin. Kuten korkealaatuista tiedettä ja hoitotyötä.

Annoin putkilollisen verta tutkimuskäyttöön ja osallistuin myös hammastutkimuksen avulla toisen tutkimuksen potilasaineiston keruuseen.

Aivan käsittämättömiä ovat nämä huippulaitteet joilla aivoparkojani ja verisuonistoani syynättiin. Hienoja 3D-kuvakulmiakin näkyi, isolta screeniltä sain itsekin seurata missä katetri milloinkin matkasi. Lääkäri oli ihan huippu, kertoi koko ajan mitä tekee, mitä tuntemuksia on luvassa ja missä vaiheessa kuvausta ollaan. 

Aiemmista kokeista sen verran tietoa, että veriarvoni ovat ihan huippuluokkaa, kolesteroli ihanteellinen ja muutenkin olen periaatteessa täysin terve ihminen.

Jos.

Mutta ei mietitä sitä tänään, eikä huomenna. Koska ei nyt jaksa. Nyt on yöunien aika.
Hyvää yötä, missä lienetkin!


12 kommenttia:

 1. Oh Dear - olet selvinnyt reissusta! Rankka päivä, mutta toivottavasti se toi tarvittavan lisävalaistuksen ongelman ratkaisuun. Peukkuja edelleen!

  Ihana, viisas ja kokenut mummoenergia veti minusta tänään kaikki energiat. On ne. Mummot - Ihanoita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, nyt on tutkittu ja seuraavaksi analysoidaan tuloksia. Joku pieni ääni yritti sanoa, että tämähän se on ikävin vaihe mutta ohitin moisen ja yritän keskittyä nyt ihan normaaliin elämään.

   Nivustaive on vähän kipeä ja arka mutta muuten alkaa oli olla normaali.

   Mummoviisaus on valtava voima!

   Poista
 2. Reissu kunnialla takana, hienoa! Meillä on sitten 'vahdinvaihto' 1.2., jolloin mulla pitäisi olla loppulääkäri tämän oman savottani kanssa. Toistaiseksi ainakin.

  Kyllä niitä veroeuroja valuu myös sinne, missä niitä oikeasti tarvitaan. Sen huomaa vasta sitten, kun on oma vuoro tarvita. Mutta loistojuttu, että niin on. Ei uskalla miettiä, mitä nämä kaikki tutkimukset ja hoidot maksaisivat, jos pitäisi kaikki itse maksaa...

  Nyt vaan relax ja rauhoittuminen joulun odotukseen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhhoh miten nopeasti aika rientää, vastahan sinä diagnoosin sait. Tiedän kyllä miten pitkiä valvotut yöt diagnoosia odotellessa ovat, onneksi sinä saat vetää pian henkselit koko keissin ylle.

   Tismalleen samoin mietin veroeuroista, kyllä niitä tarpeeseenkin käytetään.

   Relax vaan sinnekin, loma on ihan just ja joulu heti perään.

   Poista
 3. Hienoa miten jouhevasti kaikki sujui! Nyt sitten hiljalleen rauhoitut kohti joulupyhiä. Aivoriihen toimia ei kannata kummemmin pohtia, tekevät päätökset ja hoitosuunnitelmat sinun hyväksi.

  Tulevaisuuden suunnitelmasi kuulostaa erinomaisille. Arvasin heti mihin olet heittäytymässä ja mitä olen perheen peeteen elämää seurannut näyttää alalla olevan rutkasti töitä.
  Peukku siis tälle.

  Edellisellä kipupoliklinikan vastaanotolla lääkäri totesi että omaa kroppaa kuunteleva liikunta on useimmiten tehokas kivunlievittäjä, joten elämän peeteenäkään ei tarvitse olla pelkkää fitnespimujen vahtimista, vaan siinäkin hommassa voi tehdä terveystekoja ja hyvää!

  Mukavaa viikonvaihdetta Torpan poppoolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salla.
   Kaikki sujui niin sukkelasti ja hienosti, etten vieläkään oikein tajua mitä on jo tapahtunut.

   Olen nyt jo valinnut kouluttajani, pyrin FAF:n koulutukseen koska se on laajin, monipuolisin ja kurssikaupunkeja on mm. Jypinkylässä, Kuopijossa ja Espoossa. Tarkoitus on perusopintojen jälkeen hankkia ainakin pilatesohjauksen oikeudet. Niistä tulikin jo sähköpostiin mulle työtarjous :D
   Ja ehkäpä luontevin asiakaskunta minulle löytyy aikuisista, siellä riittää työsarkaa aivan varmasti.

   Sun kipopolin lääkäri on ihan oikeassa. Mä olen vasta viimeisen vuoden aikana oppinut, että kun muistaa hengittää, elämä on paljon helpompaa ;-)

   Mukavaa viikonvaihdetta sinne teillekin, toivottavasti saatte edes hitusen lunta. Meillä on toistaiseksi maa valkoisena mutta lämpenee. On kyllä ihan fiftysixty miten lumitilanteen käy joulua ajatellen.

   Poista
 4. Tervetuloa takaisin!
  Eli nyt tehtiin kartoitusta ja helmikuun alussa operoidaan vai ymmärsinkö väärin?
  Kaikista tärkeintä on kuitenkin se, ettei mitään sellaista löytynyt mikä olisi vaatinut välitöntä leikkausta koska ne jutut enteilevät lähes aina pahaa. Nyt sen sijaan (kunhan sitten muistat ottaa rauhallisesti) ne tekee kunnon sotasuunnitelman jotta homma saadaan hoidettua kerralla kuntoon ja se on hieno asia se.
  Jaksamista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, minähän olen kuin bumerangi.
   Eli nyt tutkittiin kaikkein mahdollisimman tarkimmalla tavalla se aneurysma ja muu vyyhti joka päässäni verta kuljettaa edestakas. Hiton hienoja kuvia, itsekin ihastelin mykistyneenä miten tarkkaa kuvaa sillä katetrilla saatiin. Onneksi en ymmärtänyt sadasosaakaan näkemästäni sillä todennäköisesti siellä on pommi jos toinenkin. Tämä oli kai sellainen tieto lisää tuskaa -performanssi.

   Eli kun nyt tutkimuksessa ei näkynyt suoraan mitään hyperhirveää, odotetaan joulunpyhien ja vuodenvaihteen yli Viisasten kokousta. Siellä he analysoivat monelta kantilta saadut tiedot ja helmikuun ekana päivänä lääkäri soittaa ja kertoo miten jatketaan. Jos sieltä löytyy jotain hätäistä toimenpidettä vaativaa, silloin soitto ja ilmeisesti toimenpidekutsu tulee aiemmin.

   Eli, mitä kauemmin puhelin on savonmuan suuntaan mykkä, sitä paremmalla tolalla asiat ovat :D

   Tässä siis ensin hoidetaan kuitenkin se aneurysma ja sitten pohditaan mitä kolmoishermohomman kanssa tehdään. Yksi vaihtoehto on tuutata siihen jotain megaforcesäteitä. Mutta en mene asioiden edelle. Voihan se olla, että aneurysman hoidon jälkeen kolmoishermokin taas asettuu ja pystyn elämään ihan normaalia elämää.

   Nyt on pakko ottaa vielä pari päivää tosi iisisti, oikea nivustaive tuntuu ronkitulta ja tänään se pikkuisen tihkui verta. Onneksi ei paljoa ja asettui sekin vähä kun asetuin itse lepoon.

   Poista
  2. Toivokaamme siis ettei puhelin soi hetkeen aikaan.
   Nykylääketiede on kyllä melko pitkällä ja hyvä niin koska ihminen saa olla aika rikki kun siitä vielä tehdään täysin toimintakuntoinen ja se on hieno asia se.
   Kaikkea hyvää ja lepäile.

   Poista
  3. Näin toivotaan ja helmikuuta odotellessa punotaan jo uusia metkuja tulevan vuoden varalle.
   Lepäilehän sinäkin, ei se pahaa tee sinullakaan.

   Poista
 5. Loistavaa että kuvantaminen sujui mainiosti. Tiede on kyllä mykistävää ja minut tekee nöyräksi huippuammattilaisten sitoutuminen työhönsä. Onneksi terveydenhuoltomme on monien asioiden suhteen huippuluokkaa vaikka varmasti myös korjattavaa ja epäkohtia löytyy. Kolmoishermoon megaforce-säteet voivat olla CyberKnife-hoito. KYS on hankkinut huipputarkan ja modernin sädehoitolaiteen ensimmäisenä sairaalana Pohjoismaissa ja uskoakaeni se mahdollistaa myös hyödyntämisen uusilla terapia-alueilla. Nemppalassa vietetään kotiviikonloppua! P.S vahtivuorokuva oli huippu, jotenkin nosti joulumieltä kummasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, ei mitään lisättävää. Huippuluokan pelit ja vehkeet mahdollistavat pienien ja isojenkin ihmeiden tekemisen. Se mikä minusta on hienointa, kaikki me olemme samanarvoisia siinä, että hoito annetaan. CyberKnifen maalitauluksi voi päästä niin herra kuin narrikin. Jopa Torpan Armo vaikka en veronmaksajien aatelia olekaan.

   Nauti viikonlopustasi kotona, harvinainen tilaisuus!

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com