perjantai 25. joulukuuta 2015

Näin se menee

Haudoilla käytiin
Hiljainen hetki, osa 1
Hiljainen hetki, osa 2
Torppa aattoiltana
Tuskin maltan odottaa
Oscarilla on aina jännää
Täsmälahjat
Joulupäivän rentoutta
Nassen eka selfie
Ohhoh!

Näissä merkeissä on päästy aatosta Joulupäivän iltaan, sen viimeiselle tunnille. Huomenna on vielä täysin virallinen vapaa, eihän Tapaninpäivänä tarvitse tehdä muuta, kuin korkeintaan humpatella hevosilla. Jäärekirallia ei tänä(kään) talvena harjoiteta mutta hevoset saavat satulat selkäänsä.

Turha kai mainita, se lumi joka aatoksi saatiin, kesti vain aaton. Tänään on jo satanut silkkaa vettä ja lämpötila pyörinyt plussan kesäisemmällä puolella.

Pääasia, että pukin reki ei juuttunut nurmeen vaan luisti liukkahasti kaikkien kilttimysten luo.

Meillä on ollut kivaa, toivottavasti sinullakin, missä Joulua vietätkin!
Minä taidan tepsuttaa vielä yhden kierroksen jääkaapin luota viinihanalle ja siitä sitten soffaan köllimään.


Ei mitään lisättävää
12 kommenttia:

 1. Ihan aavistuksen sama fiilis kuin viimeisen kuvan katilla. Lisättäköön siihen viereen konjakkilasi med sievä siivu jaloa ainetta. Toiselle tassulle konvehtirasia. Olen ylittänyt vuosien kiintiön konvehdeissa, toistakymmentä konvehtia olen syönyt!

  Lumi suli ja vettä satoi. Lupaavat vielä hyvänlaisesti tuulta perään. Kieltämättä aamulla ulos katsoesssa piti huokaista raskaasti ja tapailla laulun sanoja "No-o onkos tullut keeesä ny-yt talven keskelle..." Shit.

  Mutta ilo oli saada täysi lasti nuorisoa yhteisen ison pöydän äärelle syömään. Uutuutena kuopuksen poikaystäväkin mopoili illalla kylään. Toi repullisen lahjoja kullalleen. Oh my!

  Huomenna kalsaripäivä, luulisin ja toivoisin. Tänään on vähän suorittanut olo ja olen uusinut rakkaudenvalani tiskikoneen kanssa. Sitä etevämpää laitetta ei ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vetäisin myös konvehtiöverit, konjakkia en ole osannut edes etsiä kaapeista.

   Täältä lähti nyt kotimatkalle Siskolikan perhe, mäki hiljeni. Oli hauskaa kun meidänkin eteinen oli täynnä koon 43-45 tossuja, varsinainen kanoottisuma.

   Nyt aion vain olla ja löhötä. Ja nukkua jos siltä tuntuu.

   Poista
 2. Hauskoja hevoseleikkejä tapanin kunniaksi ja hyvää, idyllistä joulun jatkoa teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Voi tulla mielenkiintoisia muuveja, tuuli on kohtuullisen jännä ja sehän tietää ylimääräisiä kierroksia hevosen päähän.,
   Rauhallista jatkoa sinnekin. Saitko ne valot vaihdettua?

   Poista
 3. TEillä on ainakin ollut kaunis jouluaattokeli, toisin kuin täällä missä vettä on tullut todella kovan tuulen saattelemana. No, nyt on taivas seljennyt ja pakkastakin on peräti asteen verran joten oikeaan suuntaan ollaan menossa.

  Oikein mukavaa lauantaita ja muistahan ottaa rennosti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli täydellinen ajoitus lumentuloon. Nyt on maa vihreä ja lumeton. Täälläkin kova tuuli tuo kylmää, tietää myös liukkautta.

   Rento päivä, pyjamanhousuissa vieläkin ;-)

   Poista
 4. Nemppalassa Joulu on sujahtanut nopeasti, lähdössä vielä yhdelle lounaalle, josta kotiutumisen jälkeen Suomen avauspeli ja iso glögimukillinen. Kun Hopianuolella karautat huomenna kylille ja noudat Tontun lahjat, voit tarvittaessa konsultoida. Pakettiisi kuuluu vaihtomahdollisuus sekä osaan b ilmainen palvelu missä tahansa pisteessä...jäin miettimään kuinka Felixin joulu on sujunut? Kuusenne lienee vielä pystyssä ja kokonainen? Terkkusia kaikille ja ihania Joulun ajan päiviä. Hugs from Nemppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopea Joulu ;-)
   Toivottavasti olet kuitenkin malttanut levätäkin.
   Felixiä on näkynyt hetkittäin. Ties montako kertaa se on pitänyt häätää kananruokakupilta, syö ryökäle kanoille varatut kinkun läskipalat. Eikä se jaksa muuta kuin maata pulleana saunan lauteilla. Kuusi on siis edelleen oikeassa asennossa.

   Poista
 5. Täällä viimeistellään jo työtöitä, koska tammikuun puolivälissä uudet kujeet, tai niin ainakin pitäisi oleman. Pakkaaminenkin pitäisi aloittaa, kun ei kuitenkaan ennen tammikuun puoltaväliä ehdi.
  Toivottavasti toteemieläimeni on löytynyt.
  Hyvää tapania,
  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten tuossa jo Nempalle kerroin, Toteemieläin on erittäin tukevasti paikoilleen jämähtänyt. Uskoin jo nähneeni kaikki kissojen temput mutta kuinka moni on kuullut kissan röyhtäisevän? Niinpä :D

   Poista
 6. ...Piti vielä lisäämäni, että Leffeä katsoessa tulee niskat kipeäksi. OP

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com