perjantai 18. syyskuuta 2015

Nukkuu nukkuu, pikkulanttu nukkuu

Krooooooohpyyyyyyh (kuva: ES)

Nukkuu se meilläkin, pikkulanttu eli Esikoinen. Omassa sängyssään tuhisee väsynyt matkustaja.
Olin koulun pihalla aamulla kl. 03.28 ja bussi oli juuri saapunut Turusta. Kotimatkalla heitettiin yksi rinnakkaisluokan poika kotiinsa ja Torpan pihasora rapisi heti neljän jälkeen.

Yö oli ihan kamala, oma räkätauti hankaloitti unta, Nassea närästi ja se rapisteli ympäriinsä lähes tauotta. Tai tauottomalta se kuulosti pikkutuntien aikana, kun yritin nukkua ja samalla väijyin kelloa. Varsinaista väkisinmakuuta.

Sikäli oli helpotus, kun kello vihdoin soi ja loikkasin pyjamanpöksyistä verkkareihin. Onneksi vaihdoin edes vähän siivompaa päälle kun tuli se vieras poika kyytiin.

Hiljainen oli kaupunki, muutama taksi kurvaili liikenteessä ja jokunen hassu henkilöauto. Mietin, miten ihmeessä ihmiset jaksavat riekkua ravintoloissa valomerkkiin (03.30) saakka, ne ovat kai niitä nuoria?

Minäkin kömmin takaisin petiin, seuraava herätys oli jo 06.30 kun Nuorimmainen piti riipiä vällyjensä alta aamupalalle ja kouluun.

Hänellä oli poikkeuksellinen aamu, pääsi Isolla Mustalla kouluun. On se ihan jäätävän kokoinen auto, hupsistasamperi sentään.  Iso-J näyttää pieneltä (tai ainakin normaalikokoiselta) istuessaan kuskinpenkillä, se on aika outo juttu.

Kun Torppa hiljeni, raahustin kolmannen kerran yöunilleni. Heräsin kymmeneltä Leffen piipitykseen. Sillä oli ihan tylsää kun Peetukin vain kuorsasi eikä kukaan leikkinyt. Ja nyt kun termoksellinen seitsemältä keitettyä, seissyttä ja haaleaa kahvia on imuroitu ääntä päin voisin kuvitella pysyväni hereillä iltaan saakka.

Tänään odottelemme kaivuria ja muuta maansiirtokalustoa pihaan. Saa nähdä mitä sää tekee työmaalle. Ankaraa vesisadetta on luvattu ja se varmasti hidastaa maanläjitystä. Olisi nyt saanut jatkua kuivana nämä kelit ainakin viikonlopun yli. Tuleepahan kentän vedenläpäisykyky heti testattua.

Äitikullan olen luvannut viedä puolukoita jahtaamaan, sateella en lähde!
Kivaa perjantaita, missä lienetkin. Minä taidan ehtiä vielä ihan pienille hätäisille päiväunille.


PeeÄäs:

Kukkuu kukkuu, pikkulanttu nukkuu kellarin pimeässä nurkassa.
Hiiri se tuli ja puraisi, pikkulanttu naurista potkaisi.
Nauris se parkas ja nurkkahan karkas,
porkkana paineli perässä.
Sipuli vain itkeä pillitti,
salaatti se tilliä lohdutti.
Kaali se suuttui ja punaiseksi muuttui,
punajuuri punoitti muuten vaan.
Retiisi ja kukkakaali kikatti,
salaatti vain yksinänsä mökötti.
Suut meni tukkoon kun avain kävi lukkoon,
tarhuri kurkisti ovesta.
Ollaan me ihan kiltisti, kasvikset yhdessä vakuutti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com