tiistai 8. syyskuuta 2015

Hajanaisten kenkies lotinaa...

Nyt saa sataa
Tyylistä ei tingitä

... loppuu se hajanaisten kenkien lotina, tikkaita menin ostamaan, mutta kumpparit tarttui ekana käpälään.

Iso-J tunki käsväskyyni Tokmannin tarjouskuvastosta irtikynsimänsä suljunpalan, jotkut niveltikkaat pitäisi osata hakea. Ennen tikkaita löysin kumpparit ja nämä lähtivät heti kuljetukseen kun kokojakin oli vielä hyvin valikoimassa. Marralle tiedoksi, näitä oli myös lilana.

Kahdet Hunterin saappaat on nyt särkirikkireikäisinä, saas nähdä kauanko nämä norjalaiset kuljettimet näissä oloissa kestävät. Hintalappu oli positiivinen yllätys, siksi tein ns. oman hiihdon ja panostin syksysäihin.

Sain minä ne niveltikkaatkin, nyt passaa rymytä Torpan seinillä. Hieman panostusta työturvallisuuteen, entiset A-tikkaat nuljahtivat taannoin vinkkeliin ja iso mies päästi ison huudon ennenkuin mätkähti maahan. Kerroinko jo kuinka punamultamaali näyttää kaukaa katsottuna ihan vereltä?

Hirmu reipas olin tänään, monta asiaa sai henkselit ylleen. Kirjanpitäjäkin järkyttyy töihin palatessaan kun näkee miten ison pinkan papereita olen hänelle omin pikku kätösin esivalmistellut. Ei jää tilinpäätös kiinni papereista, ne on siellä missä pitääkin ja kuukauden tositteilla vielä nokitin, jotain siirtosaatavia jäi tilikaudelta seuraavalle ja nehän pitää huomioida, vissiinkin.

Koirat saivat eläinruokaostoksilta tuliaisia, kolme putkiluukiekkoa eli yksi per kuono.
Siinä kävi juuri niin kuin arvelinkin. Leffe lipsutti kuin mehujäätä, Peetu teki tehokasta työtä ja hotkaisi sisuksen kitaansa. Nasse toki osasi omansa tuhota, mutta ei Leffe. Ei se kurpannoutaja osaa edes luuta jäytää. Niinpä siinä kävi niin, että nopeet söivät hitaat ja Leffe tyri oman leiviskänsä. Peetu nappasi spanielilta saaliin. Ihan kuin Peetu olisi ollut pikkuisen pettynyt kun luunnappaus kävi niin helposti.

Aina ei voi voittaa ja Leffe ihmettelee miksi hänelle jäi (taas) mustapekka käteen. Eli luun rinkula. Nyt se hönö tepastelee ympäriinsä kauhean ylpeänä kun hänellä on oma saalis. Eikä kukaan tohdi kertoa sille, että näyttää ihan tajuttoman tyhmältä se luurengas suussa. Melkein kuin se pesupallo.

Esikoisen leirikoulutilikin on tyhjennetty ja fyrkat luovutettu luokanvalvojalle. Minä olen osuuteni tehnyt ja voin hyvillä mielin kuitata kirjanpitoaineiston omalta osaltani suoritetuksi. 

Iso-J:lle tiedoksi, matto on pesty, siihen tuli pari tahraa luiden imeskelystä johtuen. Tuli puhdas.
Nyt toveri Tyyny jo kutsuu, sinne siis!
Hyvää yötä, missä lienetkin!

Peetu pääsi läpi putkiluusta(kin)


4 kommenttia:

 1. Teinikumpparit - tuota mallia kehtaavat keskenkasvuisetkin käyttää :D Ja ihailtavaa työteliäisyyttä, minä kuittasin päivän kuskaamalla PääPuutarhuria silmiän laserointiin. Ikävä vaiva, kun osat silmistä irtoilee omin lupinensa. En päästänyt kaveria itsekseen ajelemaan, kun tietoa operaation jälkimainingeista ei ollut. Joutilas joutaa kuskiksi.

  Odottelen kelien tilapäistä lämpenemistä. Nytkin puuhellassa tulet, ettei ole kylmänkalseaa aamupuuhia askaroida. Joku sammuttaa illasta valot ulkona. Kaamos hiipii just illasta aina lähemmäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisitpa nähnyt kuinka Perikunnan silmät kiiluivat heidän huomatessaan hankintani, eeppisiä taisteluita tiedossa!

   Klapihellassa minäkin polttelin eilen paperisuljua ja koivuklapia, tuli mukavasti lämmin.

   Hyvän työn teit kun löydit kuskiksi, ei ole autoilijaksi leikkauksen jälkeen kukaan.

   Täällä paistaa aurinko eikä ole kylmä, ihan hieno sää nostaa vaikka valkosipulit.

   Poista
 2. Kiitos muistutuksesta, kumpparit, sellaiset vettä pitävät, eli ei hunterit, ovat asap hankintalistalla.
  Tyttäreni järjesti mut poninsa tallinvaihdon yhteydessä aikakoneeseen eli takaisin normaaliin hevostallin maisemaan. Sellaiseen jota ei ole vuosiin nähty. Sellaiseen missä on kuraa ja kakkaa ;)
  En ole ihan varma pidänkö tästä nuorennus kokemuksesta...
  Mutta niin se on että ponienkin varsa ja eläkevuosien väliin täytyy mahtua jotain duunin tapaista. Muutakin kuin laidunta ja kaffekekkereitä. Valitettavasti. Uhrauksia täytyy tehdä, huoltojoukkojenkin. Vaikka edes niiden kumppareiden hankinnan verran. Tallipuukkareista loppuu varsi ;)

  Paljon on teillä tapahtunut sitten viime kommentoinnin, nopeasti sanon onnittelut uudesta sydäntenmurskaajasta, joka olisi varmasti täydellisen sopivaa seuraa kultaiselle noutajalle. Luiden päälle näyttävät ymmärtävän yhtä vähän. Lefa on ihana! Ja sitten onnittelut kaikesta hevosrintamalla tapahtuneesta, hieno on voipullanne ja mitä erään projektin kariutumisen suhteen kävi, niin kannattaa muistaa että kaikella on tarkoituksensa ja asioille aikansa ja paikkansa.

  Ehdottomasti onnittelut ansaitsee J kaupat, aikamoinen haave sulla toteutuu. Hienoa!
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sullakin on Hunterit pettäneet? Ne ei jostain syystä kestä hokinpolkemia yhtään.

   Kohtahan se kura ja rapakin ovat riesana, etenkin tallipihoilla. Meillä sentään on toivoa pakkasesta ja lumesta, etelässä ei aina siihen tilanteeseen päästä koko talvena.

   Lefa on pönttö, ihan täysiverinen pösilö! Ja varmasti identtinen sielunveli kultsun kanssa. Sattuneesta syystä Lefan meille esitelleellä ihmisellä on kotonaan sekä Jenkki että Kultsu... voi sitä järjenvalon pimeyttä.

   Voipulla kultapossu on kieltämättä ottanut positiivisia edistysaskeleita, ehkä sitä ei sitten kuitenkaan itse ihan kokonaan pilattu kun on pienellä laitolla aika valmis tapaus monenlaisiin kinkereihin. Saapa nähdä ensi talven jälkeen missä kunnossa ollaan kun kotitreenillä pitäisi pitää kunto yllä.

   Se toinen projekti oli luokkaa 'hohhoijjaa', paljon puhetta tyhjästä eikä mitään valmista. Enkä nyt puhu omista puheistani. Jäi vähän tympeä maku jota ei yhtään lohduttanut se, että samaa kohtelua ovat muutkin tammanomistajat saaneet kokea, useampana vuonna.

   J-kaupoissa ei ole vielä nimeä, odotellaan yhden esittelyauton tarjousta. Siinä on hieno haave kyllä vaikka ihan citymallihan se on, ei oikea jenkkiversio. Mulle käy kompromissikin.

   F-kaupoissa sen sijaan on... niistä enemmän tuonnempana.

   Kaikkea hyvää ja kivaa syksyysi, toivottavasti elämässä alkaa tasaisempi jakso ja totut myös tallipihan kuralätäköihin. Osta jotkut räyhät pinkit kumpparit.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com