lauantai 2. toukokuuta 2015

Toukokuu on täällä taas

Bridezilla

Tässä meillä lyhyt toukokuinen katsaus kesämorsiamen elämään. Mutakylpyjä ihon kuorintaan ja heleyttämiseen, ylämäkitreeniä koivikkorinteessä laukaten muhkean takaliston kehittämiseksi, laumaelämää vertaistukena ja säännöllistä ruokailua. Ah helppoa elämää. Työnteossa ei ole hevosen tarvinnut hiota. Hännänseutua tarkataan visusti, nyt taas näyttäisi olevan ottipäivät, niin huolella on Tuisku rapsuttanut perskurkkanoita ja niin vihjailevasti Töttis Tuiskun kyljessä nyhjää.

Neitihevoinen pääsi sisätiloihin puunattavaksi jossa me puunaajat saimme suurimman osan savesta ja mudasta sekä irtokarvoista ja jouhista päällemme. Kotimatkalla kiskoin lähes täysimittaisen häntäjouhen kurkustani. Ikävästi kutitti.

Mitä musta jää kun mä lähden täältä?

Peetu pääsi samalla puunausreissulla Heidin hierottavaksi, kovinkaan rentona hoidettava ei ollut, kaksi piti kiinni ja yksi hieroi. Pahuksen jäntevä ja vahva tuommoinen vähänläntä terrierinpätkä osaa olla. 

Kotimatkalla autossa nuokkui kuitenkin huomattavan rauhallinen koira. Douppasimme koiraa uskomuspillereillä sekä illalla, että tänä aamuna, tavoitteena vähän rennompi hurmuri.

Tänään kurvasimme naapuripitäjään koiranäyttelyyn. Onneksi terrierit oli sijoitettu sisähalliin, ulkona nimittäin satoi vettä. Siellä sateessa ajokoiramiehet näyttivät viihtyvän ihan hyvin.

Vieläkään eivät tenavatähden voittohanat auenneet, hyvät arvostelut kyllä tuli, mutta ei sitten mitään muuta. Höh. Eikä sitä rentoa hurmurihenkeä löytynyt tänäänkään, liikkeet olivat kuitenkin letkeämmät, kyllä sillä hieronnalla on tehoa. Tuomarikin oli niin tiukalla linjalla, että arvelen hänen luulleen niitä punaisia ja vaaleanpunaisia muovinauhan pätkiä maksullisiksi.

Eilen alkoivat taas vaihteeksi Äitikullan kasvihuoneen rakennuspuuhat. Perustushan tehtiin jo viime kesänä, muistanette kuinka lapioin kuormallisen soraa pois kuopasta johon piti tulla vain puoli kuormaa... Talven aikana luotilangat olivat liikkuneet vain sentin, ristimitta otettiin moneen kertaan ja sentti oli heittoa. Ei siis ole routaherkkää paikkaa ensinkään tuo kasvihuoneelle katsottu paikka. 

Nyt on vuorossa perusharkkojen asettelu ja kenties jo huomenna päästään itse palapelin kimppuun.

Sen minä kyllä sanon, että kun se päivä koittaa jolloin se himmeli seisoo koottuna paikoillaan, posahtaa paukkukorkkijuomapullo auki! Pelkkä osaluettelo on masentavan pitkä. Optimistinen kokoamisaika kasausohjeen mukaan on kahdelta tekijältä puoli työpäivää, hahhah!

Tuvan leivinuuni lämpiää, ulkona on kostean koleaa ja olo on vähän kehno. En oikein tiedä mikä ja mistä reistaa mutta ihan kondiksessa en ole. Peruutin huomisen Attack-maratoninkin.

Tämmöistä tänään, huomenna lisää.
Mukavaa illanjatkoa, missä lienetkin!

12 kommenttia:

 1. Paljon kokoamistyötä tekevät ammattilaiset todella kokoavat kasvihuoneen tuossa tuokiossa. Vaan kun ensikertalaiset laitetaan piirrustusten äärelle, niin sanompas vain että esim. miten päin sen runkoprofiilin tai muut osat asettelee paikoillen ON merkitystä. Sitten puretaan ja kootaan taaaas kerran uudestaan. Ne kun oikeasti saa istutettua kiinni ihan miten päin vain. Oikea osa oikeassa paikassa voi olla kuitenkin väärin päin.

  Kannattaa varata aikaa ja janojuomia. Meidän kasvarin tekemiseen meni heti monta litraa lonkeroa kesähelteellä töitä tehdessä! Lopussa kiitos seisoo! Seniorikansalainen tulee hehkumaan kilpaa tomaattiensa kanssa :D

  Viimeöinen lämmin sade vihersi täällä maailman - ruoho kasvaa kohisten ja silmut turpoavat ja osa eksotikeistä on päätellyt kevään tulleen. Kotoperäiset lajit ovat kokeneena paljon varovaisempia. Takatalvi on pelottava asia....

  Hauskaa viikonloppua - me vielä koulutusharrastamme toiseksi viimeistä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hyvässä muistissa on se teidän rojekti!
   Meillä on nyt harkot vaaterissa ja ristimitta täsmää.

   Yhtään asennusjuomaa en työmaalle salli vietävän ennenkuin se hiton himmeli on pydessä.

   Vihertää kyllä ja on helppo hengittää, tihkua työntää harmaa taivas.

   Poista
 2. Teet varsin viisaasti jos pidät asennusjuomat pois työmaalta koska toiset noista valmisjutuista ovat todella kiinalaisia. Ei niinkään sen kasauksen kannalta mutta se osien määrä ja kun pultin pituusmitoissa on kolmen millin ero, se myös tarkoittaa sitä ettei niitä ole tarkoitettu viljeltäväksi ihan joka paikkaan. Sain tästä asiasta karvaan muistuksen kun kasasin uutta sirkkeliäni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruuvia 411 käytetään sisäpuoliseen kiinnitykseen, ruuvia 412 ulkopuoliseen. Noin niinkuin alkajaisiksi.

   Sirkkelin olisi varmaan ihan hyvä olla kasattu just eikä melkeen.

   Poista
 3. Oi, mikä ihana haukotus, ihana kuva!

  Ps. Tänä aamuna Hän meni ulkoistaessa hevosia Skipin karsinaan syömään kivennäistä. Kuikuili tallin ovesta varovasti ulos, vissiin mietti, että jos sataa, että tullako vai eikö tulla jos kastuupi hipiä.... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kauneudenhoitotuokio oli ilmeisen rentouttava kun noin leukoja repii. Vielä on villahousuista viimeinen kerros jalassa, harvinaisen koinsyömän näköinen onkin tänä keväänä. Mutta onhan tämä kevätkin tullut nylkkäämällä eestaas. Vähemmästäkin hevonen hämmentyy.

   Jahas, että nytkö hänen hörhöytensä kavahtaa jo sateita? Onkohan hevosilla joku vauva-lehden forumipalsta? Siellä on semmoisiakin ryhmiä kuin 'odotuksen odottajat' joten Töttishän kuuluisi nyt näihin ovuloiviin odotuksen odottajiin, o-o-ouuu.

   Poista
 4. Viittaan lähettämääsi kuvaan - pionit on vallan jees, mutta kukkivat vähän aikaa. Jaloruusuja älä laita mansikkamaan puoleiselle sivulle, ettei piikit ole kyykkijöiden ahterissa. Syksyn kukkijoiksi asterivalikoimissa on paljon ihania, esim. 'Sini' tai punahattuja. Niitä saisit minultakin. Liljojakin vois tuuppia sinne väleihin, mikäli ne eivät ole myyrien syöntilistalla. Reunustalle vois tyrkkiä jotain yrttejäkin esim. mäkimeiramia (kukkii myös kauniisti ja pitkään) Paljosta on helppo valita...

  En jaksanut näpytellä vanhanaikaiseen luuriini tätä litaniaa, joten tässä ole hyvä vain :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, siinähän on semmoinen 5 metrinen pätkä muhevaa multamaata, kasvihuoneen eteläseinällä, aurinko paistaa aamusta iltapäivään.

   Jotain tuoksuvaa siihen pitää kyllä saada, päivänliljat ovat silloin melkein must. Meillä on liljapenkki melko lähellä joten toistamoista en ehkä halua. Mutta joku koko kesän kukkiva alue olisi ihana. Ja ehkä sinne pari pionipuskaa voisi survoa, samoin kuin pari ruusuakin, ettei peräti ruusuköynnöstä omaan ristikkoonsa, nyt olisi otollinen aika rakentaa ruusukaari... Loppukesän kukkijoista en oikein tiedä, asteria ja punahattua nyt vähintään pitää laittaa. Yrttimaa on kasvihuonetta vastapäätä.

   Kärhöjä en laita, en vaan tule niiden kanssa toimeen vaikka ihania ovatkin.

   Hmmm, jään miettimään ja selaamaan taimistojen tarjontaa. Kanankuskausreissulla olisi tietysti otollinen hetki piipahtaa Särkällä.

   Poista
 5. Jos sie tuot kanaset, niin talo tarjoaa ruhtinaallisen perennakuorman paluupostiin. Aurinkopaikan perennoja keväästä syksyyn. Pionit saat hankkia ite ja ruusut, jos niitä halajat. Ne on kyllä töiseviä ja ötökkämagneetteja, joten itse välttelisin niitä jos ne ei ole silleen JusNäitäMäOlenAinaHalunnut.

  Paikka on hieno ja kasvihuone kuin helmi. V-A-R-M-A-S-T-I seniorikansalaisen unelmien täyttymys! Saahan siitä nauttia muutkin... Täällä olis esillä sitten innovatiivinen automaattinen kastelujärjestelmä ja automattisesti avautuvat kattoluukut tuuletusta varten. Elämää helpottavia systeemejä. Toimivina vieläpä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie tuon! Koetetaan vaan katsoa joku sopiva hetki ennen kesäkuun 22. päivää.
   Särkältä saan varmaan inspiraatiota aukkopaikkoihin? Ja taatusti saan, on sen verran hanakka yllyttäjä siinä mukana :D
   Onhan mulla pioneja vaikka kuinka ja ruusupenkkikin, muutama muinaisruusupuska ja paljon juhannusruusuja.

   Kasvarin mukana tuli joku näppärä ja kätevä kastelusysteemi, näytti lähinnä lypsykoneelta letkuhörsöineen. Tuuletusluukuista en ole uskaltanut edes kysyä, kunhan nyt saadaan se hiton himmeli pystyyn niin sitten mietitään mitä niistä ylimääräisistä osista voisi värkätä.
   Mun tekisi mieli laittaa sinne pieni kamina, syystalven glögi-iltoja varten :D
   Mielelläni katson teidän ratkaisunne, ovat varmasti tarkan pohdinnan hedelmiä.

   Poista
  2. Ja herranjestas!! Viiniköynnös. Sehän se on PAKKO laittaa. Miten mä voin unohtaa viiniköynnöksen?!

   Poista
 6. Talo tarjoaa viiniköynnöksen :D Lehdistä saa viiniköynnöskääryleitä. Talo tarjoaa myös reseptit....

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com