keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Piip-piip


Varhainen lintu

Eipä mulla muuta tällä hetkellä, kuin että hautomakone on tullut äidiksi. Ensimmäinen pikkuinen pinnisti yksiöstään ulos seitsemän aikoihin tänä aamuna. Hetken märkä ja käppyräinen rääpäle huokaili ja lepäsi, sitten taas piippasi ja yritti hakea jalkoja alleen. Lepäsi, piippaili, räpiköi ja yritti taas. Rymysi pari kierrosta koneessa olevien munien ympärillä ja piipitteli aina vain äänekkäämmin.

Pikainen neuvonkysely FB:n Munanetti-ryhmässä tuotti ohjeet siirtää tämä aikainen tipu kanan alle. Seuraavien pitäisi nimittäin kuoriutua vasta perjantaina. Yhdessä munassa on kyllä jo pieni särö ja voi olla, että sieltä seuraava valmistautuu kuoriutumaan.

Kiikutin äsken tämän pikkuisen tallissa olevien kanamammojen ja viiden tipun häkkiin, helman alle se sujahti niin että heilahti, kanamamma kyykistyi päälle ja kurnutti äidillisesti. Taisi ottaa omakseen tämän tapauksen.

Näillä näkymin tämä konehaudonta jää kokeiluksi, on se kuitenkin niin luonnotonta maatiaiskanoja haudottaa, kanaemo on kuitenkin aina paras emo.

Katsotaan nyt loputkin kindermunat ja toivotaan hyvää alkua pikkuisille vaikka koneesta ovatkin saaneet alun elämälleen. Näistä saattaa sukupuolijakaumasta riippuen herua muutama myytäväksikin, katsotaan sitä sitten kesemmällä kun harjat ja heltat kasvavat. Tämä pikkuinen näyttää kyllä hyvin kanalta, tuossa nokalla ei ole näkyvissä minkäänmoista harjan alkua. Kukkotipuilla sen näkee jo noin pienestä.

Nyt riipaisen tuvan ikkunoista valkoiset verhot alas ja koneeseen, Esikoinen pesee jääkaappia ja tekee sieltä samalla arkeologisia kaivauksia. Ällöttävin löytö tähän asti on vajaa purkillinen jotain valmislattekahvia, ruskeita kokkareita. Sanonko miltä näytti? No en sano, kuvittele itse *yrks*

Kepeää keskiviikkoa, missä lienetkin!

Piippiippiippiip
Maaorava?

TILANNEKATSAUS kl. 21.50:
hautomakoneessa 8 munaa joista viidessä särö. Siellä on kohta ruuhkaksi asti tipusia :D

6 kommenttia:

 1. Mikä ihana maaorava! Aikamoinen kone kun jopa oravia haudottaa ;D Meillä ei kukaan halunnut hautoa. Joko vika on pesässä tai liian rauhattomassa kanalassa, mutta toisaalta, omakaan energia ei olisi riittänyt tipujen hoitoon.

  Koska Hullu-Valma on tätä nykyä hihnassa, niin kanatkin saavat olla pihalla irti. Hyvin on teiltä tulleet kanat (Ellu ja Viiru-Pilkku) myös oppineet pihailun ja osaavat hienosti muiden mukana käskystä mennä takaisin häkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaorava kiikutettiin heti kuivuttuaan talliin tipuhoitolaan jossa kaksi kanamammaa nyt kasvattaa kuutta tipusta. Illalla kävin katsomassa ja hyvin se pikkuinen pomppi muiden mukana. Vaikka muilla on ikää vain pari päivää enemmän, ovat ne jo huomattavasti vikkelämpiä. Tämä uusin jotenkin vielä opettelee kävelyä ja nokkimista.

   Odota vaan, teidän kanat lätsähtävät pesään sitten yhtenä rintamana joskus kesemmällä.

   Töttiksen siirto laitumelle olisi piakkoin ajankohtaista, koetetaan jossain vaiheessa kesäkuun ekalla viikolla katsoa miten se kesämorsian sieltä teiltä siirtyy pois. Mitenköhän se tulee toimeen ilman Tuiskua ja Vallua? Onhan sillä Ihmepoika tietysti mutta kun Ihmepojalla on se uusi nuori tyttöystävä niin voipi tulla kissatappelua ja suurta draamaa.

   Voi Hullu-Valmaa... nimellä paiskasit sitten koiraa :D
   Kanat ovat parvieläimiä ja kun yhden saa sinne minne pitääkin, muutkin seuraavat kyllä perässä. Usein se on aamulla kana joka ekana ulos menee, kukko tulee sitten kun heräilee. Ja hoitaa toki kukon velvollisuuksiaan kanalan hämärässä.

   Poista
 2. Oikeassa olet, kaikki elämä mikä on saatu aikaan koneella, on jotenkin luonnotonta. Siitäkin huolimatta että kanaemot huolii nämä kyborgit :)

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina vähän luonnotonta kun ihminen sörkkii asioissa jotka Luonto on hoitanut vuosituhannet itse.

   Viikonloppuja!

   Poista
 3. Ihana piippari, toivon noita paljon lisää!
  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on nyt koneessa 4 ja koneessa munien sisällä 4. Voi veljet kun viihdyn hyvin työpöydän ääressä.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com