tiistai 5. toukokuuta 2015

Ihmepoika

Eipä mulla muuta kuin että Ihmepoika reenaa ja hyvin reenaakin.
Kuvat eivät ole omia otoksiani, ansiot kuuluvat Ellille. Ratsastajakaan en ole minä. Minun osakseni jää vain iloitseminen, hieno pieni talvisen metsän varsa Skogspojke on nyt Mahtimies.

Hyvä se oli, hyvä siitä on tullut ja paremmaksi vaan kehittyy. Voi että, tätä on kuulkaa hevosenomistajan onni puhtaimmillaan. Hyväntuulinen hevonen joka tekee työnsä parhaansa yrittäen, innoissaan ja mielellään.

Olen niin onnellinen, että apuna on joukko asiansa osaavia hevosihmisiä, tyyppejä jotka oikeasti ja aidosti tykkäävät Ihmepojasta ja auttavat meitä tällä hevosenelämän pituisella matkalla.
Sydän pakahtuu ylpeydestä, tuo hevonen on niin mainio.

Pitkää ikää ja kevyitä laukkoja, terveyttä ja onnea, niitä toivotaan!

Keväinen päivä, lämmintä ja perhosia. Pitkä päivä kaupungilla. Nyt ehkä pieni iltakäppäily pihalla ja sitten ansaitut unet.

Mukavaa tiistain loppuiltaa, missä lienetkin!
12 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää vanhan kukkahattutädin silmiin niin liike kuin yhteistyökin!

  Lämpöaalto on hellinyt Pohjanmaata. Kyllä on ilo elää keväässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin kuule kukkahattuineni onnessa hymisen.

   Ihana kevät! Ja tuo lintujen iltakonsertti, aah!

   Poista
 2. Vau vau vau! Vitsi miten hieno, makea toi ylälinja ja takajalan työntö!

  VastaaPoista
 3. Hieno juttu että edistymistä tapahtuu. Minen tiedä hevosista mitään mutta mulla on jostain syystä iskostunut päähän että hevoset osaavat olla kovapäisiä joten niiden kouluttaminen ei liene helppoa?

  Voi olla (ja on kait varmaa) että olen väärässä ja hevoset ovat paljon älykkäämpiä kuin esim. koirat :)

  Mukavaa loppuviikkoa - meikä kärsii taco-kirouksesta ja eilinen päivä meni wc:ssä. Mahaa polttaa edelleen joten tästä päivästä taitaa tulla toisinto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä nyt tiedä ovatko kovapäisempiä mutta ihmisen pitää osata lukea hevosta. Melko usein hevosen 'temppuilu' johtuu kivusta tai vääristä varusteista. Yleensä vika on satulan päällä. Eli vaatiihan se taitoa.

   Siksi minä pidättäydyn huolehtimaan hevosen perustarpeista ja osaavammat kouluttavat. Toki se käsiteltävyys pitää olla kunnossa ihan arkielämässä. Väkivallalla voi toki kouluttaa mutta semmoinen hevonen ei tee mitään mielellään ja vapaaehtoisesti, se tekee pakosta ja alistettuna.

   Onnellinen ja tasapainoinen hevonen tekee hommia mielellään ja sen kyllä näkee.

   Monet ratsastajat ylianalysoivat ratsastusta ja jokaisen askeleen jokaista vaihetta, tärkeämpää on kuitenkin hevosen liike kokonaisuutena, sen rytmi ja tempo.

   Mitä tulee hevosten älyyn, fiksuja ne ovat vaikka aivot ovat kananmunan kokoiset. Ne tulkitsevat ihmisen liikkeitä, hengitystä ja koko olemusta tehden omia johtopäätöksiään.

   Tammat tuovat omat kiemuransa mukaan...

   Poista
 4. On kyllä Ihmepojasta kasvanut ja kehittynyt jo oikea mieshevonen!

  VastaaPoista
 5. Ja miten nopeasti aika on mennyt!?! Justhan se oli ihan pieni.

  VastaaPoista
 6. On se hieno! Ihan syystä olet, ja saat olla, ylpeä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh, on se. En edes raaski uutta postausta tehdä kun tykkään katsella näitä kuvia aina vaan uudestaan. Mun FB sivulla on muuten lyhyt video jäbäleissonin laukkaliikehdinnästä. Äänet päälle ja kuulet kuinka juna puksuttaa <3

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com