sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Kakkua ja kivitöitä

Suut makiaks

Oi että, tämmöiset suloiset sunnuntait ovat kyllä niitä elämän hohtohetkiä. Ihana päivä aamusta alkaen. Retuuttivat aamiaistarjottimen yläkertaan, joka-aamuisen myslimössöni korvasivat ihanat lohivoileivät ja kahvi. En voisi kiitollisempi olla. Ja hortensia tuli, eivät luovu perinteisestä Äitienpäiväkukasta vaikka miten pyydän. No onhan se hortensia kaunis, tykkään kyllä.

Kun aamupalasta oli selvitty, siirryimme ulkokattaukseen Äitikullan vohvelibaariin. Aurinko Armas jaksoi paistaa ihan koko päivän ja hupparit sun muut ylimääräiset vällyt siirtyivät oitis narikkaan. Ihan oli t-paitakeli.

Sieltä olikin hyvä lyllertää pullean vatsansa kanssa kasvihuonetyömaalle. Tänään tehtiin kestopuusta lattiaritilä, ensin yksi iso joka sitten katkaistiin kolmeen ritilään. Niitä on kätsä liikutella huoneesta ulos pesuun jos tarvis. Kuvassa homma on vielä vaiheessa, lankut on vasta aseteltu suunnilleen omille latusilleen.

Iltapäiväkahvilla olikin yläkuvan suklaamansikkakakku jonka Nuorimmainen ihan itse värkkäsi alusta loppuun. Mansikkaruusun veisteli keklumestari Esikoinen. Ovat ne taitavia, ryökäleet. 

Hyvin suunniteltu ja niin edelleen

Tarkempi katsoja huomaa kivikokoelmia kasvihuoneen molemmin sivuin. Tuonne taakse Iso-J värkkäsi varsinaisen pirunpellon. Koko pitkä matka on kivetty etureunastaan. Hevostarha on ehtymätön kivien syntylähde, sieltä saa vaikka minkä kokoista murkulaa niin paljon kuin jaksaa kantaa. Otan kuvia lähempää kunhan päästään sitä puolta ajattelemaan. Kasvihuoneen pohjatyöt on nyt tehty sisältä ja ulkoa. On sorat, suodatinkankaat ja nurmen rajaukset. Eipä tarvitse kitkeä, kunhan vaan haravalla vetelee soraan somat kuviot. Kasvihuoneen eteen toki tulee laattaa ja muuta rekvisiittaa, sitten aikanaan.

Seuraava urakka onkin aloittaa himmelin kasaus. 

Lauantain töistä on tietysti mainittava puukuorman riiheen pinoaminen. Minä ja Perilliset tehtiin noin 5 tiukkaa pinokuutiota, siinä on saunapuuta kesäksi. Tänä aamuna tuntui kieltämättä selkä ja persaus hieman 'kireältä', jalkalihakset lyhkäisiltä ja muutenkin eteneminen oli hidasta ja kankeaa. Mutta onpahan klapit siellä missä pitääkin.

Lauantain hommia (kasvihuonetyömaalla) hidastivat kaksi kaupunkireissua. Ekalla käytiin Iso-J:n kanssa kahdestaan tekemässä asiakkaalle yksi esillepano joka on vielä(kin) vaiheessa. Tokalla Iso-J ja Perilliset kävivät keskenään, minua ei sille reissulle huolittu mukaan. Ostivat hortensian ja muita lahjuksia.

Nuorimmainen kerkesi lauantaina humputtelemaan Ihmepojankin kanssa, oli kuulema ollut mukavaa ja kivaa. Minulta jäivät hevoshommat täysin paitsioon, olihan se mielessä päästä maastoon Töttiksellä mutta kun ei joka paikkaan veny niin ei veny.

Nyt alkaa päivän ulkoilma-aktiviteetit painaa silmäluomissa ja iho kihelmöi, kevätaurinko on kuumottanut oikein kunnolla. 

Alkava viikko on aikataulullisesti melkein normaali paitsi Helatorstai taas sekoittaa pakkaa. 
Siitä sitten lisää tuonnempana. Kunhan nyt maanantaista selvittäisiin.

Mukavaa illanjatkoa, missä lienetkin!

Kaikille äideille onnittelut.

Omena kukkii jo !


6 kommenttia:

 1. Jo vain kuulosti hyvältä sun äitienpäiväs ja niinhän sen tietysti pitääkin.
  En lakkaa ihastelemasta kasvihuoneen jämptiä toteutusta ja odotankin sitä hetkeä kun sen pääsee näkemään täysin valmiina. Komea ilmestys, luulen ma. Ja perusteellinen tekotapa takaa pitkän iän.

  Täällä ei aurino paistanut kuin aamupäivästä sillä kolmen, neljän aikaan alkoi taas satamaan ja sitä herkkua sitten riittääkin reilun puolentoista viikkoa mikäli säätietoihin on uskominen. Ei hyvä juttu laisinkaan.

  Mukavaa loppuiltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirmuisen kiva päivä oli, näiden kanssa on vaan niin kiva olla.
   Varmaan osasit jo päätellä, nämä kasvihuoneen sivubisnekset ovat vain sijaistoimintoja joilla valmistaudutaan itse asiaan. Rohkaisua tarvitaan ja sitten vaan paketteja purkamaan. Vähän ollaan jännän äärellä mutta kyllä se klaarataan. Laitan kuvia.

   Säitä toivoisi, etenkin sopivaa viilentävää tuulta kun ollaan huoneen sisällä viimeisiä kattoruuveja asentamassa...

   Poista
 2. Iloista äitienpäivää on sielläkin vietetty säiden helliessä. Meilläkin paistoi aurinko, vaikka lämmöt ei paljon yli +10 menneetkään. Mutta äiti ja anoppi on syötetty ja kestitty. Molemmille annoin valkovuokon eri muunnoksia - niitä oikeita äitienpäiväkukkia minun mielestäni.

  Kasvihuoneprojetista odotan jännällä kuvia. On se vain semmoinen rykäys pystyttää ja saattaa toimintakuntoon. Kerran vain tehtävä. Tänään huomasin kahden katin livahtaneen raollaan olevista kasvarin ovista hautomaan päiväuniaan lämpöön ja tuulettomuuteen. Toinen oli hallaharsokasaan perustanut pesän, toinen tyytyi kasvualtaan pehmeyteen.

  Voimia viikkoosi! Helatorstai keskeyttää hauskasti viikkoa. Ainakin koululaisten mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti paistoi aamusta iltaan. Varjossa oli +16 joten kyllä auringossa tarkeni.

   Valko- ja sinivuokosta on hämmentävän monta variaatiota, kuten nyt vaikka punainen sinivuokko :D

   Kissat varmasti viihtyvät kasvihuoneessa, lämminhän se on. Hyvällä tuurilla juoksee pulska hiiri suoraan suuhun.

   Mukavaa viikko sinullekin, ylimääräinen vapaapäivä on ihan kiva. Täytyisi nyt vain päättää kuinka sen käytämme.

   Poista
 3. Huihai Isolta Kirkolta. Viikko on päässyt hyvään alkuun ja edellinen hujahti pääasiassa täällä sekä työn että huvitusten merkeissä. Viikonloppu humputeltiin jaloa ranskalaista juomaa maistellen, extra brut valikoitui vaativan raadin suosikiksi. Raadissa oli Bokserineitojen ja Neiti Ruokarohmu Vesikoiran Emännät. Lauantaina kotiin välilasku. Huomenna aamukokouksen kanssa kotiin imurin varteen ja valmistautumaan uusiin koitoksiin perjantaina. Tervehdi Eläinosastoa erityisesti, eritoten Kummikoiralla oli vahva ihailijaraati skumppalasien äärellä. Soitellaan viimeistään huomenna, tänään katsotaan jääkiekkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdin Eläinosastoa, mokomat karvakorvat terrorisoivat Torpan rauhaa mitä kekseliäimmin. Niistä lisää sitten ihan omassa postauksessaan.

   Soittelemme... joku pihistää ihan varmasti mun vuorokaudesta tunteja!

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com