perjantai 2. tammikuuta 2015

Puhdas pöytä


Uusi vuosi on hyvä aloittaa puhtaalta pöydältä. Tässä tilanteessa puhdas pöytä tarkoittaa puhdasta työpöytää. Tänään on puserrettu 'pikkuisen rästissä' roikkuneet matkalaskut ja kahden kuukauden tiliotteet tositteineen nippuihin. Vain yksi postin kuitti taisi puuttua, muilta osin kirjanpitomateriaali on liikuttavan hyvässä jamassa. Tippaakaan en kehu, mutta oon mä aika jehu, Iso-J:n lempilainausta härskisti hyödyntäen.

Kaiken huojennuksen ja ilon lisäksi pikkuisen ärsyttää. Mikähän se oikein on, että kun koko aineisto on mapissa omassa välikössään sitä mukaa kun tositteita syntyy, on silti ihan pahuksen vaikeaa printata verkkotiliote ja laittaa tositteet tiliotteen mukaiseen järjestykseen? Ehkä se aloittamisen kynnys on korkea juuri siksi, kun tietää, ettei hommaan mene kauaa. Kirjanpitäjä, tuo alansa aatelinen, pääsisi paljon helpommalla, kun paperit olisivat hänellä samaan aikaan, siis ne matkalaskutkin... Nyt kyllä on tehty uudenvuoden lupaus (Iso-J lupasi), jotta myös matkalaskut toimitetaan kunkin kuukauden tositteiden mukana.

Ajopäiväkirjakaan ei ole iso homma, jos sen vielä siirtäisi kokonaan sähköiseen versioon niin eihän tässä olisi hätäpäivää. Nähtäväksi jää, opitaanko vuoden 2014 takkuiluista yhtään vai onko tilanne sama vuoden päästä.

Muita ansioita tälle päivälle ei voi mainita. Märät hevoset saivat kuivatusloimet niskaansa, täällä satoi erittäin vetistä lunta enkä aamulla tajunnut nakata hevosille sadenuttuja niskaan. 


Kanalassa (juu juu, spesiaalipostaus tulossa) on ymmärretty termi 'pesäpäivät' ihan omalla, kanamaisella logiikalla. Siellä löhöttää nyt yhteensä kolme kanaa hautomislättynä. Kaikilta kerään munat päivittäin alta, yksi kääpiökochin ei tosin ole vielä huomannut, että käyn munavarkaissa. 

Ei nimittäin ole kauhean järkevää heidän hautoa nyt, kun kylmin kausi on vasta tulossa. Meidän kanala ei ole lämpimimmästä päästä joskin plussalla se pysyy enimmän osan ajasta. Hautokoot keväämmällä jolloin tiput pääsevät hyvissä ajoin uloskin. Nyt on ihan liian aikaista moiseen hommaan.

Muilta osin olen edelleen pihalla kuin lintulauta näiden arkipyhien ansiosta. Oli ihan kamalan vaikea tajuta tänään, että on ihan tavallinen perjantai. Ja koska ollaan puoliksi joululomalla, oli aivan oikeutettua hiippailla takaisin vällyihin heti kun hevoset oli aamulla ulkoistettu ja myslikuppi kaavittu tyhjäksi. Jääkaappi on muuttunut runsaudensarveksi, sieltä löytyy joka päivä uusia kerrostumia joista saa värkättyä melko vähäisin ponnisteluin aterioita. 

Tänään kylläkin tehtiin semmoinen veto, että Perilliset tekivät omat pizzansa ja Iso-J haki kylän kebapkioskilta evästä. Haki tasan kaksi kertaa, ensimmäisen ja viimeisen. Pikkuisen närästää, potkii ja tyrkkii takaisin se annos. Ei millään pahalla, mutta kyllä niitä annoksia pitäisi kai pystyä syömään ilman puolentoista promillen kanta-asiakaspöhnääkin? 


Nämä kuvaklipit ovat Frozen -elokuvasta. Sydäntä lämmittää nähdä, että muutkin ovat oivaltaneet vuonohevosen uljauden ja ilmeikkyyden. Varmaan ovat googlen kameramiehet sen takia surranneet meidän peltojen yllä kun ovat Ihmepojan temmellystä taltioineet leffan hevosten esikuvaksi. Syksyllä nimittäin monta hiton päivää joku kamerahelikottero pörräsi näillä hehtaareilla. Nyt se syykin sitten selvisi. Leffassa tosin ratsastetaan myös hirvieläimillä.

Ja vielä yksi juttu johon pyydän sivistyneen lukijakuntani apua. Kuka tietää tälle vekottimelle suomenkielistä nimeä? Kyseessä on siis voikiharrin, voirauta, voin veistäjä... voivoi! Muistan kyllä nähneeni jossain mummolan kyökkilaatikossa moisen puuvartisen vehkeen mutta nimi ei silloin jäänyt mieleen.

Piti kysyä asioista hyvin perillä olevilta tahoilta (kiitos Salla ja muut), mutta virallista vahvistusta suomenkieliselle nimelle ei ole saatu. Ei todellakaan ole first world problems, mutta minua riivaa tämä asia niin kauan kunnes oikea termi löytyy. Ja homman alullepani Annette, entinen ihana työkaverini. Terveisiä vaan, kyllä se nimi vielä selviää.

Tämmöistä tänään. Huomenna saatan katsella maailmaa Ihmepojan korvien välistä, tai sitten en.
Mukavaa viikonloppua, missä lienetkin!


PeeÄääs:
kävin kurkkimassa vähän tämän blogin tilastoja. Julkaistuja tekstejä on reilut 1260 kpl aloitusvuodesta 2009 alkaen. Luonnoksissa roikkuu 24 kpl jonninjoutavia ajatuksenpätkiä. 

Kommentteja ei suodateta mutta Blogger on kiva ja blokkaa nigerialaissukulaisteni yhteydenotot suoraan. Jonkin verran tarjotaan kaikenlaisia lääkkeitä ja muita ulkomaan ihmeitäkin, nekin kommentit jäävät näemmä suoraan mappi Ööhön. Hyvä niin.

Viime vuosi oli julkaistujen tekstien osalta köyhä, vain jotain 190 tekstiä. Niistäkin voi olla montaa mieltä, rima julkaisun suhteen ei todellakaan ole korkealla. 

Liikenteen lähteitä ovat hirnakka -googlehakujen lisäksi Sirkun blogi ja Partapappa. Hakusanoina käytetään neljänneksi eniten Metsäsika -sanaa. Se on se teksti jossa oli kuvia karvaisesta Nassesta. Luetuin/katsotuin teksti on Tipitii. Pitää joskus perehtyä tarkemmin noihin tekstehin. Nyt en jaksa edes linkittää. Etsikää itse :D


10 kommenttia:

 1. On pakko laittaa heti tämä "hae tätä kuvaa googlesta" - toiminnon seurauksena ja kuvahaun antimena tullut vastaus:
  Kilin kellit se mikään voikiharrin ole vaan ehta Hunger Games - veitsi! :D

  https://www.google.fi/search?tbs=sbi:AMhZZitsxHjsFkD-lpvXEBOJh2rLjBiIsG6PVofJGH2v2J6pPVU9rcBTk3sOdLcMtRa90vqWWYWR96aoSTo1FswtypEN7GJXjGRIOBCiiRimxoIcl7sWLNYyd8suiKhd_156Xxcgwi9PU2OGrD9UfmNP-l21QdZ0uz14QjAyljDlw1vuFZdCoUnCN5eloYqukg6zrFccYTJwl8HsDsAzj2anv633bcngr2t8-HVq2pNHwt4B6Huvus-LgP9f6OGUDGjRaZe4DNszsO_1A1SbmcABhComQelMOGD4j4ojp0xePjdFvYouAYuh7v0NFlTWx1eCv-zI-IysT0ujTfjPTp5i7gkQHmdAtZ3h7fmtQlFgjZ6dY8H1SRczWBVstvmUT0zmfZq9rRKKVg3El56KCXbfSnDP8s7UPHqCW4tBg1lQrz9CetvMsHHizZMNQpnCmy7XSl7Oe-Nebps4Z8Th-6mUNwjCRec924_1KhauUIEPh_1d9wgUfLybXQCUI-UPtrWQWQAqX_1pJhUQmbm_1bCx_1UUyh47_1htP0C3XeatTDx92S0fNAPM5IUbuHd5ifzeoiwBtGtaXeH-9eToc0RE8ziTF6qkZqCZ226u6HP4ZCj2Qh1B9U_1i9b44vz1fJEnJwJS0aTMRCqRWWCOk2xD_1q0vYLKhc_1zlCqFCgaO31aLFTuM-0AOGZO6mMhn3YmeVwwj6yUoIv-ukFiRVf9At5u2zj1OWLYA6XJuqI_1IKMlbiHVMOY4mN1_1s7oBQR-botb4wkkmCpLcRXebOeUpdhGQqAHtdwppsstJxbHfHdxkFPh5kW72KFb24JUbpST78OtnTffMfBy6vAo7LDV

  Joten luonnollisesti seuraava kysymys onkin että mitä sä taas sanoitkaan siitä jääkaapin sisällöstä...hmm...runsauden sarvi? :P
  No joo, leikki sikseen ja hyvää alkavaa vuotta naiselle jolla on muuten jumalattoman nätti käsiala (joo, en mä stalkkaa mutta muutaman kuvakäsittelyohjelman läpi ajettuna, 1300 -kertaisella zoomauksella ja yhden käsialaanalyytikon lausunnon perusteella vois sanoa että sellainen käsiala millainen emäntä!)

  Mun piti jotian kommentoidakin mutta mä unohdin...niin, se on ihme juttu että ne kiertää helikopterilla kuvaamassa sun matkalaskuja. Toivottavasti asia selviää mitä pikimminkin ja nuo Töttiksen piirroskuvat on hienoja!
  Niin niin, mie tykkään... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa, tuo näkyvä tuherrus on Iso-J:n harakanvarpaita, minun ovat ne pienet v-merkit tiliotteessa :D

   Nyt on Paimenella kyllä vähän vahvemmat yrtit iltateessä.
   Kiitos illan nauruista, vähän nimittäin hetki sitten pisti suuta mutruun kun totesin kissanroiston jyrsineen MacBookin upouuden laturin johdon poikki. Se ei ollut halpa jyrsintä se... kohta myyn kissannahkalakkeja ja muita karvareuhkoja! Taatusti luomua ja lähituotantoa.

   Poista
  2. Hittolainen! Ei voi olla...elä hemmetissä...et kyllä sano sille mitään :D

   Ei ole mitään lisäaineita iltateessä vaan mä olen taud(e)istani huolimatta poikkeuksellisen hyvällä tuulella kun sain taisteltua muutaman asian kondikseen.

   Nuorille Veljeksille huutia jos moista tekevät! On meinaten julma tosiasia että "varaosat" maksavat monasti maltaita ja harmitusta lisää se että laturi johtoineen on sieltä tärkeämmästä päästä.

   Mä voin ostaa yhden muun reuhkan...tosin ilmoituksessa ei käynyt selville että onko se katinkarvaa vai jotain muuta :P

   Poista
  3. Hahhaa ;-)
   Ja ne Pikku Kakkoset päätyvät kohta nahkurin orsille jos ei nuorisorikollisuusoireet lopu. Muita karvareuhkoja ei just nyt ole luvassa.

   Poista
 2. Ihan selvä ihmepoika noissa kuvissa! Kuka muu muka se olisi ;) ?

  Kiitos vuoden ensimmäisestä joulukortista, kaunis oli kuvan liinakko. Meiltä jäi tänä(kin) vuonna kortit laittamatta, mutta jokainen joka kortin olisi saanut, on kyllä ollut tiiviisti mielessä. Hoitamattomat hommat ovat paljon raskaampi taakka raahattavaksi, kuin se "vaiva" mikä asioiden hoitamiseen olisi mennyt.

  takaraivossa on leikkauskivun lisäksi tykyttänyt ärsytys voikihartimen nimestä. Olen siis niin sata varma että se olisi nimeltään voilasta tai voikapusta, mutta eihän se ole. Ainakaan guuklen mukaan, tai kuvahaun. Äsken aloin penkomaan näitä kapustoja valmistavia firmoja läpi ja da-daa,
  osuma ? http://www.puusorvaamofors.fi/tuotteet/voiveitset/40-voilasta
  Siinähän se ylimpänä kuvassa komeilee, ei kun jääveteen hetkeksi viilenemään ja sitten huoneen lämpöisestä voista kiharoja vääntämään. Niin me tehtiin jo kultaisella 80-luvulla ;) Siis ihan eilen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että mitä! Nytkö se kortti tuli? Toki melko viime tipassa sen postiin vein mutta muut ovat kuulema perille joutuneet jouluksi. No tänä vuonna olen sitten ajoissa :D

   Pahoittelen voilastan aiheuttamaa ärsytystä, kiitos kun termin löysit, saan minäkin mielenrauhan ja Annette varman tiedon,

   Ja kyllä, kuka muu muka!

   Poista
  2. Voi juma, sain ajatuksen. TÄNÄ vuonna saatan saada joulukortit lähetetyksi! Ehkä...

   Tuo voilastan nimen selvittäminen oli todella ärsyttävää. Netistähän löytyy kaikki, kunhan on jotain millä hakea...Laita hakusanaksi voilasta niin johan alkaa näytölle tulla liikuttavaa tarinaa, muttei mitään millä tehdä kiharoita. Voikiharrin vie taas miljoonaan blogiin jossa kirotaan juuri hajonnutta hiuskiharrinta... Tätä voilastaa hakiessani tunsin suurta sympatiaa äitiäni kohtaan joka aikoinaan laittoi nettiin hakusanan vanha posliini päästäkseen astiataivaisiin. Ei päässyt ;)

   Poista
  3. Minä lähdin ihan sovulla hakemaan butter curlerin avulla, voi voi lapsiparkaa -juttuja en jaksanut etsiä. Ja toi äitisi googletus on kyllä ihan klassikko, äitiparka. *tirsk*

   Poista
 3. Ja vielä voi asia vaivaa, apua, minulla ei selvästi ole elämää... Mutta royaldesing kauppa myy tätä http://royaldesign.fi/Viewitem.aspx?ID=75465 nimenomaan kihartimena ja koska se on royal, on sen pakko olla oikeassa, eikö ;)
  Nyt lupaan laittaa koneen kiinni ja pään tyynyyn. Jos aamulla höyläisi leivän päälle vaikka muutamat voikiehkurat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina vaan paranee, Royal design on juuri passeli ostospaikka tälle ihanalle turhakkeelle <3
   Kiitos!

   Poista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!