keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuodet vierivät


Vihdoin tämä vuosi 2014 alkaa kääntyä loppusuoralle. Kohtaloa uhmaten sanon näin, vaikka en kulman taakse tulevaan näekään. Onneksi en.

Kun tämän nyt päättyvän vuoden vetää ns. nippuun, se kiteytyy lähinnä sanaan raskas. Ihan äärettömän raskas ja kuluttava vuosi sekä meille, että monelle kanssakulkijalle. Itse kutakin ovat piinanneet niin sairaudet, luopumiset, kiireet, uupumiset tai muuten vaan sellaiset ajat jolloin oma elämä ei todellakaan ole omissa käsissä. Eikä aina läheistenkään elämä.
Kyynelten vuosi, sitäkin.

Ikuisena inhorealistina, mutta myös hömppänä optimistina toivon, että tämä päättyvä vuosi oli omassa karuudessaan opettava, kasvattava mutta myös kannustava. Tämän vuoden, jolloin biorytmit eivät todellakaan olleet balanssissa, toivon vahvistaneen minua ja kaikkia meitä kohtaamaan tulevien vuosien haasteet vähän vahvempina. Mutta ei kyynistyneinä, kaunaisina tai katkerina. Siihen vanhaan ansaan olisi niin helppo kompastua ja myrkyttää sekä oma, että läheisten elämä ainaisella valituksella ja omissa kärsimyksissä riutumisella. Niissä liemissä ei marinoidu kuin hapan ja tympeä otus joka karkottaa kaiken hyvän läheltään. Enkä nyt puhu surströmmingistä, tuosta naapurimaan kansallisherkusta.

Kun kävimme äsken (melko kiireellä) hakemassa hevoset talliin ennen varsinaista ilotulitusten jymymylläkkää, pysähdyin katsomaan hevosia. Ne seisoivat niin rauhallisina, luottavaisina ja uteliaina katselemassa pellontakaisten naapurien säihkyviä raketteja ja kuuntelemassa lasten iloisia kiljahduksia. Ei niillä ollut mitään hätää.

Samaa tyyntä rauhallisuutta, odottavaa ja luottavaista mieltä toivon sekä itselleni, että kaikille Torpan blogin lukijoille. Tuokoon tuleva vuosi eteemme mitä tahansa, voimme ainakin yrittää kohdata asiat avoimin mielin. Turha murehtia ennakkoon, aina roiskuu kun rapataan ja välillä lipsuu sekä tossu että ratas, mutta eteenpäin, se olkoon suunta jokaisella.

Hyvää uuttavuotta, missä lienetkin!

Islanti 2014

PeeÄäs:
mahtuihan tähän vuoteen aivan huikeita kokemuksiakin, superupea reissu Islantiin oli yksi vuoden kruununjalokivistä. Tiedän olevani etuoikeutettu kun sinne pääsin, tuon matkan tuomilla maahisvoimilla tämä vuosi kaikkine miinoineen oli pikkuisen kevyempi kulkea.

Kiitos Ystävät, kiitos vielä kerran. Olette tärkeitä!


13 kommenttia:

 1. Sanoit kaiken sen, mitä sisälläni tunnen.

  Kiitos. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, kaikkea kaunista ja hyvää teidänkin elämäänne <3

   Poista
 2. Hyvää alkanutta vuotta Torpan koko heimolle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sitä samaa teille sinne Aurinkovuorelle <3

   Poista
 3. Valoa kohti... :P Ja allekirjoitan jokaisen sanasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Pelkään vain laitosruokaa. Ja ummetusta. Kuljen vain valoa kohti!" Näiden Hieno Åhlgreenin ohjeistavien sanojen kanssa on hyvä elää.

   <3

   Poista
  2. Meistä kaikista kolmesta tulee vielä vanhoja, hyvin viisaita naisia :D

   Poista
 4. Hyvää uutta vuotta koko Torpan väelle, vanhimmasta nuorimpaan ja isoimmista pienimpiin.
  Viitaten aikaisempaan postaukseesi, minä en aina viitsis, enkä muutenkaan aina haluais, kasvaaa vanhaksi viisaaksi naiseksi, olisi kiva säilyttää se tytönhupakkokin jossain, tosin ei mulla siihen ole kovin paljon ollut edellytyksiä koskaan. Note to self -älä herran tähären etsi entisiä koulukavereita(? jos ne nyt oli niitä, en tunnistanut) fb:stä, niin erilaiset on elämät ja siitä tulee vain painajaisia uniin.OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos, samoin toivon kaikkea hyvää alkaneen vuoden tarjonnaksi myös sinun suuntaasi.

   Kyllä meillä kaikilla jossain sisällä on se hihittävä pikkulikkakin mutta osa on onnistunut piilottamaan sen niin hyvin, ettei se pääse ikinä esiin.

   Koulukaverien etsiminen/löytäminen tuo usein eteen sen, että tajuaa katselevansa vanhaa naista eikä itse ole muuttunut kouluvuosista päivääkään :D

   Poista
  2. (mä luukutan edelleen heavyä... ja laulan autossa isoon ääneen parhaat biisit)

   Entiset koulukaverit... nehän on semmosia keski-ikäisiä!!!!

   Poista
  3. Niin hoilaan minäkin. Mutta vain autossa, vain yksin. Olisi helmiä sioille laulaa julkisesti :D

   Ja ne keski-ikäiset sedät, ovat juuri niitä joihin pikkuisen ihastuttiinkin silloin kouluvuosina. Hmph.

   Poista
 5. Hyvää Uutta Vuotta rakas itsensäteloja- ratsastaja-ponnari-hmm...-yrittäjä-Peetun äiti-bisnesnainen! <3

  Mulla on counter joka laskee terveitä päiviä.... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, mulla on jo monta tervettä päivää, suorastaan putki päällä. En vain ole muistanut laittaa mitään laskuria. Kiva, että pidät huolen :D

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com