keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Johan pompsahti


Eilen illalla lukemani sähköpostiviesti ei hyvää luvannut tämän päivän koulutuksen saralta, kouluttaja oli kipeä ja ehdotettiin koulutuksen siirtoa. Muuten ihan jees mutta olin jo parkkeerannut bärsseni Siskolikan nojatuoliin ja olin siis jo melko lähellä tämän päivän pelipaikkoja. Ilmoitin, että kotka laskeutuu aamulla sovittuun aikaan sovittuun paikkaan eikä ole minun päänsärkyni etsiä tervettä kouluttajaa. 

Aamulla hankkiuduin joukkoliikenteen siirtämänä linjan 612 avulla piäkaupungin ytimeen, kärräsin kapsäkkini hotellin varastoon ja marssin koulutuspaikkaan. 

Ystävällinen nuori mies jo soitteli ja kyseli sijaintiani ja juonko mieluummin kahvia vai teetä. 

Oijoi kuinka mukavaa meillä olikaan. En tiedä mistä tämä ihmepoika oli hankittu mutta yhdessä me sitten tutustuimme pienyrityksemme laiteinvestointeihin ja hyväksi totesimme. 

Tee oli erinomaista ja hain kotiinvietäväksi paria erinomaista teetä naapurikaupan valikoimista. Teekauppa Chaya on kiva ja hyvä. 

Palkitsin itseni ihan citylounaalla, Vapiano on kiva lounaspaikka ihan Rautatientorin laidalla. 


Iltapäivän koulutus käsitti kuvien siirron, varmuuskopioinnin ja taitto-ohjelman. Monta spontaania Whoooa -huudahdusta ja totesin ilokseni, että kyllä vanha kettu voi aina pari uutta kikkaa oppia. Vanha läppäri jäi sinne raksuttamaan varmuuskopiointia ja 8000:n kuvan siirtoa. 

Itse olen nyt majoittunut GLO Hotellin mukavaan aulaan pitämään purkupalaveria itseni kanssa. 

Illalla tapaan pitkästä aikaa Nemppasen ja aamulla suuntaan kiesin nokan kohti kotia. 

Täällä paistoi aurinko ja elämä on just nyt melko leppoisaa. Kivaa vaihtelua tämä.

Mukavaa iltaa, missä lienetkin! 

---

Tässä piti olla kuva mutta kun ei niin sitten ei.
PeeÄäs mahtuu kuitenkin.

Olen varmasti Suomen kalleimmilla kortteleilla ja jumaliste miten meluisa paikka osaa olla. Alhaalla jyrisee jouluvalaistun Aleksin liikenne, ratikat kirskuvat ja möykkä on hirveä. Täytyy ensi kerralla ottaa huone toiselta puolen taloa, eihän tässä nuku hiljaisuuteen tottunut maalainen millään.
Tässä sen taas näkee. Täältä ei saa yhtä neliötä sillä hinnalla millä meiltä saa hehtaarin mutta me saadaan hiljaisempi elinpiiri. No vitsivitsi, jos tarvitsee Stockmannin kävelymatkan päähän ja aitiopaikan Aleksanterinkadun kuhinaan, tulee tänne. Jos ei, tulee vain käymään.
Problem solved.

Kiva huone ja kun momondon kautta varasin ajoissa, hintakin jäi kaksinumeroiseksi.
Nyt pientä pintaremonttia omaan fasaadiin ja sitten Nemppasen Radisson-kotiin.

8 kommenttia:

 1. Etelän keikan jälkeen on niin armasta palata kotiin. Lisänä vähän tietotaitoa ja rentoutumista ystävien parissa. Siitä saa voimaa ammennettavaksi elämän haasteissa.

  Minä törmäsin elämän ihmeisiin, joita en olisi halunnut nähdäkään. Onneksi vain naapurin toimesta: syyskuussa miehensä haudannut leski kutsui kihlajaisiinsa. Onnittelin ja kieltäydyin kutsusta tekstiviestitse, koska ilta oli buukattu luvattuja hoitoja ja menoja. Emäntä väänsi pihalle, kun olin just tullut kotiin ja reuhasi promillejensa (paljon) verran. Talutin kotiinsa, join lasin shamppanjaa ja vetäydyin pois. Hulluja ei tarvi kylvää... niitä riittää. Tsiisöööös! Hullu humalassa on karua nähtävää. Ei varmaan sulhanenkaan ole täysissä järjissä, muuta ei voi päätellä. Ikäluokka on kuitenkin 60+.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä on kotona kiva. Eipä vaiheita ja tiukkoja tilanteita puuttunut tälläkään kertaa.. Niistä enemmän jahka saan raotettua läppärin kantta.

   Sangen kuumottava tilanne tuo naapurin järjestämä, ettei peräti kiusallinen. Onneksi sait kihlaparin oman onnensa ytimeen ja toimit kuten kelpo naapuri toimii ;-)

   Huh. Ja vielä huh. Eihän se rakkaus ole ikäkysymys mutta tiettyä arvokkuutta soisi ihmisille (ikään katsomatta) tasapuolisesti.

   Poista
  2. Sitä saa mitä tilaa. Naapurissa oli tänään perunkirjoitukset, jonka aikana tuore morsian pahoinpiteli miesvainajansa veljen ja antoi useita tappouhkauksia. Menee poliisiasiaksi.

   Samainen nainen appiukkonsa hautajaisissa haistatti v*ttua pastorille ja haukkui koko surevan suvun. Ou yeah. Tilannetaju hallinnassa.... Ei hyvää päivää...

   Me muuten istutaan sisällä lukkojen takana. Jos vanhat merkit paikkansa pitää, niin tuo eukko on vielä tämän illan/yön aikana meidän pihalla. Jos ei ole poliisi käynyt korjaamassa pois, kun talossa on aseita ja ainakin yksi mieleltään järkkynyt.

   Poista
  3. Eikä?!? :-( Jopas on leski pistänyt hihat heilumaan, kirjaimellisesti. Surullista. Muista, hyvin matala kynnys 112:n kanssa kun aseita on kerran lähellä.

   Poista
  4. Morsian on vissiin viety joko sairaalaan tai putkaan. Rauha siis maassa ja täällä maalla (hiljaista idylliä, you know). Ei tarvi kattoa Kauniita ja Rohkeita, reality-sarja kotikonnuilta riittää :D

   Tarina kertoo, että perunkirjoitusten tuoksinassa meni kaksi kylkiluutakin poikki. Kertomus on vahvistamaton. Ja poliisit hälytettiin hakemaan leskeltä perikunnan aseet pois. Taisivat korjata myös surevan lesken/tuoreen morsiamen. Hulluilla ei ole mitään holttia tai normeja pidäkkeitä. Ja poliisille ei auta ryttyillä, saa kyydin ilmaiseen hotelliin.

   Heh... Rauhallista Joulunaikaa :D

   Poista
  5. Ei ole todellista... No onneksi pyssyt ja tulitoimintavälineet ovat nyt niillä jotka pitävät ne visusti tallessa.

   Toivottavasti se leskikin saa apua. Eihän tuo tervettä ole.

   Poista
  6. Aina vain paranee tämä reality-raahelainen... suljetulla osastolla tämän päivän käänteet.

   Mutta nyt on porkkanalaatikot tehty ja bataattilaatikot muhivat uunissa. Lunta tuli vain 20 cm, maailma on suloisen pehmoinen ja puhtaan valkea. Valkeaa Joulua!!!!

   Poista
  7. Kappas vaan, mobiilikommentointi pätkii ja kommentti näkyy jääneen matkalle.

   Vaan jopas on mennyt mahdottomaksi meno siellä. Tuo alkaa jo olla todella surullista. Mutta ehkä nyt on siellä mistä apua saa, pullosta sitä harvemmin kai löytyy.

   Meilläkin taitaa tulla valkoinen Joulu, tänään on koko päivän satanut. Yöksi pakastui joten toiveet ovat korkealla. Näyttää kauniilta. Ja tuo ihanan hiljaisuuden.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com