tiistai 2. joulukuuta 2014

Homma joutuuHomma on joutunut eilisen suhteellisen nöyryyttävästä blokkitilanteesta pieneen, hentoiseen toivonkipinään. Nyt yritän puhkua ja puhaltaa tuohon kipinään eloa niin, että saisin loputkin kuvatiedostot (vaatimattomat 10000 kuvaa) johonkin jakokeskukseen. Juuri tällä hetkellä olen erittäin nyppiintynyt kaikkiin i-alkuisiin termeihin kuten iCloud.  On Dropboxia ja on pudotuslaatikkoa sun muuta... ja se mun kelkka lähti niin kovaan kiitoon, että putosin hankeen.

Hangessa ollaan muutenkin. Tänään satoi lunta ja nyt semmoista suloisen pehmeää pörrölunta on maassa rehentelemättä 4 senttiä.

Heinäkeikka haettu, salilla hiottiin erilaisia tekniikoita tunnin verran. Eihän se nyt treenistä käynyt mutta merkkasin suoritetuksi aerobista liikehdintää, kävin nimittäin nöyryyttämässä itseäni porraskoneessa, ihan kuin tämä valkoisten, tyylikkäiden laatikoiden aikaansaama nöyryytys ei olisi yhdelle pienelle naisenpätkälle riittämiin. Pisti puuskuttamaan, ne rappuset siis. Aerobinen kunto on rojahtanut alas kuin ... noh... tuota.... niin siis sitä kuntoa ei ole. Asialle on paras tehdä äkkiä jotain.

Sain sentään yhden puhelimen tyhjennettyä, vaihdettua siihen onnistuneesti sim-kortin ja luovutettua sen Esikoiselle. Omani käy ja kukkuu hyvin. Kenties jopa kuuluvuuskin on parempi, sama operaattori on kuin ennenkin eli ei sieltä kyllä mitään oleellista parannusta ole tiedossa. Isompia laskuja kyllä.


Iso-J on laskeutunut Isolle kirkolle, luovuttaa parhaillaan Siskolikalle joulukoristeita. Nääs kun Siskolikan etävarasto on laajentunut tänne meille ja ne joulukoristeetkin päätyivät tänne. Nyt kulkivat kätevästi sinne minne pitikin.

Me yritetään nyt Perillisten kanssa pitää tölliä pystyssä ja saada jonkinlainen roti noiden elukoiden toilailuihin. Päivän vahinkolistaan merkitään kissojen sarakkeeseen iso juomalasi rikki ja sisältö lattialle. Samalle lattialle muodostui samasta juomalasista nätti spektrimäisesti heijasteleva lasimurskamatto. Ja sitä imuroidessa Esikoinen onnistui erottamaan The Imurista, tuosta Iso-J:n silmäterästä, suulakkeen irti. Se on semmoinen liittymiskohta jonka EI pitäisi olla irti... Oman diagnoosini mukaan imurille tuli rasitusmurtuma ja se vaatii nyt ehdottomasti lepoa, ainakin muutaman päivän.
Raahaan loppuviikosta yläkerran imurin alakertaan louskuttamaan, ei kai sen nyt niin väliä ole.

Nyt pikainen kirmaus kanalan kautta talliin, sitten olisi ilta suunnilleen pulkassa. Jos nyt ei isompia katastrofeja ilmiinny, saatan jopa ehtiä lukaisemaan jonkun lehtikorin kerrostumiin hautautuneen lehden.

Tämän tietotekniikan kanssa kikkailun jätän tältä päivältä tähän. Päätä särkee pelkkä ajatus synkronoinneista ja niistä muista hipsterinörttitermeistä. Jos ei homma hoidu omin konstein, kiikutan rojut huomenna palvelevaan asiantuntijaliikkeeseen jossa maksulliset miehet hoitavat likaiset työt puolestani.

Kyä näi o näreet!
Tämmöistä tänään, mitähän lie huomenna tai seuraavalla päivityskerralla?
Moikka ja heippa, missä lienetkin!
9 kommenttia:

 1. Mun 30-vuotislahjaksi saama moppi sai kans rasitusmurtuman pari kuukautta sitten ja vuoden käytön jälkeen hajosi, varsi siis katkesi. Sen jälkeen ei jotenkin huvittanut edes imurointi, kun ei voinut lattioita pestä. Eilen sitten hermostuin kuin alkoi olla eteisen ja keittöin lattiat enemmän tahrassa kuin paljaalla lattialla ja pesin lattiat rätillä. Ja niin kauan (vaikkakin harvoin) pesen lattiat rätillä, kunnes raaskin ostaa kunnon ammattilaismopin. Ei enää yhtään pilipalimoppia!

  Mutta anyway, tuo on hyvä ajatus, että imuri (tai moppi) tarvitsee lepoa rasitusmurtuman takia... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuulema tarvitse imuri lepoa rasitusmurtuman perusteella. Pöh. Minusta se olisi just hyvä syy skipata pari päivää siivoilusta.

   Osta sitten sovulla kunnon vehkeet, ei niillä hilupiluhärveleillä saa muuta kuin naarmuja parkettiin.

   Poista
 2. Se on palkitsevaa, kun saa hommat tuskan jälkeen pelittämään. Kännykän tai tietokoneen vaihto on kyllä ahdistusta aiheuttavaa. Yleensä kännykän onnistuu vaihtamaan helpommasti, mutta kerran on pitänyt näpytellä kaikki numerot uusiksi.

  Aurinkoista päivää - harvinaista herkkua tänään tarjolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on palkitsevaa. Lähinnä tässä i-casessa ahistaa tieto siitä, että ne vehkeet ovat oikeasti helppoja kuin entinen likka. Mutta minä en silti osaa oikeita säätöjä laitella. Nyt lakkasi puhelimen sähköposti välittämästä viestejä kolmannelle osapuolelle. Gnnnnh. Joku palvelin on kuulema väärä.

   Olen jo kahtena päivänä nähnyt pilkahduksen auringosta. Ja tänään näkyi melko isona mollottava kelmeä kuu. Harvinaista herkkua sekin!

   Poista
 3. Aah...kirjoitin juuri iPadiin liityen viestiä Global Helpdeskille, joka hallinnoi haavoittuvaisia etäyhteyksiämme ulkomaailmaan...huoh! Elin toivossa lyhyen hetken mutta Isojen poikienkin iPadeja oli kuollut viime yön kuluessa, joten ehkä Meikäläisen haasteet ovat pieniä...Hirnakka tietää Isot Pojat ja tavannutkin muutaman. Tänään presentoin Bernardille ja hyvin meni....vaikka vaikea on Poikia fasinoida:))) Jouluksikin taidan unohtua, jos huonosti käy Radissoniin...ei ole kovin montaa välilaskua kotiin luvassa. En varmaan muista enää lähteä täältä kotiin:) Oikeasti ikävä kotiin ja en jaksa Stockallakaan kirmailla. Olisikohan tästä syytä huolestua???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua parkaa. Ei se ole tuo reissuelämäkään kovin glamoröösiä puuhaa kun sitä työkseen tekee. Toivottavasti saat lennot järjestymään ja pääset jos et illaksi, niin ainakin jouluksi kotiin.

   Ja nähdäänhän me silloin 17.12.?
   Tilanne taitaa vaatia puhelun? Tänään?

   Poista
 4. Oikein dyämeni värähti kun näin uuttuuttaan kiiltäviä vehkeitä vaikken Mac-kansaa olekaan mutta uusi on aina uusi ja vaikka se tiedonsiirto (lue:järjettömät arkistot) ottaa oman aikansa, niin nuo rallattavat pitkään.

  Pieni vinkki muuten: Mikäli kaipaat työ (talli-,puusavotta-, etc.)puhelimeksi älysellaista, niin Huawein tekemä ja Honor - nimeä kantava luuri sai testissä hemmetin hyvät arvostelut. Kameraa jopa verrattiin iphone +6:n vastaavaan ja myös monet muut ominaisuudet olivat kalliiden puhelimien veroisia. Hintaa näet tuolla luurilla ei ole kuin 299-, euroa vaikka kokoa ja ominaisuuksia on saman verran kuin näissä kalliimmissakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. .....voi jessus. Oikein sydämeni ja niin edelleen aina uutuuttaan kiiltäviin..eli älä välitä, mä kommentoin tästä eteenpäin nuolenpääkirjoituksella tai jollain vastaavalla.

   Poista
  2. On se vaan semmoinen savotta tuo tietotekniikan käyttöönotto, että saisi olla vaihtoväli pidempi. Juuri kun edellisestä käyttöönotosta aiheutuneet henkiset ja aineelliset vahingot on korjattu, täytyy ryhtyä uuden asentajaksi. Ja siitä on nyt nelisen vuotta kun läppärin vaihdoin...

   iPhonessa ei kamera ole ikinä ollut vahvin valtti, tai sitten mä en vaan osaa.

   Huaweita ovat juu kehuneet ne jotka tarvitsevat kestävän puhelimen. Sanotaan nyt kuitenkin, että juuri tähän saumaan EN halua yhtään lisäharmia. Vaikka todennäköisesti tuo Huawei toimisi kuin vettä vaan kaikissa tilanteissa.

   Nyt taistelen ongelman nimeltä 'lähtevän postin palvelin' kanssa. Minä taidan siirtyä savumerkkeihin kun ei vaan pelitä homma. Ja puhelin jumittuu joka kerran kun yritän tarjotella uutta palvelinnimeä. GNNNHHHH!

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com